6 x meikkivinkki rasvoittuvalle iholle

Viime kesänä painiskelin itse rasvaisen ihon kanssa, mutta tänä kesänä olen voinut taas palata normaaleihin ihonhoito- ja meikkirutiineihini. Varmasti monelle teistä aihe on ajankohtainen, joten päätin vinkata Makeup Geekin mahtavan videon, jossa merkin perustaja Marlena kertoo todella hyviä vinkkejä rasvoittuvat ihon meikkaamiseen ja hoitoon. Moni näistä oli meikäläiselläkin jokapäiväisessä käytössä viime kesänä, kun naama pukkasi talia kakskytneljäkauttaseitsemän.

1. Käytä savipohjaista naamiota. Savinaamiot puhdistavat ihohuokosia ja jättävät ihon mattapintaiseksi. Ensi syksynä markkinoille tulee L’Oréalin savinaamiot, joten ne kannattaa tsekata ja siihen asti käyttää sitä kuuluisaa GlamGlowta 😉

2. Käytä kuorivaa kasvovettä. Videolla Marlena puhuu glykolihaposta. Se kuuluu AHA- eli hedelmähappoihin happoihin, jotka hellästi kuorivat ihoa. Hedelmähappoihin lasketaan myös mm. maitohappo, mantelihappo ja sitruunahappo. Juuri glykolihappoa, joka on hedelmähapoista pienen molekyylikokonsa ansiosta tehokkain, löytyy mm. Clarinsin Gentle Exfoliater Brightening Tonerista.

3. Levitä pohjalle mattapinnan antavaa primeria. Tämä on ihan ehdoton steppi. Eli vaikka muut skippaisit, älä jätä tätä väliin. Primer muodostaa nimittäin ihon rasvan ja meikkivoiteen väliin suojamuurin, joka estää rasvan pääsemästä pilaamaan meikkipohjaa.

rasvoittuva iho meikki.jpg

4. Käytä mattameikkivoidetta. Mattameikkivoiteet ovat muita meikkivoiteita kuivempia, eivätkä lisää lisäöljyä iholle. Myös mineraalimeikkivoide on hyvä vaihtoehto rasvoittavalle iholle. Tässä haluan taas kerran hehkuttaa Estée Lauredin Douple Wear Stay-in-Place Makeup -meikkivoidetta.

5. Kiinnitä meikki puuterilla. Rasva saa meikkivoiteen sulamaan pois iholta. Käytä meikkivoidetta etenkin T-alueella, jossa talintuotanto on voimakkainta. Tässä kannattaa myös kokeilla baking-tekniikkaa (tutorialvideo), etenkin kesäjuhlameikkiä tehdessä. Lumenen Sheer Finish -irtopuuteri on kelpo tuote tuomaan meikille lisäkestävyyttä.

6. Ota laukkuun mukaan puuteripapereita tai Blotterazzi. Päivän mittaan lisättävä puuteri voi saada pohjameikin näyttämään illalla jo todella pakkelimaiselta. Kivipuuteri voi kulkea matkassa mukana ja muutama lisäys ei ole pahitteeksi, mutta suosittelen testaamaan myös puuteripapereita. Ne eivät lisää meikkiä iholle vaan vievät vain ylimääräistä rasvaa mukanaan pois. Tsekkaa myös Beautyblenderin Blotterazzi, joka toimii kuin puuteripaperi, mutta on valmistettu Beautyblenderistä tutusta sienimateriaalista. Kätevä tuote isolla peilillä höystettynä!

rasvoittuva iho meikki 2.jpg

Oletko kuiva korppu näin kesälläkin vai nahisteletko sinäkin oikuttelevan ihon kanssa?

Kommentit (12)
  1. Ihoni ei kuivaa hetkeä kesällä näe 🙁 Näistä vinkeistä ainoastaan kuoriva kasvovesi on kokeilematta. Minulla kyllä olisi korealaista AHA-hedelmähappoa, mutta en tiedä miten sitä tulisi oikeaoppisesti käyttää *nolo hymiö* ?
    Savinaamion, myöskin korealaista, jälkeen iho tuntuu taivaalliselta <3
    Hyviä vinkkejä, kiitoksia!

  2. Minun ihoni hapot saavat vain pukkaamaan lisää rasvaa, kai se johtuu ihon herkkyydestä. Ihoni on nykyisin kyllä enemmän kuiva, vaikka t-alue rasvoittuu – laitankin savinaamiot vain nenän seudulle samoin kuin fysikaalisen aurinkosuojan, joka on muulle naamalle liian kuivattava – paras primer.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *