Elämää seborrooisen ihottuman kanssa

Olen joskus vuosia vuosia sitten kirjoittanut postauksen seborrooisesta ihottumasta. Moni on postauksen jälkeen kysellyt, miten saan ihottumani kuriin ja millaisia tuotteita suosittelisin samasta ongelmasta kärsiville.

Trendin uusimmassa numerossa on juttu päänahan hilseilystä ja kutista ja jutussa mainitaan myös tämä hyvin yleinen vaiva (ekseemaa on 15-20 %:lla väestöstä). Nappaankin kiinni tähän aiheeseen nyt, kun Trendi on vielä ostettavissa lehtihyllyistä ja kun pipokausi on alkamaisillaan, mikä valitettavasti tarkoittaa ihottuman pahenemista. Lisäksi olen löytänyt muutaman aivan mahtavan tuotteen, jotka jokaiselta seborrooikolta tulisi löytyä kylppäristään.

seborrooinen ihottuma hoito 3.jpg

Seborrooinen ekseema, tali-ihottuma, johtuu härskiityneestä talista. Syinä voidaan pitää herkästi rasvoittuvaa ihoa sekä rasvahiivaa ja bakteereita, jotka pilkkovat talia. Härskiintynyt rasva ärsyttää ihoa, se alkaa kutittaa ja punoittaa ja pahimmillaan hilseillä pahasti. Yleisimpiä paikkoja ihottumalle ovat mm. päänahka, rintakehä, korvien seutu ja nenänpielet.

Oman diagnoosini jälkeen elämäni on helpottunut todella paljon. Tiedän jo, miten parhaiten pidän ihottuman kurissa ja mitkä sen pahenemiseen vaikuttavat. Stressi, runsas muotoilutuotteiden käyttö, pesukertojen harveneminen ja edellä mainittu pahamaineinen pipokausi saavat päänahan ihon huonoon kuntoon. Mihinkään ei pysty keskittymään, kun tekisi melkein mieli repiä tukka irti.

seborrooinen ihottuma hoito 2.jpg

Yleisesti hiusten tiuha peseminen pitää ihottuman melko hyvin aisoissa. Käytän silloin tällöin syväpuhdistavia shampoita, jotka vievät kaiken rasvan ja sitä kerryttävät tuotejäämät mennessään. Kun tilanne äityy todella sietämättömäksi, turvaudun parin viikon kortisoniliuskuuriin. Se on tehokkain, mutta pitkäaikaiskäyttöön sitä ei suositella.

seborrooinen ihottuma hoito.jpg

Tehokkaiksi olen myös todennut syväpuhdistavat shampoot, apteekin lääkeshampoon ja päänahkaa kuorivan hiusnaamion. Kuvassa päänahan ihonhoidon lempparit Goldwell Dualsenses Scalp Specialist Deep Cleansing Shampoo (saatu), jolla saa kaikki tuotejäämät pois ja päänahka tuntuu superpuhtaalta sekä suomalainen System 4 Oil Cure Mask O (saatu). Tämä viimeinen tuli vähän aikaa sitten vinkkinä muutamalta lukijalta, joille olen nyt todella ison kiitoksen velkaa! Ei olisi tullut mieleen ostaa ihoa kosteuttava hiusnaamio, kun ihotautilääkäri käskee pitämään päänahan ihon mahdollisimman rasvattomana. Mutta huomasin eron välittömästi. Maski kuorii ja rauhoittaa punoittavan ihon parissa kymmenessä minuutissa.

Pipokausi, täältä tullaan!

Kommentit (23)
  1. System 4 Oil Cure Mask O tää on niin pelastus <3 pistän vaikuttaan hiuksiin ja iholla kutiseviin kohtiin. Auttaa molempiin! Toi tunne päänahan repimisestä alkaa juurikin näillä paikkeilla ja tiedän sillon hakee uuden satsin Oil curea, auttaa nopeesti.

  2. System 4 Oil cure mask oli aikanaan munkin pelastus! Nyt pärjään lähes ilman kun käytän Faith in Naturen shampoita. Niissä on pesupohja sellainen että sopii hyvin Seborrean kanssa. Saa mm. Ekolosta.

    Edellisen kerran mulla riehaantu päänahka (ja iho myös) totaalisesti kun käytin biotiiniä (apteekin Biotin strong 5mikrog)!!! Eli se ei kaikilla sovi yhteen Soborroen kanssa!!!! Johtuu siitä että rikki kiihdyttää talirauhasten toimintaa.

    1. Mulla on käynyt sama juttu biotiinin kanssa! Sitä olis kiva syödä, mutta päänahan kanssa aivan mahdoton yhdistelmä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *