10 x kauneussääntö, jonka jokainen voi unohtaa

Olen aina ollut meikin suhteen sellainen, että tykkään neuvoista ja ohjeista, mutta inhoan kaikkia sääntöjä. Silmäni pyörähtävät aina, kun näen otsikkoja, kuten: ”Älä tee tätä vanhentavaa virhettä” tai ”Oletko sinäkin tehnyt tämän virheen meikissäsi”.

Meikkaamisen kuuluu olla juuri sellaista, kuin sinä itse haluat ja saat näyttää juuri siltä, miltä itse haluat. Haluaisin kumota ihan jokaisen meikkisäännön, mutta aloitetaan nyt näistä kymmenestä. Ja samalla, kun tässä kumoamme yhdessä turhia rajoituksia, saamme samalla aimo annoksen meikki-inspiraatiota! 😉

Kulmakarvojen tulisi olla samaa sävyä hiusten kanssa. Pyh! Monet käyttävät hirveästi energiaa löytääkseen juuri omien hiusten tai oman tyvikasvun sävyistä kulmakarvameikkiä, vaikka iso kontrasti kulmien ja hiusten välillä voisi olla jännittävän ja tyylikkään näköinen! Toki sävyjen mätsäys on ihan hyvä kulmakivi, josta aloittaa, mutta aivan yhtä hyvältä voi näyttää tummat kulmat + blondit hiukset tai blondatut kulmat + tummat tai vaikka punertavat hiukset!

Valitse vain joko voimakas silmämeikki tai voimakas huulimeikki. Pyh! Tämän ikivanhan oppikirjaneuvon olisi voinut heittää romukoppaan jo kymmeniä vuosia sitten. Jotenkin se on silti edelleen todella tiukassa – jopa mun omassa päässä!

Luomivärin sävyn tulee sopia silmien väriin. Pyh! Multakin on monesti kysytty, minkä sävyinen luomiväri sopii minkäkin silmänsävyn kanssa parhaiten yhteen. Ja musta tässä on taas yksi aihe, mitä ihmiset miettivät aivan liikaa! Toki esimerkiksi vastaväreillä voi kokeilla kikkailla jännän efektin aikaansaamiseksi, mutta mitään tiukkaa sääntöä tästä on turha tehdä. Käytä ihan minkä sävyistä luomiväriä haluat!

Iho ei saa kiiltää ja sitä pitää puuteroida. Pyh! Viimeistään brittiläinen meikkitaiteilija Katie Jane Hughes osoitti, että erittäin kuultava ja suorastaan kiiltävä pohjameikki voi näyttää ihan käsittämättömän hyvältä. Olen itsekin jättänyt ihon puuteroinnin ihan minimiin viimeisten parin vuoden aikana ja ainakaan vielä en ole saanut mitään huomauttelua kiiltävästä naamastani 😉

Punaisten huulten kanssa ihon tulee olla tasainen. Pyh! Jotkut väittävät, että jos ihossa on kirjavuutta tai punaisuutta, se pitää peittää, jotta voi käyttää punaista huulipunaa. Ihan käsittämätön sääntö tämäkin ja joutaa roskakoriin.

Meikkiin kuuluu aina (punainen) poskipuna. Pyh! Tiedän, että viimeistään tässä vaiheessa Miia repii pelihousunsa 😀 Mutta valitan, olen edelleen sitä mieltä, että ihminen voi hyvin elää ja meikata ilman yhtäkään poskipunaa. Itsehän en käytä poskipunaa about 90% meikeistäni, vaan poskille menee ainoastaan aurinkopuuteri ja korostustuote. Nuorekkaalta (jos nyt sitä tavoittelee) voi näyttää myös ilman pinkkejä omenaposkia tai poskipunaa juuri millilleen oikeassa paikassa kasvoja.

Juhlissa hiusten tulee aina olla kiinni. Pyh! Tässä toinen joku maailman vanhin ja turhin sääntö. Hollywoodin punaisilla matoilla on lähes aina näkynyt upeita juhla-lookkeja avonaisilla hiuksilla. Silti meillä Suomessa tämä sääntö on tiukassa ja avonaisia hiuksia pidetään jotenkin epäjuhlavina. Sanoinko jo, että pyh!

Punainen luomiväri ei sovi kellekään. Pyh! Tämän neuvon muistan saaneeni itse joltain teiniaikoina. Että ”punainen luomiväri saa vain silmät näyttämään tulehtuneilta”. Ööh, eihän saa. Katso vaikka Katien meikkejä!

Tumma huulipuna sopii vain henkilöille, joilla on isot huulet. Pyh! Väitetään, että tummat huulipunat saavat pienet huulet näyttämään entistäkin pienemmiltä. Vaikka näin olisi, mitä sitten? Meikillä on muitakin tarkoituksia, kuin saada huulet näyttämään mahdollisimman muhkeilta.

Kypsän naisen meikin tulee olla hillitty ja konservatiivinen. Pyh! Kypsän naisen meikin tulee olla juuri sellainen kuin kypsä nainen itse haluaa.

Mitä muita turhia meikkisääntöjä teille tulee mieleen? 

Kuvat All Over Press ja Instagramista: @katiejanehughes, @kimkardashian, @nyane, @ladygaga, @lindahallbergcosmetics, @indiaalexandrial, @braydenjacobmua.

Kommentit (16)
  1. Se, ettei metallisia ja glittereitä saisi käyttää luomella jos on 40+,ettei rypyr korostu. Miksi rypyt ei saisi näkyä? 🤯

    1. Siis saakeli mä unohdin tän! Mun piti listata tää tähän mukaan! 😀 Siis en oo IKINÄ tajunnut sitä, ettei muka vanhempi ihminen vois käyttää kimalletta tai helmiäistä luomivärissä! Ei vaan mee mun jakeluun 😀

  2. Mun mielestä tumma huulipuna sopii upeasti vähän ohuemmille huulille! Itse taas melko paksuhuulisena en tykkää tummia punia käyttää koska efekti on helposti tosi raju.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *