Aisti kauneus

Kaupallinen yhteistyö: Aisti Erioil

Jo yli 40 vuotias kotimainen Erioil, jonka muistan vahvasti lapsuudesta äitini kylppärikaapista, on uudistunut ja vaihtanut nimensä Aisti Erioiliksi. Sain yhteistyön merkeissä tehtäväkseni pohtia elämän eri aistimuksia ja sitä, missä arkipäiväisissä asioissa näen kauneutta.

aisti-erioil-1.jpg

Olen perinyt äitini suvun puolelta esteettisyyden ja halun ympäröidä itseni kaikella kauniilla. Mummini koti oli kauniisti sisustettu ja hän oli aina todella huoliteltu. Hän käytti meikissä kirkkaita värejä, pukeutui tyylikkäästi ja rakasti kauniita hajuvesipulloja.

Mummilassa kukkapenkit olivat aina loistokkaat ja koti oli pullollaan kauniita esineitä, joita muistan ihastelleeni jo pienenä lapsena. Ikkunoissa roikkuivat Marimekon verhot ja seinillä komeili tätini maalaamat kauniit taulut. Olen nyt aikuisiällä tajunnut, kuinka silmä kaikkeen kauniiseen on hyvin vahvasti periytynyt äitiini ja sitä kautta myös minuun ja siskooni. 

aisti-erioil-5.jpg

Vaikka olenkin kova sisustamaan ja tietysti meikkaamaan, arjessa eniten nautin luonnon kauneudesta. Kävelemme koirani kanssa pitkiä lenkkejä merenrantaa pitkin ja samalla, kun Papi nuuskuttelee rusakkojen perään, minä ihastelen Otsolammen joutsenperhettä, jonka viime kesän poikaset ovat jo suuria, mutta vielä harmaan höyhenpeitteen vuoraamia ja vanhempien helmoissa.

Arjen kiireet unohtuvat, kun keskittyy hetkeksi ympärillä olevaan väriloistoon, lintuihin ja kasveihin. Kottaraisten kirjavaan höyhenpeitteeseen, ruosteenpunaisiin marja-aronioihin, kirkkaankeltaisiin koivunlehtiin ja karuihin jo lehdettömiin pihlajapuihin kirkkaapunaisine marjoineen. Rakastan ruskaa ja kaikkia niitä purppuran ja oranssin eri sävyjä. Myös auringonlaskut ovat alkusyksystä erityisen kauniita. Heitän usein kännykän laukunpohjalle ja katselen bussin ikkunasta punertavaa taivasta ja laskevaa aurinkoa.

aisti-erioil-2.jpg

Kännykästä tulikin mieleen se, miksi nykyään on niin vaikeaa pysähtyä ja vain nauttia ympärillä olevasta – oli se sitten kaunis luonto, parhaat ystävät tai ihan vain hiljaisuus. Tunnistankin itsessäni ilmiön, jonka siskoni nimesi aikoinaan ikuistamishimoksi. 

Kun ulkona on hieno sää, aurinko paistaa ruskaisen lehtimetsän läpi tai se on laskemassa ja värjää taivaan violetiksi, on aivan pakko kaivaa kännykkä esiin ja yrittää saada siitä hetkestä täydellinen otos. Ja sitten se hetki onkin jo tipotiessään. Ja mitä minulle jäi käteen? Suttuinen ja väritön kännykkäkuva, josta ei todellakaan kuulla läpi se uskomaton tunnelma, joka sillä hetkellä edessäni vallitsi. Ja minä hukkasin sen sähläämiseen.

aisti-erioil.jpg

aisti-erioil-4.jpg

Siksi olen viime vuosien aikana yrittänyt elää enemmän tässä hetkessä, tässä kauneudessa. Kun somettaminen ja kuvien ottaminen on osa työtäni, on tällaiset läsnäolotaidot päässeet pahasti hukkumaan. Olenkin tietoisesti pyrkinyt vaihtamaan ikuistamishimon elämyshimoksi. Elämästä saa niin paljon enemmän muistoja ja elämyksiä irti, kun ikuistaa kauniin maiseman tai ihanan luontohetken vain omaan mieleensä. Ja nauttii siitä silloin ja siinä.

Synkkä vuodenaika vetää kyllä mehut suurimmastakin ilopilleristä. Arki voi tuntua harmaalta ja päivät pimeiltä, mutta miksi ei voisi yrittää nauttia syksyn ja talven tuomasta tunnelmasta? Laita kynttilät palamaan, villasukat jalkaan ja kuuntele sateen ropinaa ikkunassa. Pysähdy ja hengitä.

aisti-erioil-3.jpg

Sain ilokseni järjestää kivan ihonhoitoarvonnan teille lukijoille! Kommentoi siis tähän postaukseen, mikä arkinen asia sinun mielestäsi on kaunis ja olet mukana Aisti Erioil -tuotepaketin arvonnassa. Yksi paketti sisältää nämä tuotteet: Kasteenraikas Kosteusemulsio 200 ml, Kasteenraikas Käsivoide 100 ml, Mintunraikas Jalkavoide 100 ml, Hajustamaton Kosteusemulsio 500 ml, Hajustamaton Käsivoide 100 ml. 

Yhden palkinnon arvo on noin 27 euroa ja arvon tuotepaketteja kaikkiaan kolme kappaletta. Osallistumisaikaa on ensi viikon keskiviikkoon 26.10. klo 23 asti 🙂

kauneus iho
Kommentit (63)
  1. Syksyllä ehdottomasti pimenevät, tunnelmalliset illat!

  2. Taivas auringon noustessa/laskiessa:)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *