6 x DIY-naamio juhannukseksi

Ihana, juhannus! Itse aion tänä juhannuksena viettää aikaa kavereiden kanssa ja jättää työkiireet hetkeksi mielestäni. Ja nauttia tietysti hyvästä ruuasta ja kelistä!

Keräsin yhteen kuusi ihanaa diy-hoitoa, joita voi kokeilla pitkän viikonlopun aikana kotoa löytyvillä ainesosilla. Kotikokkailu on hauskaa ja rentouttavaa, kun siihen on aikaa eli kannattaa ehdottomasti testata vaikka heti! Osa näistä resepteistä onkin jo näkynyt blogissani ja osa on uutuuksia 🙂

Tämä naamio sopii korppuihoiselle. Avokadon ja oliiviöljyn rasvahapot pitävät ihon kosteutettuna pitkään ja hunaja ja jugurtti (luonnonjugurtti) rauhoittavat ihoa. Tämän hoidon voi kokeilla tehdä vaikka mökkisaunan jälkeen.

Tiesitkö, että kaneli voi auttaa buustaamaan hiustenkasvua. Jos sinulla on hiusten kasvatusprosessi meneillään, kokeile tätä hiusnaamiota kerran viikossa.

Kaura voi auttaa tulehduksen tasaamisessa, joten tämä naamio sopii akneihoiselle ja ihon rauhoitusta kaupaavalle. Lisäksi kaura voi auttaa palauttamaan ihon normaalin pH:n, joka kuivassa ja kutiavassa ihossa on liian korkea.

Tämä kasvonaamio sopii rasvoittuvalle iholle, sillä banaani sisältää rasvaiselle ja akneiholle toimivaa sinkkiä ja A-vitamiinia. Luonnonjugurtin maitohapolla on antimikrobisia ominaisuuksia ja kurkuma antaa iholle tulehdusta vähentävän antioksidanttiannoksen.

Kuten kasvojen ja vartalon ihoa, myös hiuspohjaa kannattaa ehdottomasti kuoria varsinkin, jos käytät hiuksissa muotoilutuotteita. Jos hiuspohjasi ei erityisemmin tarvitse kosteutusta, kokeile vaihtaa ohjeen oliiviöljy ihan tavalliseen shampooseen.

Tätä kuorintaa käytän itse aika usein. Käytetyt kahvinpurut toimivat hyvin kuorinta-aineena ja oliiviöljyn kanssa käytettynä iho jää ihan supersileäksi ja pehmeäksi. Tämä DIY-kuorinta sopii käytettäväksi esimerkiksi ennen itseruskettavan voiteen levitystä.

Ihanaa juhannusta <3

kauneus iho
Kommentit (2)
  1. Tuota…kahvikuorinta on varmasti iholle hyväksi, mutta kahvinporoja ei saisi huuhtoa viemäriin.

    1. Kysyin tästä NHS:ltä, kun aiheesta tuli aiemmin juttua Instagramissani ja he sanoivat, että määrät ovat niin pieniä, etteivät ne haittaa 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *