20 kysymystä – näitä et ehkä tiennyt minusta

Miia haastoi mut kivaan postaushaasteeseen, jossa vastaan 20 kysymykseen elämästäni (täällä Miian vastaukset). Ehdin viimein rustailla tämän valmiiksi, joten tässä tulee!

MITÄ TEET TYÖKSESI NYT JA MITÄ TÖITÄ OLET ENNEN TEHNYT?

Olen tehnyt vuodesta 2011 asti töitä yrittäjänä tätä rakasta blogia ja somea ja vuodesta 2017 asti hommia aika eri alalla eli syöpätutkimuksessa. Teen siis väitöskirjaa suusyövästä Helsingin yliopistossa. Tein ensin pari vuotta hommia labrakoordinaattorina ja tämän vuoden alusta virallisesti omaa väitöskirjaani. Valmista pitäisi olla jo ensi vuoden lopulla!

Aiemmin olen tehnyt sekalaisia töitä; lähinnä kesätöitä milloin missäkin. Lukion jälkeen välivuoden verran työskentelin Hesburgerissa, sen jälkeen kesiä tuli vietettyä hitsatessa ja trukin ohjaksissa ilmastointilaitetehtaalla (hah!) ja mm. Eviralla hullunlehmäntautitestaajana. Myös eri lehtiin juttujen kirjoittaminen oli melkeinpä koko 2011-2020 ajan blogin rinnalla, mutta tämän vuoden alussa niistä hommista oli pakko ajanpuutteen vuoksi luopua. Trendiä oli kyllä ihanaa tehdä ja sitä tulee varmaan aina olemaan ikävä!

Rakastan tällä hetkellä tätä kahtia jakautunutta työelämääni ja saan molemmista voimaa ja motivaatiota aina sinne toiselle puolelle. Eli kun Excelit ja labratyöt tuntuvat kaatuvan päälle, on ihanaa istahtaa blogin ääreen kuvaamaan ja kirjoittamaan, ja toisinpäin. Toivonkin, että voisin jatkaa vaikka lopunikäni kahta työtä yhdistäen.

MIKÄ OLET KOULUTUKSELTASI?

Ihan virallisesti virallisesti olen filosofian maisteri. Ja koska se ei sano mitään mistään, tarkennetaan: olen luonnontieteiden maisteri. Ja vielä vähän tarkemmin: biologian maisteri. Ja vielä vähän tarkemmin: solu- ja molekyylibiologi 😀

Tällä hetkellä olen tosiaan taas opiskelija eli tohtorikoulutettava. Väitöskirjahommiin kuuluu laboratoriotöiden ja itse tutkimuksen tekemisen lisäksi myös erilaisten kurssien suorittamista eli opiskelen tässä mm. erilaisia tilastotieteitä, tieteellistä kirjoittamista, tieteen etiikkaa ja vähän myös tiedeviestintää (pistä mun Twitter-tili muuten seurantaan, sinne julkaisen erilaisia tiedejuttuja!)

MITÄ HARRASTAT JA TEET VAPAA-AJALLASI?

Noh, jos nyt tätä vuotta ei lasketa mukaan, kun harrastus toisensa jälkeen on tippunut viikkokalenterista pois, viime vuosina olen harrastanut twerk-tanssia, keramiikkaa ja kuntosalilla (väkisin) käymistä.

En todellakaan ole mikään himourheilija, mutta olen yrittänyt saada itseäni yhä enemmän liikkeelle viimeisten vuosien aikana. Istumatyö ja ikä ovat alkaneet tehdä tehtävänsä ja siksi olen ottanut itseäni ihan tosissani niskasta kiinni. Vuosi sitten ostimme miehen kanssa salikortit ja olemmekin onneksi saaneet käytyä siellä viikoittain ja se on kyllä tehnyt superhyvää kipeille hartioilleni ja selälleni!

Nyt, kun tilanne on mikä on, ja kaikki harrastukset on katkolla, olen yrittänyt lenkkeillä yhä enemmän koiran kanssa ja etsiä uusia kivoja metsäreittejä (vinkkejä Espoon seudulla otetaan vastaan! Mun vinkki on Meikon luonnonsuojelualue) Kokeilen nyt myös Nanna Karalahden Hero-treeniä. Josko se innostaisi enemmän kotijumppailuun!

MITÄ KATSOT TELEVISIOSTA?

Ah vaikka ja mitä! Me ollaan miehen kanssa ihan leffa- ja sarjanörttejä ja koko ajan meillä on montakin sarjaa katsonnassa. Mutta tässä muutama ikisuosikki, koska just nyt (kun koko maaliskuussa aloitettu jenkkien Officekin tuli juuri koluttua loppuun), meillä on pieni sarja-alho meneillään.

Lempikomediat: Parks & Recreation, Arrested Development, Modern Family, HIMYM, Master of None, Broad City ja New Girl. Parhaat draamat: The Affair, Girls, Homeland, Dark, Love, Big Little Lies ja Succession. Lisäksi katsotaan suomalaisia sarjoja, esim. Yökylässä Maria Veitola ja Sohvaperunat!

MISTÄ INPIROIDUT?

Blogityössä inspiroidun eniten muista ihmisistä. Oli se sitten jonkun ihmisen tapaaminen ja hyvä keskustelu, teidän lukijoiden ideat ja kommentit, ystävien kanssa jutteleminen tai sosiaalisen median kuvat ja videot. Näinä aikoina, kun ei ole päässyt tapaamaan muita, on inspiraatiokin ollut vähän hukassa.

MILLAINEN ON UNELMIESI TYÖPAIKKA?

Erittäin hyvä kysymys ja sellainen, mihin mulla itsellänikään ei ole tällä hetkellä vastausta. Mutta kuten sanoin, olisi ihanaa yhdistää kaksi työuraa tulevaisuudessakin. Voisin edelleen jatkaa tätä hommaa ja osan ajasta tehdä joko ihan labratöitä jossain firmassa tai sitten jotain vaikka tiedeviestinnän parissa! Niin ja voinko vielä tuohon kylkeen perustaa koirapäiväkodinkin? 😀

MITKÄ OVAT SEURAAVAN VIIDEN VUODEN TAVOITTEESI?

Noh tuota meidän taloprojektia pidemmälle (@kivikaskessa) ei ole kauheasti riittänyt energiaa suunnitella. Eli siis oma talo, valmis väitöskirja ja perhe on ne omat suurimmat suunnat nyt elämässä. Ja tietysti joku uusi ihana työpaikka väikkärin jälkeen olisi kiva löytää!

MISTÄ NAUTIT ERITYISEN PALJON?

Monistakin jutuista, mutta jos nyt muutaman keksisin hmm.. Leffailloista kotona, hyvästä ruuasta, perheen ja ystävien seurasta (esim. on ihan parasta puuhastella jotain äidin kanssa kotikotona Harjavallassa tai olla yökylässä ystävien luona), kesästä, mökkeilystä ja metsäretkistä (yks mun suosikkikombo: pitkä metsässä patikointi eväiden kanssa päivällä ja siitä päivällisen kautta saunaan, AH!). Joskus nautin myös työn imusta ja aikaansaamisen tunteesta.

MISSÄ OLET HYVÄ?

Nää on aina niin inhottavia kysymyksiä! No mutta sanoisin, että mun vahvuuksiin kuuluu sosiaalisuus, empaattisuus ja luovuus.

MITÄ KIELIÄ PUHUT?

No nää perus: suomi, ruotsi, englanti. Englanti on työkieleni yliopistolla ja ruotsia tuskin pystyisin enää juuri puhumaan, mutta harjoittelulla se varmaan sujuisi jollain tasolla! Yliopistossa yritin opiskella vähän saksaa, mutta se tyssäsi alkuunsa.

MISSÄ TAPASIT KUMPPANISI?

Turussa opiskelijapiireissä. Ihan ensimmäisen kerran tapasimme (tai ei oikeastaan tavattu, kun emme puhuneet siellä toisillemme) opiskelijoiden ainejärjestön järjestämässä koripallopelissä. Sen jälkeen tapasimme kunnolla sitseillä ja siitä se sitten lähti! Aluksi vain MSN Messengerissä – oi niitä aikoja (tää oli siis vuosi 2009). Mieheni opiskeli silloin maantiedettä myös Turun yliopistossa ja bilsa ja mantsa kuuluvat siellä samaan ainejärjestöön; Synapsiin.

MITÄ TEET, KUN KUKAAN EI NÄE?

Tanssin peilin edessä, jos kuulen jostain jonkun hyvän biisin! 😀

VIIMEISIN OSTOKSESI?

Tilasin eilen netistä kolme kerää alpakanvillalankaa! Olen kyllä välillä todella nuuka, kun tuo 21 euron tilaus kirpaisi jotenkin tosi syvältä 😀 Aion yrittää tehdä itselleni pipon, toivottavasti innostus pysyy yllä niin kauan, että saan pipon valmiiksi!

Olen aina ollut tosi säästäväinen ja ostanut vasta pitkän harkinnan jälkeen. Ja nyt kun taloprojektikin on tulilla, haluan säästää kaiken mahdollisen rahan siihen. Juuri kerroinkin Instagramissa, kuinka kaverini naureskelivat sille, että olen etsinyt uusia ulkoiluhousuja nyt varmaan kahden vuoden ajan. En vain ole löytänyt sopivia tai halunnut ostaa liian kalliita! Myös sähköpyörä ja urheilukello ovat olleet hankintalistalla nyt noin kaksi vuotta.

MIKÄ ON TÄLLÄ HETKELLÄ SUURIN HAASTEESI?

No varmaan sama kuin kaikilla eli pään pitäminen kasassa näinä aikoina. Etätyö ja eristys ottavat välillä tosi koville ja nyt kun rajoituksia kiristettiin ja kaikki vähäinenkin harrastustoiminta on tauolla, ahdistus ottaa välillä tiukempaa otetta. Ystäviäkin alkaa olla jo aika sietämätön ikävä.

Nyt, kun en nää kollegoita yliopistolla, mietin aivan jatkuvasti, teenköhän riittävästi töitä väikkärini eteen. Labrassa, muiden kanssa, kun työt etenevät omalla tahdillaan ja kollekoiden kanssa juttelusta saa uusia ideoita, tuntuu että saa paljon enemmän aikaiseksi päivien aikana. Nyt päivät tuntuvat puuroutuvan yhdeksi hitaaksi kuukaudeksi. Mutta yritän muistuttaa itseäni, etten ole ainoa, joka tuntee näin ja että olen kyllä edennyt töissäni hyvin ottaen huomioon, että koko maailma on pandemian armoilla.

MITÄ BLOGEJA TAI SOME-TILEJÄ SEURAAT?

No näitähän riittää! Nappaan nyt muutaman, jotka tulee tuolta mun IG:stä vastaan: Kauneus: ihana kollegani ja ystäväni @miiajii@beautynewsofficial, @daniellemarcan, @labmuffinbeautyscience ja @katiejanehughes. Sisustus/lifestyle: @est_living, @blauinterior, @tiiupiret, @kayla_seah.

Ja yksi tili, jota KAIKKIEN pitäisi näinä aikoina seurata: @goodnews_movement. Tää sais mun puolesta olla kaikkiin puhelimiin valmiiksi asennettu 😀

MIKÄ ON SUURIN UNELMASI TÄLLÄ HETKELLÄ?

Ihan vain se, että minä ja läheiseni saisivat viettää ihan normaalin, pitkän ja terveen elämän <3

JOS SINUN OLISI PAKKO VALITA UUSI AMMATTI, NIIN MIKÄ SE OLISI?

No se koirapäiväkodin pitäjä!

ELÄMÄSI TÄHÄN MENNESSÄ UPEIN KOKEMUS?

Ikimuistoisimmat kokemukset liittyvät mulla kyllä matkustamiseen. Viime vuoden Kreikan matka on ollut ehkä tähänasti sista etelänmatkoista ihanin, Bioeffectin matka Islantiin ikimuistoisin työmatka ja Pariisin matka Hermesin kanssa jännittävin työmatka. Viime kesän road trip täällä Suomessa mieheni kanssa oli myös ihana ja tästä vuodesta toivon muistavani ainakin sen.

MITÄ PELKÄÄT?

Läheisteni menettämistä. Olen menettänyt jo isäni, kaikki isovanhempani ja lähipiirissä vastasyntyneen lapsen. Äitini on sairastanut syövän ja lähipiirissä on tapahtunut repiviä ja surullisia eroja, joten välillä kyllä tuntuu, että tässä olisi kyllä ihan riittävästi huolta taas vähäksi aikaa. Olen aika helposti ahdistuva ja huolestuva ihminen, joten kyllä mulla aika usein on pieni pelko, että mitähän sieltä nurkan takaa mahtaa seuraavaksi eteen tulla.

Toisaalta kuolema ja menetys ovat yhtä luonnollinen osa elämää kuin syntymä ja elämä. Pelko ei pidä läheisiäni täällä yhtään sen pidempään, joten yritän pitää nämä asiat mielessäni ja viettää heidän kanssaan laadukasta yhteistä aikaa mahdollisimman paljon vielä kun voin.

Ja jos fobioista puhutaan, niin mulla on ehkä yksi erikoisimmista: submechanophobia (apua, sydän lähti pamppailemaan heti kun googletin tuon oikeinkirjoituksen ja satuin näkemään yhden kuvan aaagh! Hyi hitto!)

MITÄ AIOT TEHDÄ, KUN OLET VASTANNUT NÄIHIN KAIKKIIN KYSYMYKSIIN?

Olen vastaillut näihin kysymyksiin vähän pätkissä, mutta juuri tällä hetkellä on perjantai ja alan valmistautua iltapäivän palavereihin väitöskirjaprojekteihin liittyen. Sen jälkeen lähden koiran kanssa ulos (Antti Holman kirjaa kuunnellen), sitten ehkä jotain herkkuja ostamaan kaupasta, ja sen jälkeen yritän vähän jumpata ja tehdä Katja Kokon kurssin avulla meditaatiota ja loppuillan relata sarjojen äärellä <3

Muista laittaa blogi seurantaan <3 Blogit.fi + BloglovinInstagram

kauneus hiukset oma-elama
Kommentit (5)
  1. Koska vaikutat älykkäältä, jätän sulle tämän oudon mutta aidon kommentin kuolemasta, elämästä ja jopa syövästä: dr Steven Greer.
    Etsi hänen kanava juutubessa. Etsi hänen dokleffa Close Encounters of the Fifth Kind, myös aikaisemmat Sirius ja Disclosure (Netflics tai juutube). Katso. Sitten katso vielä muutaman kerran miehesi kanssa. Unohda kaikki roskasarjat, joita mainitsit. Ja sinusta tulee viisas. Saat monia vastauksia ja myös pelko läheisten kuolemasta häviää.

    PS Syövästä parantava ”laite”on jo aikoja sitten keksitty USA-ssa. Laite on peräisin UFO-ystäviltämme. Mutta miten sitten Big Farma tekisi rahaa…? USA-lla on myös syöpää aiheuttavaa teknologiaa (esim Hugo Chaves jne). Totta, totta, totta.

    1. 😀 😀 😀 vai että sellasta!

    2. Voi jumankekka että teitä foliohattuja löytyy moneen lähtöön!! Tässä taas yksi syy, minkä takia oppivelvollisuus tulisi laajentaa siihen 18 ikävuoteen asti, olisi Helunallekin pari lisävuotta koulussa saattanut tuoda piirun verran lisää lähdekritiikkiä ja itsenäisen ajattelun taitoja. Säästyttäisiin mekin somekansa näiden aivopierujen lukemiselta.

  2. Ai saakeli, en tiedä kiittäisinkö vai mitä. Piti googlettaa tuo fobia, koska aiemmin ei ole mitkään reikäfobiakuvat tms. aiheuttaneet mitään reaktiota. No nyt se tuli. Oon joskus aiemmin miettinyt, miksi Titanicin alku tuntui melkein ahdistavimmalta jutulta koko elokuvassa, mutta nyt kun näin noita kuvia kaiken maailman vedenalaisista vekottimista niin levisi ihan sellainen kunnon pelko koko kroppaan:D Voi juku, kaikkea sitä onkin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *