Baking – apu ripsivärin leviämiseen

Aika usein, kun esittelen blogissa jotakin uutta ripsiväriä, moni kysyy, leviääkö ripsiväri yläluomelle. Nimittäin se, jos mikä on todella rasittavaa! Mutta ratkaisu harvoin löytyy ripsiväristä. Takuuvarma keino on nimittäin yläluomen puuterointi baking-tekniikalla.

Itselläni luomet rasvoittuvat tosi nopeasti eli olen joutunut etsimään ne kaikista tehokkaimmat silmämeikin pohjustusaineet (Wet n Wild Photo Focus Eyeshadow Primer* on muuten nyt mennyt Urban Decayn Primer Potionin ohi!) ja keksimään keinot silmämeikin ja ripsivärin pysyvyyden parantamiseksi.

Vedenkestävä ripsivärihän ei juurikaan leviä yläluomelle, mutta koska itse en tykkää arkimeikissäni käyttää vedenkestävää ripsaria, olen tukeutunut tähän puuterointikikkaan. Ja se toimii!

Idea on siis se, että yläluomen ihosta tehdään niin rasvaton ja pinnasta tarttumaton, ettei ripsiväri päivän aikana pääse tarttumaan yläpuolella olevaan ihoon. Normaali puuterointi siveltimellä ja kivipuuterilla toimii ihan kohtuullisesti, mutta pitkäkestoisempi tulos syntyy irtopuuterilla ”beikkaamalla”.

Baking-tekniikka on tuttu parin vuoden takaa, jolloin se oli kovassa huudossa blogosfäärissä ja kauneusgurujen rutiineissa (mun tutorialvideon löydät täältä). Siinä puuteria levitetään paksu kerros puuteroitavalle alueelle, annetaan vähän aikaa ”muhia”, minkä jälkeen ylimääräiset puuterit huiskutellaan pois siveltimellä.

Samaa tekniikkaa voi siis käyttää myös yläluomelle! Eli näin se toimii: 1. Levitä irtopuuteria siveltimellä tai kostutetulla Beautyblenderillä sille alueelle, jolle ripsari yleensä tarttuu, eli noin luomivaosta kulmakarvoihin. Anna puuterin olla hetki iholla ja 2. pyyhkäise sitten ylimääräiset pois. Levitä sitten ripsari ja avot, sun ei tarvitse pelätä ripsarin leviämistä koko päivän aikana! 🙂

// English: Mascara can sometimes transfer to the upper lid. You can prevent it by baking the area under your eyebrows! Just add the loose powder with a brush or a Beautyblender, give it some time to ”bake” and the take off all the excess powder with a clean brush. Then just add the mascara! 🙂

kauneus meikki
Kommentit (6)
  1. Tää on muuten loistava kikka ja toimii! ✌🏼

    1. No niinpä! Tuntuu silti että aika harva tästä kikasta tietää!

  2. HarakkaHuttunen
    1.10.2019, 11:55

    Toimisikohan myös alaluomille? Ongelmana päivän myötä murustuva maskara joka sitten suttaa silmänympärykset tummiksi..

    1. No siis ihan varmasti joo! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *