Allekirjoita vetoomus eläinkokeiden kieltämiseksi kosmetiikassa

NUDE

Kuten monet Instagramiani seuraavat huomasivat, vietin tiistain ja keskiviikon Lontoossa The Body Shopin ja Mustaa Kajalia -blogin Heidin kanssa. En voinut kieltäytyä kutsusta, sillä olihan matkan aihe itsellenikin tärkeä: eläinoikeudet.

Meillä täällä EU:n lintukodossahan ei saa maahantuoda tai myydä mitään mikä on testattu ja minkä ainesosia on testattu eläimillä. Kielto tuli voimaan vuonna 2013, minkä jälkeen olen itsekin ollut hyvillä mielin ajattelematta asiaa.

Mutta tiesitkö sinä, että 80% maailman maista sallii edelleen kosmetiikkaa testaamisen eläimillä. Mä en ainakaan tiennyt ennen tätä matkaa. Kiinan villi länsi on kaikkien huulilla, mutta suurinpana yllätyksenä minulle tuli Australia. Kartalla tilanne näyttää todella lohduttomalta.

The Body Shop on tunnettu monista projekteistaan niin ihmisten kuin eläintenkin hyväksi. Se oli esimerkiksi ensimmäinen maailmanlaajuinen brändi, joka vastusti eläinkokeita ja oli suuressa roolissa myös tuon vuonna 2013 voimaan tulleen kiellon toteutumisessa.

The Body Shop on kampanjoinut vuodesta 1986 alkaen mm. valaiden pyynnin, ihmiskaupan lopettamiseksi, AIDS-tietoisuuden lisäämiseksi ja uusiutuvien energianlähteiden puolesta. Vuonna 1998 Iso-Britannia ja Pohjois-Irlanti kielsivät eläinkokeet kosmetiikassa The Body Shopin kampanjan johdosta.

Nyt käynnistyneen kampanjan "Forever against animal testing" eli "Vastustamme eläinkokeita ikuisesti" tavoitteena on yhdessä Cruelty Free Internationalin kanssa kerätä 8 miljoonaa allekirjoitusta, jotka luovutetaan YK:lle vuonna 2018. Ja tietysti saada eläinkokeet lopetettua kosmetiikassa kaikkialla maailmassa.

Tähän kampanjaan voit osallistua sinäkin! Allekirjoita vetoomus nyt ja auta The Body Shopia ja Cruelty Free Internationalia lopettamaan eläinkokeet kokonaan. Äänelläsi on merkitystä <3

ALLEKIRJOITA TÄSTÄ

#foreveragainstanimaltesting

Kommentit

Mira / Blinger Shimmer -blogi (Ei varmistettu) http://blingershimmer.blogspot.fi/

Itse kävinkin tuo jo aikaisemmin allekirjoittamassa. Mietin jo silloin, että olisiko hauska jos jostain saisi allekirjoitusten määrää seurailtua :)

Erika Naakka
NUDE

No mä mietin ihan samaa! Ja yritin vielä löytää josko jossain olis ollut. Pitää laittaa viestiä Body Shopille tästä :)

The Body Shop = L'Oreal (Ei varmistettu)

Todella hupaisa veto Body Shopilta :) Osana L'Orealia tuo on hurskastelua, koska L'Oreal testauttaa eläimillä Kiinan markkinoilla myytävät tuotteensa. Body Shop ei tietenkään kerro kampanjassaan, että heidän emoyhtiönsä on eläinkokeiden suurkuluttaja ja että osa kaikista L'Oreal-konsernin voitoista menee eläinkokeisiin, siis myös Body Shopin osalta.

Erika Naakka
NUDE

Kyllähän kaikki sen tietää, kuka The Body Shopin omistaa. Koko kuvio on tosiaan vähän jännä, mutta myynti on varmaan ollut pakko joskus aikoinaan tehdä. Tilaisuudessa kerrottiin, ettei Loreal vaikuta TBS:n toimintaan millään tasolla, mutta kukapa sen tarkasti tietää :/

suwinen (Ei varmistettu)

Itse olen kanssa seurannut tuota Body shopin kamppanjaa (joka on kyllä tosi tärkeä!) ja miettinyt juuri tuota Lorkun osuutta. Toisaalta jos tämä kamppanja tuottaa tulosta, on myös Lorkun lopetettava tuotteiden testaaminen eläimillä, mutta sitten toisaalta onhan tuo hirveää hurskastelua...

Erika Naakka
NUDE

Niinpä. Onneksi Lorealkin yrittää tehdä osansa, koska he ovat juuri kehittäneet keinoihon, joka toivottavasti leviää maailmanlaajuisesti.

HHH (Ei varmistettu)

"Meillä täällä EU:n lintukodossahan ei saa maahantuoda tai myydä mitään mikä on testattu ja minkä ainesosia on testattu eläimillä. Kielto tuli voimaan vuonna 2013, minkä jälkeen olen itsekin ollut hyvillä mielin ajattelematta asiaa."
Eihän se näin mene! Eu:n sisällä ei saa testata eläimillä eikä käyttää täysin uusia ainesosia, jotka on testattu muissa maissa. Tänne tuodaan mielettömästi kosmetiikkaa tai valmistetaan kosmetiikkaa, joka testataan eläimillä. Käsittääkseni olet tämän oppinut viimeistään L'Orealin päivillä. Kaikki firmat jotka vievät kosmetiikkaa Kiinaan, tuotteet testataan eläimillä. Paitsi saippua ja joku muu oli. Tämmöisiä ovat mm. L'Oreal, Maybelline, Mac jne jne jotka tässäkin blogissa usein esiintyvät. Allekirjoitin vetoomuksen jo jonkun aikaa sitten. Jos oikeasti kiinnostaa eläinkokeet, on monia merkkejä, jotka eivät vie tuotteitaan Kiinaan. Yksi vetoomuksen allekirjoitus ei vakuuta että on eläinoikeuksien puolella. Se todella vakuuttaa, kun ei käytä firmojen tuotteita, jotka eivät testaa. Toivottavasti tämä alkaisi näkymään täällä- kiitos.

alli90 (Ei varmistettu)

Toisaalta kuka tässä on kukaan sanomaan toisen tekemisistä että mikä vakuuttaa ja mikä ei - eiköhän asioiden ajattelu ja puheeksi ottaminen ole kuitenkin askel edes johonkin suuntaan. Mielestäni ei todellakaan tässä maailmassa mitkään asiat muutu toisia syyllistämällä! Se että kehottaa ottamaan asioista paremmin selvää on toinen asia, mutta tälläinen hurskastelu saa näkemään punaista! Ihan niinkuin sanot että yksi allekirjoitus ei vakuuta ja että mielestäsi näiden merkkien käyttö pitäisi lopettaa kokonaan, voisi toinen sanoa että että ei se yhden ihmisen lopettaminen muuta sen enempää tässä maailmassa kuin se yhden ihmisen allekirjoituskaan :) En tarkoita että asioita pitäisi vähätellä, mutta kiukuttaa tälläinen asenne!

Erika Naakka
NUDE

"Tänne tuodaan mielettömästi kosmetiikkaa tai valmistetaan kosmetiikkaa, joka testataan eläimillä" Kertoisitko tästä tarkemmin? Koska siis tuo EU:n kieltohan on nimenomaan niin, että mitään testattua ei saa maahantuoda eikä myydä :o Ja kyllä, kaikki tuotteet, jotka menevät Kiinaan, Kiinan viranomaiset testaa. Olen monesti punninnut, lopettaisinko esim. Kiinaan myyvien merkkien käytön, mutta olen tullut siihen tulokseen, että haluan pitää blogini mahdollisimman laajana merkkien osalta. Ainakin vielä.

Tepa (Ei varmistettu)

Kielto kieltää EU:n sisäisen testauksen ja periaatteessa eläinkokeintestattujen ainesosien ja kosmetiikan tuonnin alueelle. Kielto kuitenkin ontuu pahasti, sillä kukaan ei valvo yritysten toimintaa ja asiassa luotetaan yritysten omaan sanaan eläinkokeettomuudesta. Ulkopuolisten tahojen tekemissä pistokokeissa onkin huomattu, että yritykset ovat jatkaneet surutta eläinkokeiden tuottamista ja testatun kosmetiikan tuomista EU:n alueelle. Kiinan valtio ei ota vastaan mitään kosmetiikkaa, mitä ei ole eläinkokein testattu. Tämä tarkoittaa sitä, että Kiinaan tavaraa toimittavat yritykset testauttavat kosmetiikkaansa eläimillä, ja toimittavat tästä tarvittavat tositteet. Käytännössä siis kaikki Kiinassa myytävät merkit syyllistyvät eläinkokeisiin!

Ainoa tapa varmistaa, ettei omalla toiminnallaan kannata eläinkokeita, on ostaa kosmetiikkaa jolla on sertifikaatti. Sertifikaatteja on useita, mutta paras valvonta löytyy Leaping Bunny -sertifikaatilta. Myös Petan sertifikaatti on ilmeisesti aika luotettava. Tietoa eläinkokeista EU:n alueella löytyy todella paljon googlettamalla. Tässä muutamia linkkejä:

https://fi.care.com/verkkolehti/elaimet/miten-tunnistaa-elainkokeeton-ko...
http://vegaaniliitto.fi/www/fi/arki/kemikaalit
http://animalia.fi/kosmetiikkalista/

HHH (Ei varmistettu)

Siis jos esim. Lorkun tuotteita valmistettaisiin Ranskassa, ne testataan eläinkokein Kiinassa. Näin EU-alueella on tajuton määrä eläinkoekosmetiikkaa. Ei ole hurskastelua kommentoida aihetta. Nimittäin merkkien boikotointi on se joka on jo aiheuttanut ongelmia kosmetiikkamarkkinoilla ja Kiina on joutunut jo miettimään politiikkaansa. On turha ajatella että yksi ihminen ei voi vaikuttaa. Puroista tulee joki ja boikotoinnilla ja kulutusvalinnoilla on saatu paljon aikaan.
Itse voisit halutessasi vaikuttaa enemmänkin blogin kautta kulutusvalintoihin. Onhan se harmittavaa jos yhyeistyörahat vähenevät mutta toisaalta saattaa aueta uusia oviakin.
Itse elän vakaumukseni mukaan ja eläinkokeellisella kosmetiikalla ei ole mitään tarjottavaa, jota en voisi korvata muilla. Muutenkin n. 95% kaikesta kosmetiikastani on luonnonkosmetiikkaa. Nyt on varmaan hyvä aika lopettaa tämän blogin seuraaminen, joka on vaan jäänyt päälle. Usein muutenkin klikkaan postaukset vain luetuksi Bloglovinissa, kun tuotteet eivät kiinnosta. Sally Hansenin kynsilakatkin sisältävät hormonihäirirsijöitä ja näitä sitten suositellaan nuorille. Heippa ja hyvää kesää!

okp (Ei varmistettu)

Kysyisin ihan mielenkiinnosta, että etkö koe biologina tästä aiheesta paasoamisen hieman tekopyhänä? Omastanikin mielestä tämä on ihan hirvittävä epäkohta kosmetiikan yhteydessä, mutta tuntuu kyllä jotenkin hassulta, että kuitenkin alasikin puolesta on oikeastaan pakko 'hyväksyä' eläinkokeet lääketieteen ja solututkimuksen näkökulmasta - miten se nyt oikeastaan eroaa kosmetiikan testauksesta? Tietysti aina sanotaan että kosmetiikka on ns.. luksusta kun taas esim lääketieteessä puhutaan ihmisten hengistä, mutta ihan yhtälaillahan ja tässä maailmantilanteessa sinne kosmetiikkaankin voi eksyä karsinogeenisiä aineita, kun ei testata. Asiahan ei ole yhtään näin mustavalkoinen mutta toivottavasti ymmärrät pointtini!

Erika Naakka
NUDE

En pidä, koska pidän kosmetiikan testaamista turhana, lääkeaineiden en. Tosin olen tietysti sillä kannalla, että lääketieteessäkin pitäisi isommalla vauhdilla vaihtaa eläinkokeet esimerkiksi solumallikokeisiin ja toivonkin tulevaisuudessa, että voisin olla tekemässä tätä muutosta ja kehittelemässä muita menetelmiä.

okp (Ei varmistettu)

Olen samaa mieltä kannastasi lääketieteen tutkimuksessa, mutta ihmisen kroppaanhan ne kosmetiikatkin menevät ihan saman lailla kuin lääkeaineet. Kuten on huomattu tämän säännön myötä, ei ihmisten kosmetiikan käyttö ainakaan vähene kun eläinkokeet on kieletty, silti voitaisiin todeta että tietystä näkökulmasta se on kuitenkin jopa 'vaarallisempaa`'. Tällä haen ehkä takaa, että vaikka voidaan sanoa että kosmetiikan KÄYTTÄMINEN verrattuna lääkeaineiden käyttöön on ns turhaa, niin ei se tee niiden testaamisesta suoranaisesti eriarvoista

Erika Naakka
NUDE

Hmmm paitsi että kosmetiikassa ei lain mukaan saisi kyllä käyttää ainesosia jotka imeytyisivät verenkiertoon. Ja uskon, että EU on käynyt läpi tämänkin ajatuskulun ja todennut ennen kieltoa, ettei eläinkokeet kosmetiikassa ole välttämättömiä. Uskoisin myös, että raaka-aineet kosmetiikan osalta jo riittäisivät. Eli mun mielestä voitaisiin käyttää vanhoja hyviksi todettuja raaka-aineita, niin uusia ei tarvitsisi enää testata ;)

HHH (Ei varmistettu)

Pakko vielä kommentoida että todistetusti kosmetiikka imeytyy verenkiertoon. Esimerkkinä aurinkovoiteiden hormonihäiritsijät, jotka poistuvat virtsan mukana. Samoin nanopartikkelit. Näitä ei edes pystytä suodattamaan vedestä, joten päätyy juomaveteemme ja samoin ruokaamme. Esim kalaan ja sitä kautta aina ylemmäs eläinkunnassa. Itse en näitä aineita kaipaa ja aurinkosuojani on fysikaalisen, ei ikinä enää kemiallinen. Myös uidessa ihon aurinkovoide tuhoaa riuttoja ja vesistöjä. Jos aikoo käyttää nanopartikkeleita, se tulee ilmoittaa eu:lle 6 kk etukäteen. Luultavasti on tietoa että asiaan on syytä suhtautua varauksella. Lisäksi mitkään eläinkokeet eivät ole osoittaneet esim. Miten allergisoiva metyyliniatsole on. Se poistui eu:n alueella kosmetiikasta ennätysnopeasti.

Nella / Neiti Minttukihara (Ei varmistettu) http://neitiminttukihara.blogspot.fi

Hei kiitos Erika, kun nostit tärkeä asian esille. Itse pyrin käyttämään pääosin eläinkokeetonta kosmetiikkaa (eli ei Kiinaan vievien merkkien), joten minulle tämä on tosi tärkeää. Tottakai olisi kiva nähdä enemmän eläinkokeettomien merkkien suosimista myös blogissasi, mutta viestin välittäminen on aina tärkeää itsessäänkin. Voit jättää kaikki jeesustelijat omaan arvoonsa! :D Toisten syyllistäminen ja itsensä jalustalle nostaminen eläinkokeettomuuden sanansaattajana ei ole se tapa muuttaa asioita.

Erika Naakka
NUDE

Kiitos kiitos kiiiiiitoos tästä!! <3 Täytynee tuoda eläinkokeettomuus ainakin isommin esille, jos jotain sellaista tuotetta esittelen :) Toivon, että lihaton elämäni korvaa vähän tätä aukkoa!

Kommentoi