2 ihanaa luonnonkosmetiikan monitoimituotetta

Kuten olen monta kertaa kertonut, rakastan monitoimituotteita. Esimerkiksi luottotuotteeni Sebamed sopii koko kropan ja meikin pesuun ja samoin monet luonnonkosmetiikan öljyt sopivat todella moneen tarkoitukseen; kuten nämä seuraavaksi esittelemäni tämän hetken lempparituotteeni.

ecooking.jpg

Ecooking on tanskalainen juuri Suomeen rantautunut luonnonkosmetiikkamerkki, jolta sain jo muutamia tuotteita testiin. Harvemmin käy niin, että kiinnostun melkeinpä kaikista merkin tuotteista ja joista jokainen tuntuu toimivan juuri omiin tarkoituksiini.

Ecooking Multi Oil -monitoimiöljy on ollut kovassa käytössä siitä lähtien, kun sen testiin sain. Se on tehty luomuseesami- ja -jojobaöljystä ja tuoksuksi on lisätty eteerisiä öljyjä. Itse olen käyttänyt tätä vartalon ihonhoidossa ja kipeiden hartioiden hieronnassa, mutta nimensä mukaisesti tämä sopisi moneen muuhunkin. Täytyy siis ehdottomasti testata tätä myös hiustennhoitoon, meikinpoistoon, jalkakylpyyn ja kynsinauhoille.

ecooking multi oil.jpg

Yleensä tällaiset superöljyt eivät niin nopeasti imeydy kuivaankaan ihoon, mutta tämä tuntuu olevan toista maata. Seesamiöljy tuntuu olevan ihoon hyvin imeytyvää tyyppiä, eikä iho jää öljystä tahmaiseksi kovin pitkäksi aikaa. Tuote myös suositellaan levitettävän kostealle iholle, jolloin myös siinä oleva vesi jää kosteuttamaan ihanasti ihoa.

Usein mulla on ongelmia luonnonkosmetiikan öljyjen kanssa, koska aina ne eivät tuoksu miltään maailman herkullisimmilta (kuten esim. tuo seuraava tuote). Mutta tähän on lisätty appelsiinin, laventelin ja ruusun tuoksua, joten tätähän on taivaallista levittää iholle vaikka ennen nukkumaanmenoa.

balmyou shea butter.jpg

Toinen tällä hetkellä kovassa käytössä oleva luonnonkosmetiikkatuote on Balmyou Pure Shea Butter, johon tutustuin I love me -messuilla ja josta sen myös sain blogin kautta testiin. Balmyou on saksalainen tuotemerkki, jonka Pure Shea Butter on siis puhdasta Nilotica-kasvista kerättyä karitevoita. Se tulee Ugandasta, missä Balmyou yrittää parantaa tuottajien ja kyläläisten elämää tukemalla mm. koulujen rakentamista ja nuorten ja lasten terveyttä. Tuotteen tuotannossa on siis myös sosiaalinen vastuu.

Myös tämä karitevoi on supermonikäyttöinen. Kuivalle ja ärtyneelle iholle sopivaa tuotetta voi käyttää vaikkapa kasvojen ja vartalon ihoon, hiuksiin, kynsinauhoihin, auringonpolttamalle iholle, vauvan ihonhoitoon ja vaikka hyttysenpuremiin. ”No tätä voi pistää vaikka jopa reikään!”, kerrottiin meille messupisteellä 😀 Se ei sisällä hajusteita, väri- eikä säilöntäaineita.

balmyou suomi.jpg

Laitan tätä yleensä iltaisin superkuiviin sääriini ja jalkapohjiin ja aamulla iho on kyllä supersileä. Olen kokeillut tätä myös hiuksiin, levittämällä sitä latvoihin ennen hiustenpesua naamion tapaan. Ja jos kasvojen iho on tuntunut överikuivalta, olen sipaissut tätä myös kasvoille illalla. Kaikki käy ja kaikkeen tämä myös toimii! Ilmeisesti tämä Niloticasta kerätty karite on helpommin levittyvää; tuntuukin että tämä sulaa ihon lämmöstä ja muuttuu nopeasti kiinteästä voista pehmeäksi öljyksi.

Ecooking Multi Oil maksaa 28-30 e / 100 ml (ei siis sieltä edullisemmasta päästä) ja sitä löytyy YA:fi:stä, Egoista ja Norris.fi-verkkokaupasta. Balmyoun hinta on noin 25 euroa ja jälleenmyyjät löytyvät täältä. Netistä sitä saa esimerkiksi Ekoteekki.fi:stä 🙂

kauneus iho meikki
Kommentit (4)
  1. Ecooking ei missään nimessä ole luonnonkosmetiikkamerkki, vaikka kovin harhaanjohtavasti mainostavatkin… Tuotteissa on paljon esim. silikoneja. Tämä postauksessa oleva tuote tosin raaka-aineiltaan sitä on, mutta itse merkki ei missään tapauksessa.

    1. Kysyin tätä merkin PR-henkilöltä ja hän sanoi, että A-vitamiini- ja Firming-kapseleissa on vielä silikoneja, mutta Ecooking pyrkii pääsemään niistäkin vielä eroon. Mutta  jos oikein ymmärsin, muutoin sarjan tuotteet ovat luonnonkosmetiikkaa.

      1. Ei pidä paikkaansa…valitettavasti 🙂 Käytin silikoneja vain esimerkkinä. Tuotteissa on niiden lisäksi myös luonnonkosmetiikkaan kuulumattomia kalvonmuodostajia ja säilöntäaineita, muissakin kuin edellä mainitsemissasi tuotteissa. Sarja ei siis missään tapauksessa ole luonnonkosmetiikkaa, eikä sitä niin pitäisi virheellisesti markkinoida varsinkaan maahantuojankaan puolesta. Meille tuli siis myyntiin tämä sarja ja olemme käyneet ainesosia porukalla useaan otteeseen läpi, tietoni ei siis ole vaan ”mututuntumaa”.

  2. Nilotica sheaa löytyy myös kotimaiselta luonnonkosmetiikka yritykseltä nimeltä Carita Cosmetiikka. Heidänkin shea tulee Ugandasta.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *