Älä käytä suuvettä, jossa on alkoholia!

Moni teistä jo varmaan tietääkin, että olen tekemässä väitöskirjaa suusyöpään liittyvästä aihealueesta. Olen siksi tietysti tosi kiinnostunut kaikesta suun terveyteen liittyvistä asioista ja yhtä asiaa en ole siksi koskaan ymmärtänyt: alkoholillisia suuvesiä.

Onneksi joku sai vihdoin suuvuoron (eheh), kun Hesari haastatteli juttuunsa Helsingin yliopiston ja Tukholman karoliinisen instityytin iensairauksien professori Timo Sorsaa. Juttu on harmillisesti maksumuurin takana, mutta voin kiteyttää olennaisen: älä käytä suuvettä, jossa on alkoholia!

Alkoholillisen suuveden käyttö on yhtä typerää kuin itsensä kärtsääminen auringossa. Sellaiset mm. kuivattavat suun limakalvoja ja tuhoavat suun hyödyllisiä bakteereja. Sorsa myös muistuttaa, että suomalaisella väestöllä suusyövän suurimmat aiheuttajat ovat alkoholi ja tupakka ja että alkoholi on kaikissa muodoissaan limakalvomyrkky. Hänen mielestään alkoholillisten suuvesien myynti pitäisi kieltää ja olen ihan samoilla linjoilla.

Kuten sanoin, olen jo pitkään ihmetellyt, miten tällaiset tuotteet ovat koskaan päässeet markkinoille. Olen saanut muutamia yhteistyöehdotuksia suuvesifirmoilta, mutta heti, kun olen nähnyt inci-listassa alkoholin, olen kieltäytynyt välittömästi.

Itse olen hyvin herkkäsuinen. Heti, kun suu kuivahtaa, vaikkapa juuri alkoholin juomisen takia, suussani saattaa seuraavana päivänä olla kipeitä haavaumia. Sain meikkaaja Eevis Liedekseltä joskus tuotevinkin suuveteen, joka on auttanut hänenkin herkkään suuhunsa: Ecodenta Minty Coconut -suuvesi. Olen käyttänyt tätä nyt jo pari kuukautta noin muutaman kerran viikossa ja tuntuu, että se on ainakin vähän auttanut. Epäilen, että tuotteessa oleva kookosöljy tekee suun limakalvolle suojaavan ja kosteutta pitävän kalvon. En siis käytä suuvettä puhdistusmielessä, se on jutunkin mukaan ihan turhanpäiväistä, vaan lähinnä limakalvojen hoitamiseen ja se on tuntunut auttavan ainakin hitusen!

Pysy mukana <3 bloglovin’ + facebook + blogit.fi

kauneus terveys iho
Kommentit (12)
  1. Itse olen käyttänyt kuuriluontoisesti alkoholitonta apteekin GUM PAROEX klooriheksidiinisuuvettä tarvittaessa ienongelmiin. Näitä tuotteita (eri vahvuuksia) hammaslääkärissä suositeltiin juuri sen vuoksi kun eivät sisällä alkoholia 🙂

    1. Okei! No hei kuulstaa hyvältä, pitäiskö munki testaa 😀

  2. Mainio puheenvuoro, kiitos kun jaat tärkeitä juttuja🙏🏻 Suuvesiä ei oikeestaan tarvita mihinkään, harjaus ja hammasvälien puhdistus riittää! Eri asia sitten nämä korsodyylituotteet kuten mainittu Paro-Ex, mutta nekin on vaan tilapäiseen käyttöön tarkoitettu😊

    1. Niinpä! Joo jännä että tollanen aika turha tuote on niin valtava bisnes!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *