5 x hyvä huultenrajauskynä

Mulla on aika tiukka resepti sille, millainen on hyvä huultenrajauskynä. Sen pitää olla tietysti juuri sopivan sävyinen, mutta yhtä tärkeitä ominaisuuksia ovat pehmeä koostumus, hyvä levittyvyys ja mielellään päästä rullattava ja teroitin toisessa päässä.

Tosi moni luottaa rajauskynäkaupoilla MACiin, mutta pakko myöntää, etten ole koskaan itse erityisesti pitänyt niistä. Tosin olen tainnut kokeilla MACilta vain sellaisia perinteisiä puukynämäisiä rajauskyniä, joista en pidä alkuunkaan, oli kyljessä minkä tahansa brändin nimi.

Päätinkin nyt koota yhteen omat lempparini. Tosin tästä viiden kynän joukosta puuttuu muutama ikisuosikkini, koska niitä ei enää myydä. Sain silti koottua tämän erittäin pätevän joukon, joihin kannattaa tutustua, kun seuraavan kerran olet huultenrajauskynää vailla! Kaikki taitavat myös maksaa alle kympin 🙂

Tässä ne siis ovat: NYX Slide On Lip Pencil (oma sävyni on Urban Café), IsaDora Sculpting Lip Liner Waterproof (38 Bare Baige), Maybelline Color Sensational Shaping Lip Liner (62 Frozen Rose), Max Factor Colour Elixir Lip Liner (06 Mauve Moent) ja Essence Stay 6h True Waterproof Lipliner (05 Make me Blush).

Ei oikeastaan taida olla edes tarvetta käydä näitä läpi yksitellen, koska jokainen on päässyt tiukan seulani läpi ja ovat siksi kaikki hyvin toistensa kaltaisia 😀 Jokaisessa on pehmeä, samettisesti ja nätin liukuvasti huulille levittyvä vähän geelimäinen koostumus. Tällaista ei tarvitse hinkata kovaa huulille, kuten joitain kuivempia puukyniä.

Toisekseen kaikki pysyvät huulilla hyvin ja pigmenttiä riittää. Usein teen muuten huulimeikin niin, että levitän reunoille ja vähän huulille rajauskynää ja lisään päälle huulikiiltoa, jolloin huultenrajauskynän sävy levittyy kaikkialle huuliin.

Lisäksi Isadoran ja Maybellinen kynät ovat päästä rullattavia, jolloin niitä ei tarvitse koko ajan olla teroittamassa. Maybellinen kynässä on tämän lisäksi vielä päässä terotin, mikä tekee Maybellinen kynästä kokonaisuutena joukon parhaan. Myös NYXiltä ja Essenceltä löytyy päästä rullattavia rajauskyniä,jotka voisivat sopia meikäläisen käyttöön vielä paremmin kuin nämä perinteiset kynät.

Essence on näistä ehkä kestävin ja lisäksi nykyisessä valikoimassa tämän tilalla taitaa olla 8h True Waterproof -rajauskynä! Toisaalta NYXillä taitaa olla suurin valikoima kaikissa huulimeikeissä, joten voittajaa on vaikeaa valita! Mutta jos saisin valita vain yhden, taitaisin mennä Maybellinen kelkkaan, kuten monissa muissakin huulimeikkiasioissa 🙂

Mikä on sun lemppari? Tuotevinkit kehiin!

kauneus meikki
Kommentit (5)
 1. Venla / Breezes from My Atlas
  5.11.2019, 23:54

  Hassua, että pidät Essencen huultenrajauskynästä, mulle toi oli suuri pettymys ja yksi ainoista kynistä, joita olen koskaan heittänyt menemään ennen sen loppumista. Muut Essencen huultenrajauskynät on olleet hyviä, varsinkin juuri se perinteinen kynämäinen, mutta toi mainitsemasi yksilö ei pidä mulla huultenrajoja siisteinä vaan leviää ympäriinsä ja on muutenkin jotenkin tosi kökkö. No mut tästä nähdään, ettei kaikki tykkää samasta! 😀

  1. Joo no niinhän se on tosi useasti et tykätään kaikki eri jutuista 🙂

 2. Moikka Erika! Ostin joskus sinun suosituksen perusteella maybellinen gigi hadidin (ruby woon) punaisen huultenrajauskynän, joka oli aivan mahtava! Sitä ei enää kuitenkaan myydä. Oletko löytänyt joltain toiselta merkiltä vastaavaa? 🙂 Saman tyylistä sävyä ja pysyvyyttä. Oikeastaan huulipunakin kävisi, hakusessa olisi vain tuo ruby woon värinen puna joka säilyisi kauan ja ei kuivattaisi ihan niin mahdottoman paljon huulia kuin se ”aito ruby woo”-huulipuna.

  1. Mäkin käytän sitä edelleen! Ja siis ärsytttää ettei sitä enää myydä, on ihan mahtava. Näiltä merkeiltä joita tässä postauksessa on löytyy kyllä kivoja punaisia eli käy tsekkaamassa 🙂 En nyt just muista ulkoa, mikä olisi lähinnä sitä Gigi Hadid -rajausväriä. Ja täältä löytyy punia, jotka on hyvin lähellä ruby woota: https://www.lily.fi/blogit/nude/14-x-mac-ruby-woon-kopio/ 🙂

   1. Hei jes ihanaa, kiitos tuhannesti! Käyn tsekkaamassa näiden merkkien rajauskynät ja noita tuon postauksen punia! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *