6 x tuotetta, joita en ostaisi

Kosmetiikkaa tulee testattua Trendin ja blogin vuoksi ihan älyttömiä määriä, mutta tänään kerron, millaisia tuotteita en itse ostaisi tai edes testaisi. Moni näistä on sellaisia, joista ei sinänsä ole haittaa, mutta jotka eivät vain sovi itselleni tai ole tarpeeksi tehokkaita. Toiset taas voivat olla jopa terveydelle haitallisia, joten lue tarkasti!

Ihonhoitotuotteet, joissa on micaa

Mica on mineraali, jolla kosmetiikkatuotteisiin saadaan aikaan kiillettä ja kimalletta. Meikeissä sitä voi löytää melkeinpä mistä vain aina luomiväreistä meikkivoiteisiin, eikä se minua niin haittaa. Mutta ihonhoitoon sitä en kaipaa ja tuntuu, että sitä on alettu käyttää ehkä enenevissä määrin myös seerumeissa ja kasvo- ja silmänympärysvoiteissa. Miksi haluaisin, että yövoiteessa olisi hilettä, joka ei tee tuotteesta hoitavampaa vaan vain kivemman näköistä.

Minulla on ollut kuvitelma, että luonnonkosmetiikan ihonhoitotuotteissa ei tätä hilettä olisi, mutta vähän aikaa sitten huomasin että erään luonnonkosmetiikkamerkin uudessa seerumissa olikin kimalletta. En meinannut uskoa silmiäni, joten kävin läpi ainesosalistan ja siellähän se komeili, mica. Se seerumi lähti kiertoon ja tulen tarkkailemaan kyseisen brändin tuotteita tästä lähtien vähän tarkemmalla silmällä.

Suuvesi

Kirjoitin jokin aikaa sitten alkoholia sisältävistä suuvesistä. Hammaslääkärit ja tutkijat ovat yhtä mieltä siitä, ettei kukaan tarvitse raikastavia, alkoholillisia suuvesiä, sillä niistä voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä. Alkoholi on limakalvomyrkky ja voi jopa aiheuttaa suusyöpää. Kosteuttavat, hammaslääkärin määräämät suuvedet voivat joskus olla paikallaan, mutta alkoholia sisältävät eivät kuulu kenenkään kylppärikaappiin.

Ja kun suun terveyten nyt päästiin, niin meikäläinen skippaa alkoholillisten suuvesien lisäksi myös fluorittomat hammastahnat. Haluan hammastahnani olevat mahdollisimman tehokas hampaiden hoidossa, joten ksylitolin ja fluorin on löydyttävä hammastahnani aineosista.

Fanolan hopeashampoo

Tästäkin aiheesta olen jo kirjoittanut aiemmin. Huomasin, että suosittu Fanolan No Yellow -hopeashampoo sisältää säilöntäaine metyyli-isotiatsolinonia, jonka on huomattu olevan herkästi allergisoiva. Siksi jätin Fanolan hopeashampoon käytön. En halua tietentahtoen altistaa itseäni aineelle, jonka herkistyminen voi vaikeuttaa arkipäiväistä elämää, sillä sitä löytyy pieninä määrinä monesta paikasta, esimerkiksi käsisaippuoista.

MAC Paint Pot

Tästä puhuttiin jokin aika sitten Miian kanssa. Ihmeteltiin oikein yhdessä sitä, miten MAC Paint Potista on tullut niin suosittu silmämeikin pohjustusaine, kun se ei siinä tehtävässä selvästikään toimi! Paint Pot on siis voidemainen luomiväri, joka jo itsessään tarvitsee alleen pohjustusaineen. Pelkkä Paint Pot ei kestä rasvoittuvilla luomilla yksinään, vaan kertyy päivän mittaan luomivakoon. Itse käytän nykyään vain ja ainoastaan tätä Wet n Wildin primeria, joka pitää silmämeikin paikoillaan ihan koko päivän!

Valokynät

Kuten jo tiedätte, meikäläisen silmänaluset ovat todella tummat. Olen haalinut itselleni ehkä maailman parhaat peiteaineet, eikä nekään meinaa silti riittää. Siksi on yksi tuotetyyppi, jolla en tee yhtään mitään ja se on valokynät.

Toki valokynille voi olla joillekin paikkansa, mutta oikeasti tummista silmänalusista kärsivien kannattaa jättää ne hyllyyn. Valokynät eivät peitä, eikä pysyvyyskään ole huippuluokkaa, joten luota mieluummin korkeapigmenttisiin peitevoiteisiin ja heleyttä tuoviin ihonhoito- ja pohjameikkituotteisiin.

Väärennetyt meikit

Väärennetyt meikit ovat viimeisten vuosien aikana nousseet kuumaksi puheenaiheeksi ja hyvä niin, niitä ei pitäisi kenenkään ostaa! Kosmetiikkateollisuuden mullistuksen, vaikuttajien ja sosiaalisen median takia väärennetyt meikit menevät nyt kuin kuumille kiville, kun ihmiset tilaavat niitä edullisesti esimerkiksi kiinalaisista verkkokaupoista.

Väärennetyt meikit houkuttelevat edullisilla hinnoillaan, mutta ne voivat olla terveydelle todella haitallisia. Väärennetyistä meikeistä on löydetty mm. lyijyä, pikaliimaa, ulostetta, virtsaa ja terveydelle haitallisia bakteereja. Ne tehdään laittomissa (usein kiinalaisissa) laboratorioissa, mihin kosmetiikan lainsäädännöt eivät yllä.

Jos haluat tilata meikkejä, joita ei Suomesta löydy, tilaa ne brändien omilta verkkosivuilta tai tunnetuilta jälleenmyyjiltä. Älä eBaysta, Wishistä tai mistään muustakaan edullisen tavaran verkkokaupasta, jonne kuka tahansa voi laittaa mitä tahansa myyntiin. Tiedostava ja vastuullinen kuluttaja on paras ase vaarallisia feikkimeikkejä vastaan!

pysy mukana: bloglovin’ + blogit.fi + facebook + instagram

Kauneus Iho Meikki
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.