Beautyblenderin hienous ja käyttö

NUDE

Myönnettäköön, etten ihan ensimmäisen kokeilukerran jälkeen tajunnut maailman mainetta niittänyttä Beautyblenderiä. Itselleni perinteisen skeptisyyden takaa ajattelin vain, että "siis kasteltava sieni, mikä järki siinä nyt on?"

No on siinä järki. Ensinnäkin sienen kastelu ja vedellä "kyllästäminen" estää sientä imemästä itseensä kaiken meikkivoiteen, jonka olet kovalla vaivalla pumpannut kämmenselällesi. Toisekseen sienestä ihan ministi tihkuva vesi antaa lisäkuultoa lopputulokseen. Ihanaa, sanon minä. Nyt näin jälkiviisaana ;) Ja kyllä, jokaisella pitäisi olla käytössään tämä ihmesieni. Eikä kukaan ole maksanut minulle tuon lauseen kirjoittamisesta ;)

Pääsin taannoin kuuntelemaan Beautyblenderin perustajan Rea Ann Silvan esitystä. Hän kertoi kaiken sienen sisälmyksestä väreihin ja tietysti käyttöön. Päätinkin koota yhteen about kaiken, jonka itse Rea Ann opetti ja minkä olen tähän mennessä käytön myötä oppinut.

Sienen laitat käyttövalmiiksi näin: 1. Kastele sieni kauttaaltaan. Puristelu auttaa sientä imemään itsensä täyteen vettä nopeammin. 2. Puristele ylimääräinen vesi reippaasti pois. 3. Purista sieni vielä kerran kevyesti pyyhkeeseen niin, ettei tiputa enää yhtään vettä. Älä kuitenkaan purista sientä liian kuivaksi.

Homman pitäisi tässä kohtaa näyttää tältä. Sieni siis luonnollisesti suurenee ja pehmenee kastelun yhteydessä. Käyttövalmis blenderi ei tiputa vettä, mutta tuntuu hieman kostealta ihoa vasten.

Ja sitten itse pohjameikin tekemiseen. Beautyblenderiähän voi käyttää koko meikin tekemiseen aina primerista varjostuksiin ja jopa puuteriin! Voit siis kätevästi käyttää koko pohjameikin tekemiseen yhtä tuotetta. Itse käytän tätä tällä hetkellä meikkivoiteen ja peiteaineen levitykseen, kas näin:

Otan aluksi meikkivoidetta kämmenselälle tai puhtaalle meikkialustalle ja otan sitä sitten sieneen pieni määrä kerrallaan. Saatan myös sutaista meikkivoidetta ensin sormin suurinpiirteisesti kasvoille ja töpötellä sen sienellä sitten paikoilleen.

Olen nähnyt monen käyttävän sientä itseasiassa väärinpäin. Rea Ann kertoi, että sientä tulisi töpötellä ihoa vasten kärjellään, ei tylppä pää edellä. Tosin tämähän on vain meikkaamista ja jokainen löytäköön itselleen sopivimman tavan ;) Mutta idea on kunnolla pompottaa ja isojen ihohuokosten kohdalla kevyesti painaa sientä ihon pinnalla, kunnes meikkivoide on tasaisesti levittynyt iholle.

Viimeisenä käytän sientä tummien silmänalusten peittämiseen ja korostusten tekemiseen. Oman postauksen tästä aiheesta voit lukea täältä.

Puhdistukseen käy mikä tahansa meikkisiveltimillekin käyvä pesuaine, mutta parhaita putsareita ovat ehdottomasti Beautyblenderin omat. Saatavina ovat tällainen pumppupullossa tuleva nestemäinen sekä kiinteä versio, jota olen aiemmin kehunut mm. tässä postauksessa. Pesu hoituu oikeastaan samalla tavalla kuin käyttökin: kastele sieni, levitä päälle saippuaa tai hiero sientä palasaippuan pintaan ja puristele juoksevan veden alla puhtaaksi. Palasaippuan käytöstä löydät havainnollistavan kuvan täältä.

Beautyblendereitä on tullut tämän ensimmäisen pinkin jälkeen useita versioita (löydät ne kaikki täältä). Valkoinen sopii herkkäihoisille, sillä se ei sisällä väriaineita eikä hajusteita. Musta taas sopii vaikkapa itseruskettavien levitykseen ja pienenpieni vihreä tyyppi sopii peiteaineiden tarkempaan levitykseen (tsekkaa Viilankantolupa-blogin postaus aiheesta). Lisäksi merkiltä löytyy itseäni kovasti kiinnostava Blotterazzi, joka toimii puuteripaperin tavoin rasvaisuuden poistajana. Nerokasta! Sienten hinta pyörii 20 egen hujakoilla, mutta tässäkin kohtaa laatuun kannattaa panostaa. Tai odottaa Hullareiden tarjouksia ;)

Löytyykö täältä muita Beautyblender-faneja tai kenties lisäkysymyksiä?

FOLLOW: BLOGLOVIN' + FACEBOOK + INSTAGRAM

*postauksen tuotteet saatu testiin blogin kautta

Kommentit

Elsba (Ei varmistettu)

Miten saat tuon nakedin peiteaineen leviämään tasaisesti? En tiedä onko vika mun ihossa vai levityksessä vai missä, mutta kun laitan ainetta silmänalusille/muualle niin se jymähtää sekunnissa paikalleen eikä levity, vaan nappaa alla olevan meikkivoiteen mukaan ja lopputulos näyttää kamalalle. Oon levittänyt sitä juurikin beautyblenderillä, siveltimellä ja sormella, mutta ei. Narsin tai minkään muunkaan tuotteen kanssa ei ole samaa ongelmaa. :(

Erika Naakka
NUDE

Joo tuo UD on kyllä sillä tavalla kuivaa, että levittämisen kanssa saa olla nopea. Itselläni ei juuri ongelmia enää ole kun olen keksinyt keinon saada sen nopeasti levitettyä :) Teen yleensä yhden silmän kerrallaan ja BB:n pitää olla tarpeeksi märkä että homma toimii :)

Petra / Viilankantolupa (Ei varmistettu) http://viilankantolupa.bellablogit.fi

Kiitti linkistä! :) Mä oon sittemmin lämmennyt myös tuolle perinteiselle pinkille ja oon käyttänyt sitä varsinkin omalle iholle liian kuivien meikkivoiteiden kanssa. Sienen kosteus pehmentää liian kuivaa meikkivoidetta just sopivasti. :) Pidemmälle kun miettii, niin tällähän voisi kokeilla vaikka öljyn tai hohtovoiteen miksaamista meikkipohjaan kämmenselän kautta! Päivän meikkimenuun ilmestyi just pääateria! :)

Yllättävän pieni homma lopulta se viereiseen huoneeseen käveleminen ja hanan avaaminen. :D

julbeeee (Ei varmistettu)

Mäkin olin ensin tosi skeptinen, että miten tämä voi muka olla parempi kun muut siveltimet tai sienet. :D Mutta nyt oon rakastunu! Miinuksena vielä suht lyhyt ikä, jos sientä pitäisi vaihtaa muutaman kuukauden välein, ja sitten mukana kuskaaminen. Ei oo kiva kuskata märkää sientä meikkipussissa, pitäis keksiä joku toinen ratkasu... :)

Ootko muuten koittanu laittaa tota mikroon puhdistusta helpottaan? Jostain luin vinkin, ja koitin sitten itse. Eli laittaa sen vesilasiin niin, että se uppoo kokonaan veteen, ja sitten pyörittää n. 30sek ajan täysillä lämmöillä mikroissa. Sen jälkeen puhdistaa saippualla, ite käytän marseillea koska ihan periaatteesta kieltäydyn ostamasta tälle omaa puhdistussaippuaa hahah. Oon saanu tällä mun sienen superpuhtaaks, lika irtoo paljon paremmin kun pelkällä saippuapesulla, teen siis näin ehkä kerran viikossa tai harvemmin. Sit myöhemmin luin muistaakseni Alluren artikkelista, että sientä ei sais missään nimessä pistää mikroon, mutta mun sienelle ei oo kyllä käyny mitään, vaikka oon tehny näin monesti? :D Eli sä kun biologina ymmärrät todennäköisesti bakteereista yms. pöpöistä, niin mikä on sun näkökulma tähän?

Naksutus (Ei varmistettu)

Okei, pakko kysyä, miten ton sienen saa puhtaaksi? Itsellä meni hermo, se on ISO ja se imee sekä vettä että saippuavettä itseensä älyttömät määrät. Kastelu, saippuaa, huuhtelu. Ei toimi. Kerran pesin sientä ikuisuuden, ensin tuntuu että sitä meikkivoidetta irtoaa siitä ikuisesti, ja tämän jälkeen sitä saippuavettä vaan tulee ja tulee ja tulee ja tulee. Lisäksi pitkät kynnet ja tämä jatkuva sienen puristelu = pintaan tuli aika nopeasti halkeamia ja sitten se halkesi :D

blenderlover (Ei varmistettu)

Rakastan omaa BeautyBlenderiäni! Käytän tätä lähinnä meikkivoiteen, peiteaineen ja puuterin laittoon. Levitän yleensä sormin meikkivoiteen ja peitaineen ja taputan ne sitten paikoilleen BB:llä. Oon huomannu että kaikki pysyy tosi hyvin paikallaan kun näitä käyttää, eikä vaatteisiin jää mitään jälkiä, koska kaikki ekstra meikkivoide ja peiteaine on taputeltu pois iholta! Myös puuteria laittaessa tuntuu, että se oikeasti pysyy kunnolla ihossa kiinni kun sen taputtelee BB:llä ihon pintaan.

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei!Mitä meikkivoidetta suosittelisit Lumenen Seerumimeikkivoiteen tilalle? Vieläkin sydän itkee verta tuon lopettamisen takia! Vaikka säästelin viimeistä tuubia vain erityistilanteisiin, niin nyt on viimeisetkin rippeet kaavittu putelin pohjalta. Voi kun olisin tiennyt lopettamisaikeista ajoissa niin olisin ostanut lähiprisman hyllyt tyhjäksi!

meikkivoide (Ei varmistettu)

Moi, en oo Erika, mutta käytän ja kokeilen itekin tosi paljon eri tuotteita kosmetiikkamaailmasta :) Ootko kokeillu ostaa meikkivoidetta (joka käy sun ihotyypilles, näin talviaikaan kosteuttavat on hyviä) ja sekoittaa siihen esim. "hehku"voidetta (liquid luminizer tms) tai valoa heijastavaa kosteusvoidetta/primeria?
Ite oon löytäny Oriflamelta aika hyvän valoa heijastavan primerin, jota sekoitan meikkivoiteeseeni (L'oreal true match w1) ja beautyblenderillä taputtelen kasvoille, niin tulee kyllä hyvä lopputulos! =)
Ja aika monethan suosii myös bb- ja cc-voiteita, jos haluavat kuultavan ja tasoittavan mutta luonnollisen lopputuloksen.

Nonoora (Ei varmistettu)

Ei varsinaisesti liity beautyblenderiin, mutta tuohon urban decayn naked skin coverage concealeriin. Eli; mistähän sitä saisi tilattua tuossa light warm-sävyssä? Kaikissa paikoissa loppunut/poistunut myynnistä? :O

Sunday
We love sundays

Olen pitkään vannonut Shiseidon meikkivoide siveltimen nimeen, mutta nyt mielenkiinto heräsi kun mainitsit siitä että mukana tulee minimaalinen määrä vettä. Jos on kuiva iho ja peiteainekin yleensä tuppaa jäämään kuiviksi länteiksi (vaikka laittaa silmänympärysvoidetta) niin auttaako tuo sienen kosteus siihen? :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Mulla on käytössä Iberon beutyblender käytössä ja tykkään siitä kovasti. Sen pesu ja KUIVAUS! on kuitenkin hieman hankalaa. Homeen muodostuminen on mahdollista. Miten sinä kuivaat sienesi?

Idamariaemilia (Ei varmistettu)

Mä harkitsin tän ostoa todella kauan ja lopulta sen ostin laivalla halvemmalla. En ainakaan vielä oo rakastunut, mutta ehkä sekin vaatii aikaa. Meikkivoidetta en tykkää levittää nimenomaan sen takia että sieni on märkä. Tuntuu jotenkin inhottavalta ja että se märkyys vie samalla kaiken meikkivoiteen pois, ei siis siinä asiassa mun juttu. Oonkin alkanut käyttää tätä puuterimaisten tuotteiden käyttöön ja siinä tää on ollut ihan jees! :)

Hannajh (Ei varmistettu)

Itse ostin hehkutusten perässä tuon blotterazzin, mutta jouduin kyllä pettymään :/ Ainkaan itselläni ei toimi niin hyvin. Pakko silti jatkaa käyttöä kun niin hintava oli, vaikka joudunkin ehkä kuvittelemaan hyvän lopputuloksen :D

beautyblenderi (Ei varmistettu)

Mulla on nyt n. kuukauden ajan ollu tää käytössä (Iberon versio, mut ajaa saman asian) ja ainut miinuspuoli on, että nenänpieliä on aika vaikea meikata tällä, koska sieni on sen verran iso kastuessa ja "kömpelön" mallinen, että omiin nenänpieliin on aina pakko käyttää sivellintä lopuksi. :/
Olen löytänyt Pretty.fi:stä jonkun vastaavan sienen, väri oli oranssi ja toinen pää leikattu litteäksi, jonka vuoksi monet bloggaajat ovat kehuneet sen olevan hyvä juurikin nenänpieliin ja silmänalusiin. En nyt vain muista tämän sienen nimeä, mut hinta oli jotain 10 € luokkaa.

Hallahalla (Ei varmistettu)

Real Techiniques Mirance Clomplexion Sponge! Oon meinannu monta kertaa tilata kun on kiinnostanu, että onko se yhtä pehmeä kuin Beauty Blender :) Ei ainakaan yhtäkkiä näkyny enää pretty.fi myynnissä, mutta Bangerheadilla ja Feeluniquella oli alle kympillä.

Kommentoi