5 vinkkiä selfie-kuviin

Jaoin alkuviikosta Instagramissani viisi vinkkiäni selfieiden ottoon ja juttu oli niin tykätty, että päätin koota ne yhteen myös tänne blogin puolelle!

Meikäläinenhän ei ole mikään koulutettu ammattikuvaaja, mutta 10 vuoden bloggaamisen myötä ja isältäni peritty innostus valokuvaamiseen ovat tuoneet ainakin jotain näkemyksiä tähän hommaan. Tässä siis mun viisi vinkkiä selfieihin ja myöhemmin luvassa vinkkejä kuvien muokkaamiseen kännykällä 🙂

selfien ottaminen

1. Valaistus, valaistus, valaistus!

Kaikista tärkein osa valokuvaamista, senhän kertoo jo sanakin. Luonnonvalo on usein paras valinta valokuvaamiseen, myös selfieiden ottamiseen. Keinovalo on usein kellertävä tai sinertävä, jolloin kaikki värit vääristyvät.

Itse tykkään ottaa kuvani ikkunalla niin, että valo tulee suoraan edestä. Toki pientä variaatiota voi kokeilla, mutta täysin sivusta, ylhäältä tai alhaalta tuleva valo ei toimi selfieissä, koska kasvoille voi tulla kummallisia varjoja.

selfien ottaminen

2. Unohda yläviisto!

Unohdetaan nyt yhdessä ne Irc-Gallerian kulta-aikojen yltäältäpäin otetut selfiet. Paras kuva tulee, kun otat kuvan suoraan edestäpäin tai niin, että kamera on hieman jopa alaviistossa. Näin näytät itsevarmemmalta ja meikkikuvissa alaviistossa luomivärit tulevat paremmin näkyviin 😉

Ihan pieni yläviisto on ihan ok, mutta käsi kattoon sojotettuna ei tee muuta kuin lyhyennäköisen kaulan, isonnäköisen otsan  ja pentumaisen ilmeen kasvoille.

3. Hanki kolmijalka-selfiekeppi

Kyllä, luit oikein. Vanha kunnon selfie-stick. Näitä myydään paljon erilaisia, mutta mä löysin Clas Ohlsonilta ihan täydellisen. Sen saa seisomaan tripodina lattialle, sen varsi pitenee ja lyhenee, pää kääntyy joka suuntaan ja siinä on vieläpä irroitettava kaukosäädin! Tämä on tullut erittäin tervetulleeksi vakkarivarustukseksi mun bloggaamiseen. Googleta vaikka ”selfiekeppi tripod”.

4. Käytä käsiäsi

Käsien käyttäminen poseerauksessa tuo kuviin aina jotain mielenkiintoista ja käsien käyttäminen voi auttaa olemaan kuvissa rennosti. Kokeile vaikka nojata käteesi, koskemaan hiuksiisi tai katsomaan kameraan hieman olkapääsi yli (nämä kohdat mahdollistaa kohta 3).

selfie kuva

5. Resepti luonnollisempaan hymyyn

Hymyileminen ja varsinkin luonnollinen hymy voivat olla tosi haastavia kuvaustilanteessa. Törmäsin jossain helppoon ja toimivaan menetelmään luonnollisen hymyn aikaansaamiseksi. Se menee näin: sulje silmäsi, hymyile kunnolla ja juuri ennen kuin otat kuvan, avaa silmäsi. Näin ilmeestä tulee luonnollisempi kuin niin, että tuijotat suurin silmin ja hampaat irvessä kameraan!

Tuleeko teille mieleen muita hyviä selfie-vinkkejä, jotka teillä on itsellänne ollut käytössä? 🙂

Pysy mukana <3 Blogit.fi + Bloglovin Instagram

kauneus testit suosittelen tutoriaalit
Kommentit (3)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *