6 x Salaisuus kestäviin kiharoihin

Tiistain alkuilta vierähti vauhdikkaasti Kevin Murphyn tilaisuudessa, jossa merkin kansainvälinen kouluttaja Juha-Matti Manninen paljasti kaikki kikat, joilla saa takuuvarmasti kestävät kiharat. Tietopaketti oli aivan suuupervaltaisa ja varaudu, niin on tämä postauskin. Joten eiköhän aloiteta!

kestävät kiharat 1.jpg

kestävät kiharat å.jpg

1. KÄYTÄ MUOTOILUTUOTETTA PYYHEKUIVIIN HIUKSIIN

Ennen kihartamista Juha-Matti suosittelee käyttämään tarpeeksi muotoilutuotetta pyyhekuiviin hiuksiin. Pari ruokalusikallista Kevin Murphyn Anti.Gravity-muotoiluvoidetta antaa lämpösuojan, hieman karheaa rakennetta, jotka takaavat kestävän kiharan.

2. RAAKAKUIVAA HIUKSET

Tämä tuli itselleni täysin uutena juttuna. Kun muotoilutuote on ensin levitetty pyyhekuiviin hiuksiin, hiuksia ei enää sen jälkeen kannata harjata märkänä. Harja voi viedä tuotteen pois hiuksista ja lämpösuoja ja muotoiluominaisuudet kärsivät. Jotta tuote pysyisi siellä, minne sitä on levitetty, föönaa hiuksen ns. raakatekniikalla eli käytä apuna vain käsiäsi. Kuivaa hiukset hyvin, sillä kosteisiin hiuksiin tehdyistä kiharoista tulee luonnottoman kovat ja ”rapsakat”.

kestävät kiharat 4b.jpg

3. KÄYTÄ TARPEEKSI PIENTÄ JA KUUMAA KIHARRINTA

Juha-Matti valitsisi kiharoiden tekoon lämpörullien sijasta aina kiharruspuikon. Lämpörullilla hiuksia ei hänen mukaansa saa kuumenemaan tarpeeksi, jotta kihara pysyisi tuntia kauempaa.

Lisäksi ehkä yksi tärkeimmistä seikoista kestävän kiharan aikaasaamiseksi on tarpeeksi pieni kiharrin. Eli tee mieluummin liian pientä kiharaa ja pehmennä niitä myöhemmin, kuin liian isolla (esim. 30 mm) kihartimella lainetta, jota ei saa millään pysymään.

kestävät kiharat 3.jpg

Juha-Matti kehotti käyttämään myös tarpeeksi kuumaa asetusta kihartimessa. Hyvällä lämpösuojalla normaalikuntoiset hiukset voivat hyvin kestää 200 asteenkin lämpötilan. Hyvä kikka on myös kokeilla hiuksen lämpötilaa sormella, kun se on kihartimen ympärillä. Kun päällimmäisetkin hiukset alkavat olla kuumat, hiukset ovat olleet kihartimen ympärillä tarpeeksi kauan.

4. HIUSOSION KOKO VAIKUTTAA

Kiharrettavan hiusosion koolla voit helposti vaikuttaa kiharan kokoon ja sitä kautta kestävyyteen. Eli mitä pienemmän osion pyrität kihartimen ympärille, sitä pienempää ja tätä kautta kestävämpää kiharaa saat aikaiseksi.

Juha-Matti vinkkasi myös miettiimään miten sen osion siihen kihartimen ympärille pyörität. Kun hiusta pyörittää irrottamatta hiusosiosta, se kiertyy kihartimen lisäksi samalla myös itsensä ympärille. Tällainen spiraalimainen kihara pysyy paremmin, kuin litteästä hiusosiosta tehty kihara. Tämä kuva auttaa ymmärtämään, mitä tarkoitan.

kestävät kiharat 2.jpg

5. TUKISTA

Tässä toinen juttu, joka oli itselleni ihan uutta infoa. Juha-Matti vinkkasi pyrittämään hiusosion kihartimen ympärille niin tiukasti, että voit hieman vetää kiharrinta poispäin päästä. Tällainen pieni tukistus päänahassa tekee kiharasta kimmoisan ja se pitää muotonsa paremmin.

kestävät kiharat 4.jpg

6. RULLAA HIUKSET JÄÄHTYMÄÄN

Myös tässä on yksi tehokkaimmista keinoista saada kiharasta kestävä. Kun olet kihartanut hiusosion, vapauta se kihartimen ympäriltä kämmenellesi ja rullaa ylös jäähtymään. Kiinnitä osio hiusklipsillä ja pinnillä.

Kun hiukset ovat täysin jäähtyneet, vapauta ne klipseistä ja käy hiukset läpi hiuslakan ja harvakamman avulla. Kun kihara on tehty hyvin, ei kampaaminen vaikuta niiden pysyvyyteen enää tässä vaiheessa.

kestävät kiharat 8.jpg

kestävät kiharat 3b.jpg

+ KORKKIRUUVIKIHARAN KORJAUS

Jos käytitkin liian pientä kiharrinta ja fiilis lähentelee 80-luvun permistä, ei hätää! Kiharan pehmentäminen onnistuu harjan ja föönin avulla. Ota napakka ote harjasta ja paina hiusosiota sitä vasten. Ala vetää harjaa ja lämmitä hiusta samalla föönin avulla. Toista, jos yhdellä venytyskerralla kihara ei suoristu tarpeeksi.

kestävät kiharat 10.jpg

kestävät kiharat 6.jpg

Myös kevyt tupeeraus auttaa hädässä. Jos kihara tuntuu liian tiukalta, tupeeraa sitä kevyesti ja jätä jäähtymään. Harjaa hiukset kun ne ovat kokonaan jäähtyneet, jolloin lopputuloksena on pehmeäpi kihara! Nella pääsi malliksi 😉

Tupeeraukseen Juha-Matti antoi myös sellaisen vinkin, että homma kannattaa hoitaa harjalla, ei kammalla. Harja on muovista kampaa hellävaraisempi, joten minimoit hiusten katkeilun.

kestävät kiharat 9.jpg

kestävät kiharat å4.jpg

Löytyykö teiltä vielä jotain kikkakolmosta, jolla olette saaneet käkkärän pysyvämmäksi? Kaikki niksit jakoon! 😉

BLOGLOVIN’ + FACEBOOK + YOUTUBE + INSTAGRAM

kauneus hiukset meikki
Kommentit (3)
  1. Löytyykö jostain vielä kuvat kiharoiden lopputuloksista? Nyt vain näkyy kuvista välivaiheet ja lopputulokset kiinnostaisivat! 🙂

  2. Kiitti vinkeistä# itse saan napakat kiharat lämpöpatukoilla. Pyyhekuivaan hiukseen lämpösuojaa, föönaus ilman harjaa ja kuivaan hiukseen patukat. Annetaan jäähtyä ja sormilla auki. Sitten hiuspuuteria ja pöyhitään. Sen jälkeen asettelu vahan avulla ja lopuksi lakkaa. Pysyy.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *