Basics: 5 must have -meikkisivellintä

*sis. mainoslinkkejä

Sivellinpostaukset ovat aina tosi toivottuja ja nyt päätin ottaa sen osalta härkää sarvista. Vaikka olen itsekin tosi sormitaiteilija ja käytän meikatessa paljon ihan vain käsiäni, on meikkejä, joita nyt ei vain mitenkään voi ilman sivellintä levittää. Ainakin, jos oikeasti haluaa näyttää huolitellulta.

Nyt siis unohdetaan viimeisilleen hiottu tekniikka, baking, strobing ja non-touring ja keskitytään ihan perusasioihin. Mitkä sitten loppujen lopuksi ovat tällaisen perusmeikkirutiinin välttämättömät välineet ja must have -siveltimet? No se selviää seuraavaksi 🙂

siveltimet 2.jpg

1. BEAUTYBLENDER

Okei, heti pompattiin pois teemasta, mutta tämä on pakko mainita! Mielestäni Beautyblender* toimii nimittäin pohjameikin teossa mitään testaamaani sivellintä paremmin. Pelkällä siveltimellä tehtyyn meikkipohjaan voi jäädä jälkiä sivellinvedoista ja niiden tasoittamiseen täytyy taas käyttää eri välinettä.

Beautyblender taas hoitaa kaiken tarvittavan ja enemmänkin. Sillä levittyy niin meikkivoide, peiteaine (jonka itse tykkään levittää sormin) kuin puuterikin ja vieläpä niin, että lopputuloksesta tulee sivellinmeikkiä heleämpi ja tasaisempi. 

Kasteltavia meikkisieniä on toki muillakin merkeillä, mutta ainakaan itselleni ei vielä vuosien varrella ole tullut vastaan sellaista, joka olisi tätä alkuperäistä ”meikkimunaa” parempi. Ja toki meikkivoiteen voi levittää sorminkin, mutta Beautyblenderillä esimerkiksi meikin kerrostaminen peittävämmäksi on helpompaa.

siveltimet 1.jpg

2. ISO PUUTERISIVELLIN 

Puuteri ja aurinkopuuteri taas ovat sellaisia, joita ei kerta kaikkiaan sormin levitetä. Mutta hyvä puoli on se, että isoa puuterisivellintä voi käyttää sekä puuterin, aurinkopuuterin että vaikka poskipunan levittämiseen.

Puuterin kanssa sopii parhaiten karkeat siveltimet, joten hommaa joko luonnonkarvainen tai etsi synteettinen sivellin, joka ei tunnu käteen sileältä. Synteettisiä karkeakarvaisia siveltimiä löytyy mm. Ecotoolsin* valikoimista ja toinen hyväksi havaittu puuterisivellin löytyy Real Techniquesilta*.

siveltimet 3.jpg

3. PIENEMPI PUUTERISIVELLIN

Jos et käytä korostustuotteita tai poskipunia, voit skipata tämän kohdan. Poskipunan käyttöön ja korostusten ja varjostusten tekemiseen kuitenkin tarvitaan yleensä muutakin kuin sormenpäät. Voidemaisten tuotteiden levittäminen onnistuu sormin, mutta puuterimaiset tuotteet tarvitsevat näitä apuvälineitä.

Pienempi sivellin puuterisille kasvotuotteille voi olla hyvinkin monikäyttöinen vekotin. Voit käyttää samaa sivellintä poskipunalle, korostustuotteelle ja varjostukseen sekä puuterin levittämiseen silmien alle ja nenänpieliin. Sivellin saattaa parhaimmillaan sopia jopa luomivärin levittämiseen isoille alueille.

Kuvassa muutama lempparini: Urban Decaylta saatu Contour Definition F109*, Ecotoolsin matkakokoinen Powder-sivellin (saatu) (samantapainen tässä kitissä*) ja Sigma F35*. Näistä Sigma on muodoltaan paras mahdollinen, sillä se ei ole liian iso tarkkojenkaan varjostusten tekemiseen, muttei liian pieni vaikkapa korostuspuuterin käyttöön poskipäillä. Suippumainen karkeakarvainen sivellin sopii siis moneen käyttötarkoitukseen.

Pahimmassa tapauksessa voit yhdistää kohdat 2 ja 3 ja hankkia keskikokoisen puuterisiveltimen.

siveltimet 4a.jpg

4. ISOHKO LUOMIVÄRISIVELLIN

Myöskään vähänkään näyttävämmän silmämeikin tekeminen ei onnistu ilman siveltimiä. Jos et omista vielä yhtäkään luomivärisivellintä, aloita isohkosta karkeakarvaisesta luomivärisiveltimestä. Sillä saat levitettyä luomiväriä suurinpiirteisesti koko luomelle, tehtyä ulkonurkkaan varjostuksen ja hyvällä siveltimellä onnistut vieläpä häivyttämään sävyjä kauniisti kohti kulmakarvoja. 

Karkea karva on tärkeää, sillä sileällä et saa luomiväriä irti napistaan saati sitten nätisti luomille. Tässä muutama esimerkki hyvästä karkeasta siveltimestä: LH Cosmetics 304 Blending Brush* (saatu), legendaarinen MAC 217 (luonnonkarvaa) ja hieman pienempi Real Techniques Base Shadow Brush (osana tätä kittiä*).

siveltimet 5.jpg

5. VIISTOSIVELLIN 

Toinen silmä- ja kulmameikissä aika ehdoton sivellin on viistosivellin. Tällä loihdit silmämeikkiin syvyyttä ja samalla siveltimellä voit levittää muös kulmakarvavärin, oli se sitten puuterinen tai voidemainen. Voit käyttää sivellintä myös alaluomen varjostamiseen ja jos haluat olla todellinen monitoimi-ihme, onnistuu viistosiveltimellä myös huulipunan levittäminen supertarkasti!

Karkeakarvaisuus on valttia, jos käytät sivellintä enimmäkseen luomivärien levittämiseen. Älä kuitenkaan valitse liian ”terävää” sivellintä, sillä liian tarkkapäinen sivellin ei ota luomiväriä nätisti mukaansa napista. Oma tylppäpäinen suosikkini näkyy kuvassa alempana ja se on H&M:stä. Ja jos haluat käyttää sivellintä enimmäkseen silmänrajauksen tekoon, valitse voidemaisen tuotteen kaveriksi sileäkarvainen sivellin. Sellainen on esimerkiksi LH Cosmeticsin 333 Angled Brush* (saatu). 

Toivottavasti saat tästä vinkkejä sivellinostoksille! Löytyikö kuvista omaa suosikkiasi? 🙂

Bloglovin’ + Facebook + Youtube + Instagram

 

Kommentit (7)
  1. ShakespeareJen
    11.1.2017, 09:44

    Beautyblender on kyllä ihan must! Itse käytän sitä aina meikkivoiteen ja peiteaineen levittämiseen, mutta olen myös sutinut sillä kasvoille kaikkea voidemaisesta poskipunasta lähtien. Hyvä varjostus/korostus suti omasta kokoelmasta vielä puuttuu, ja tuo Sigma näyttää kyllä aika täydelliseltä… xx

    1. No niinpä, se sopii niin monen meikin levittämiseen! 🙂 Sigma on kyllä tosi hyvä, myös Real Techniquesilta löytyy sopivia, Sigmaa kun on vähän vaikeaa ostaa :/

  2. Jes, tää oli hyvä! Sitten vielä lisää konkreettisia ehdotuksia panosta vs. pihistä malliin (tai oikeastaan kaipaan niitä hyviä pihistä-versioita :D) ja ohjeita miten näitä käytetään (siis millaiset vedot/liikkeet ovat optimaalisia milloinkin. Mulle tuli yllätyksenä että karkeus on tärkeää, itse kun olen herkkäihoisena metsästänyt aina sileämpiä. Mutta ehkä sillä puuterisiveltimellä ei pitäisikään töpötellä niin että pistelee…? :’D

    1. Joo hei kiitos postausideasta! 🙂 Joo ja ei kannata töpötellä puuterisiveltimellä, tuote ei levity tasaisesti eikä se ihollakaan hyvältä tunnu 😀 Kevyt ympyrän piirtäminen tai edestakainen liike on paras puuterille ja poskipunalle 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *