Aurinkopuuterin, poskipunan ja korostustuotteen käyttö ja oikea levityspaikka

Päätin aloittaa vähän tällaista ”Back to basics” -postaussarjaa, jossa lähdetään liikkeelle ihan perusjutuista ja opetellaan niitä ihan meikkauksen alkeita. Postaustoiveita tähän kategoriaan saa siis laittaa tulemaan, mutta tänään aloitellaan jo ensimmäisestä aiheesta: aurinkopuuterin, poskipunan ja korostustuotteen käytöstä ja niiden oikeista levityskohdista.

Näiden tuotteiden levityksestä kysytään usein niin minulta, kuin meikkaajatuttaviltanikin. Perusteet on hyvä opetella, mutta kannattaa myös muistaa, ettei meikkaaminen ole vakavaa, eikä niitä jonkun keksimiä sääntöjä tarvitse aina noudattaa! Annan kuitenkin nyt ne ihan perusvinkit, joiden kanssa näihin tuotteisiin on helppo lähteä ainakin tutustumaan 🙂

Aurinkopuuterin tarkoitus on tuoda kasvoille lämpöä ja illuusio päivettyneestä ihosta. Poskipuna antaa kasvoille nuorekasta sävyä ja korostustuotteella taas ihon saa hehkumaan ja näyttämään terveeltä ja heleältä. Kaikilla näillä luodaan kasvoihin myös kolmiuloitteisuutta ja taiotaan pois sellaista latteaa fiilistä.

TUOTTEET

Ensin voisin mainita omat tämän hetken suosikkini, joita myös tämän postauksen kuvissa käytän. Olen itse oikea aurinkopuuterifani, joten niitä löytyy joka lähtöön. Vakkarisuosikkini Benefit Hoolan rinnalle on nyt noussut kaksi ihanaa tuotetta: kovasti hypetetty Smashbox The Cali Contour -kitti (40 e, Kicks*) sekä juuri Suomen Cittareihin saapuneen Physicians Formulan Butter Bronzer, sävy Bronzer (14 e, Cocopanda*). Nämä levitän nykyään aina Lumenen Powder Brushilla (18 e, Bangerhead*). Tuossa Shmashboxin paletissa on myös yksi lempiposkipunistani ja itseasiassa korostuspuutereitakin, mutta niitä en ihan kauheasti käytä, koska pidän eniten voidemaisista tuotteista. Ihan passeli puuterikin siinä on, mutta omani pääsi rikkoutumaan.

Korostustuotteissa edelleen kärjessä on RMS Beautyn Eye Polish sävyssä Lunar (29 e, Bangerhead*), jonka nimestäkin huomaa, että se on itseasiassa luomiväri, mutta toimii vain aivan täydellisesti korostusvärinä. Tätä käyttäessäni minulta on monesti kysytty, mitä highlighteria oikein käytän! Tuote on ihanan voidemainen ja kookosöljypohjainen, joten lopputulos on oikein extra-kuulas.

AURINKOPUUTERIN PAIKKA

LEVITYSKOHDAT

Kuten jo mainitsin, ei näiden juttujen kanssa tarvitse mennä ihan oppikirja kädessä. Mutta toki kaikkeen meikkaamiseen on helpompi ryhtyä, kun tietää vähän mihin tähtää. Piirsin ylläolevaan kuvaan vähän hahmotelmaa siitä, mihin kohtiin nämä tuotteet kuuluisi levittää, mutta kaikkea saa soveltaa 🙂 Tokin on yksi virhe, jota kannattaa vältellä ja se on aurinkopuuterin ja poskipunan levittäminen liian alas, jolloin kasvojen yleisilme valahtaa alaspäin. Liian ylös niitä ei melkeinpä voi edes saada!

AURINKOPUUTERIN PAIKKA

Aurinkopuuteri levitetään vähän kuin  E-kirjaimen muotoon (tai numero 3:n muotoon). Nyrkkisääntönä voi pitää sitä, että väriä lisätään sinne, minne aurinkokin kesällä osuisi eli otsalle ja poskipäille ja väri häivytetään leukapieliin sekä kaulalle ja korvalehtiin ja ihan viimeiset jämät vielä nenänselkään. Häivyttämällä vältytään hassuilta värieroilta kasvojen eri osien välillä. Levitä aurinkopuuteri meikkivoiteen päälle (voit kiinnittää meikkipohjan puuterilla, jos se tuntuu tahmealta) ennen muita tuotteita.

AURINKOPUUTERIN PAIKKA

Poskipunan kanssa taas voi leikkiä ja säännötkin venyvät joka suuntaan, mutta se klassisin paikka on ovaalisti posken korkein kohta, kun hymyilet peilikuvallesi. Ehkä tärkein sääntö on jättää muutaman sentin paljas alue nenän ja poskipunan väliin ja muistaa olla levittämättä tätäkään liian alas, mieluummin liian ylös. Tähän kannattaa käyttää aurinkopuuterisivellintä pienempää ja itse tykkään esimerkiksi Linda Hallberg 310 -siveltimestä (26 e, Kicks*).

Korostustuote taas levitetään poskiluun päälle viimeisenä kasvojen korkeimpaa kohtaa korostamaan. Halutessaan korostustuotetta voi levittää myös nenänselkään, amorinkaareen ja kulmaluulle ja avoinasen paidan kanssa myös solisluiden päälle. Itse tosiaan tykkään eniten voidemaisista tuotteista, jotka pysyvät paikoillaan koko päivän, mutta myös hyviä puuterisia tuotteita löytyy markkinoilta paljon; esimerkiksi Maybellinen uudehko Face Studio Chrome Extreme (16 e, Sokos).

Eli aurinkopuuterin kanssa muista kirjain E, poskipunan kanssa hymy ja korostustuotteen kanssa poskiluu 😉 Toivottavasti näillä nikseillä jokainen pääsee alkuun!

♥ Pysy mukana: BLOGIT.FI + FACEBOOK + INSTAGRAM

Lue myös:
5 x paras aurinkopuuteri

kauneus meikki tutoriaalit
Kommentit (15)
  1. Hei kiitos tästä, tosi selkeät ohjeet! Nyt selvisi että olen todellakin varsinkin aurinkopuuterin levittänyt liian alas! Ajattelin että se tulee vähänkuin poskipunan alle, mutta täähän on paljon parempi.

    1. Varjostustuotetta käytetään poskipunan alapuolella aivan poskipuun alla 🙂 Varjostutuote on yleensä aurinkopuuteria paljon kylmemmänsävyinen, mutta joskus arskapuuteria voi myös käyttää varjostusvärinä eli juuri noin kun sanoit 🙂

  2. Lauralurjus
    3.4.2019, 11:05

    Siis mä olen kyllä myös laittanut aurinkopuuterini liian alas, olipas hyvä postaus! Kiitos tästä, vähän ollut aina hukassa näiden oikeiden positioiden kanssa, mutta josko tällä nyt osuisi ^^

    1. No mutta ei se oo vakavaa! Voihan joku tehdä varjostukset arskapuuterin kanssa ja silloinhan paikka on alempana. Mutta hyvä jos tämä nyt selvensi! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *