6 x meikkivinkki rasvoittuvalle iholle

NUDE

Viime kesänä painiskelin itse rasvaisen ihon kanssa, mutta tänä kesänä olen voinut taas palata normaaleihin ihonhoito- ja meikkirutiineihini. Varmasti monelle teistä aihe on ajankohtainen, joten päätin vinkata Makeup Geekin mahtavan videon, jossa merkin perustaja Marlena kertoo todella hyviä vinkkejä rasvoittuvat ihon meikkaamiseen ja hoitoon. Moni näistä oli meikäläiselläkin jokapäiväisessä käytössä viime kesänä, kun naama pukkasi talia kakskytneljäkauttaseitsemän.

1. Käytä savipohjaista naamiota. Savinaamiot puhdistavat ihohuokosia ja jättävät ihon mattapintaiseksi. Ensi syksynä markkinoille tulee L'Oréalin savinaamiot, joten ne kannattaa tsekata ja siihen asti käyttää sitä kuuluisaa GlamGlowta ;)

2. Käytä kuorivaa kasvovettä. Videolla Marlena puhuu glykolihaposta. Se kuuluu AHA- eli hedelmähappoihin happoihin, jotka hellästi kuorivat ihoa. Hedelmähappoihin lasketaan myös mm. maitohappo, mantelihappo ja sitruunahappo. Juuri glykolihappoa, joka on hedelmähapoista pienen molekyylikokonsa ansiosta tehokkain, löytyy mm. Clarinsin Gentle Exfoliater Brightening Tonerista.

3. Levitä pohjalle mattapinnan antavaa primeria. Tämä on ihan ehdoton steppi. Eli vaikka muut skippaisit, älä jätä tätä väliin. Primer muodostaa nimittäin ihon rasvan ja meikkivoiteen väliin suojamuurin, joka estää rasvan pääsemästä pilaamaan meikkipohjaa.

4. Käytä mattameikkivoidetta. Mattameikkivoiteet ovat muita meikkivoiteita kuivempia, eivätkä lisää lisäöljyä iholle. Myös mineraalimeikkivoide on hyvä vaihtoehto rasvoittavalle iholle. Tässä haluan taas kerran hehkuttaa Estée Lauredin Douple Wear Stay-in-Place Makeup -meikkivoidetta.

5. Kiinnitä meikki puuterilla. Rasva saa meikkivoiteen sulamaan pois iholta. Käytä meikkivoidetta etenkin T-alueella, jossa talintuotanto on voimakkainta. Tässä kannattaa myös kokeilla baking-tekniikkaa (tutorialvideo), etenkin kesäjuhlameikkiä tehdessä. Lumenen Sheer Finish -irtopuuteri on kelpo tuote tuomaan meikille lisäkestävyyttä.

6. Ota laukkuun mukaan puuteripapereita tai Blotterazzi. Päivän mittaan lisättävä puuteri voi saada pohjameikin näyttämään illalla jo todella pakkelimaiselta. Kivipuuteri voi kulkea matkassa mukana ja muutama lisäys ei ole pahitteeksi, mutta suosittelen testaamaan myös puuteripapereita. Ne eivät lisää meikkiä iholle vaan vievät vain ylimääräistä rasvaa mukanaan pois. Tsekkaa myös Beautyblenderin Blotterazzi, joka toimii kuin puuteripaperi, mutta on valmistettu Beautyblenderistä tutusta sienimateriaalista. Kätevä tuote isolla peilillä höystettynä!

Oletko kuiva korppu näin kesälläkin vai nahisteletko sinäkin oikuttelevan ihon kanssa?

Kommentit

Tingeling (Ei varmistettu)

Ihoni ei kuivaa hetkeä kesällä näe :( Näistä vinkeistä ainoastaan kuoriva kasvovesi on kokeilematta. Minulla kyllä olisi korealaista AHA-hedelmähappoa, mutta en tiedä miten sitä tulisi oikeaoppisesti käyttää *nolo hymiö* ?
Savinaamion, myöskin korealaista, jälkeen iho tuntuu taivaalliselta <3
Hyviä vinkkejä, kiitoksia!

anon (Ei varmistettu)

Minun ihoni hapot saavat vain pukkaamaan lisää rasvaa, kai se johtuu ihon herkkyydestä. Ihoni on nykyisin kyllä enemmän kuiva, vaikka t-alue rasvoittuu - laitankin savinaamiot vain nenän seudulle samoin kuin fysikaalisen aurinkosuojan, joka on muulle naamalle liian kuivattava - paras primer.

mmaiiiii (Ei varmistettu)

Heippa!
Mun iho oikuttelee tällä hetkellä kaikin mahdollisin tavoin :( vaihdoin ehkäisypillerit yhdistelmävalmisteesta pelkkään keltarauhashormoniin, ja nyt iho on siitä lähtien oikkuillut jos jollakin tavalla. Toisaalta rasvoittuu, toisaalta on kuiva, toisaalta on ärtynyt ja kaipaa rauhoitusta. Tuntuu etten millään löydä hyvää puhdistus-kosteutus-ym yhdistelmää... Aknesta ei kuitenkaan ole kyse, vaan näppylät ovat satunnaisia ja isot finnit harvassa. Iho ärtyy kuitenkin kaikesta, myös tuotteista, jotka aikaisemmin ovat sopineet minulle. Vaihdoin puhdistustuotteet hellävaraisiin ja ihoa rauhoittaviin, mutta toisaalta tuntuu, ettei niitten puhdistusteho ole riittävä ja epäpuhtauksia pukkaa esiin entistä enemmän. Olen epätoivoinen!

neeuli (Ei varmistettu)

Yleensä rasvoittuva iho on taipuvainen epäpuhtauksiin. Itse en voi säännöllisesti käyttää ihoa tukkivia primereita ja mattavoiteita. Apu iho-ongelmiini oli mineraalimeikkipohjaan siirtyminen ja oikean kosteusvoiteen löytäminen. Käytän Humektania, joka on rasvaton, mutta todella kosteuttava voide. Myös seerumit kosteuttavat rasvoittuvan ihon hyvin ilman rasvoja. Ainoastaan silmänympäryksille laitan ihan rasvaa sisältävää rasvaa :) Mineraalimeikkipohjaa suosittelen jokaiselle rasvoittuvasta ihosta kärsivälle. Sillä ei tietenkään saa täyspeittävää lopputulosta, mutta itselläni väheni sen käytön myötä myös tarve erittäin hyvälle peitolle, kun näpyt vähenivät. Mineraalipohjan myötä olen voinut unohtaa puuteroinnin koko päivän ajaksi!

ohis (Ei varmistettu)

Humektan sisältää aprikoosinkiviöljyä. Minulle ei sovi rasva-alkoholit = mustapäitä. Mineraaleilla saa hyvinkin peittävää, mutta se on sitten kamalaa pakkelia eikä kabukilla levitettynä sovi herkkäihoisille muutenkaan.

Mutta hyvä toki, että löysit itsellesi mieluisat!

Oili (Ei varmistettu)

Itselläni rasvoittuva iho tasapainottui normaaliksi, kun vastoin kaikkia ohjeita vaihdoin kosteusvoiteet ja puhdistustuotteet öljypohjaisiksi. Välillä käytössä pelkkä Dr. Hauschkan iho-öljy, ja iho on paremmassa kunnossa kuin koskaan aiemmin. Mutta kokemuksesta tiedän kyllä, että rasvoittuvan ihon hoitoon ja meikkaamiseen on 1001 niksiä, joista harva toimii kaikilla, itsekin on monta kertaa saanut pettyä "varmaan vinkkiin".

Vierailija Kate (Ei varmistettu)

Marlenan meikki on niin järkyttävä, että hän näyttää täysjärkiseltä vain lähes meikittömissä pätkissä videota. :D

Nuo puuteripaperit ovat kyllä mahtavia, mutta niitä on aika vaikea löytää.

PP (Ei varmistettu)

Tokmannissa myytävällä lähes ilmaisella Essence-sarjalla on ainakin puuteripaperi :)

Vierailija Kate (Ei varmistettu)

Kiitos vinkistä!

SaaraPe (Ei varmistettu)

Jostakin luin, että rislapapereita voi käyttää puuteripaperina. Näin olen minä ainakin tehnyt :) En tiedä, onko kenelläkään muulla kokemusta :)

rondawashere

Kiitos vinkeistä! :) Mulle on tänä keväänä ilmestynyt sellanen kunnon teini-iho. Häämeikkaajallakin oli omat haasteensa saada meikistä kaikki huonot kohdat peittävä, muttei liian öljymäinen kuitenkaan. Toi Blotterazzi menee ehdottomasti kokeiluun!

SaaraPe (Ei varmistettu)

Moi!
Minulla on seuraavanlainen ongelma. Kasvovoide jää kiiltelemään iholle levityksen jälkeen, eikä puhettakaan, että siihen voisi alkaa mitään meikkiä tekemään. Tuntuu, että kaikki voiteet tekevät tämän, oli sitten kyseessä kevyempi tai paksumpi vaihtoehto. Mikä neuvoksi? :)

Kommentoi