Bioeffect - tieteen tukemaa kosmetiikkaa

NUDE

Kuten eilen kerroin loppuviikko oli aivan upea ja sain kokea ja näkeä juttuja, joita varmasti moni ei tule koskaan kokemaan. Pääsin siis Bioeffectin vieraaksi merkin kotimaahan, Islantiin!

Lähdimme heti ensimmäisenä aamuna tutustumaan Bioeffectin toimitiloihin pienen matkan päähän Reykjavikin keskustasta. Samassa rakennuksessa oli toimiston lisäksi laboratorio, jonne pääsimme myös kurkkaamaan. Aamulla saimme kuulla merkin tarinan ja sen peruselementin EGF:n ominaisuuksista ja iltapäivällä pääsimme vielä käymään kasvihuoneessa, jossa tämä ihmeaine kasvatetaan ohrassa.

Bioeffectin perustivat kolme geneetikkoa. Heidän alkuperäisenä tarkoituksenaan oli kehitellä metodeja, jolla ihmisen proteiineja voitaisiin tuottaa kasveissa lääketieteellisiin tarkoituksiin. Ihmisen epidermaalista kasvutekijää, EGF:ää tuotetaan yleisesti E. Coli -bakteerissa tai eristetään kiinanhamsterin munuaissoluista, mutta kasveissa sitä ei oltu ennen tätä tuotettu.

Kosmetiikka ei siis ollut alusta alkaen mukana kuvioisaa, mutta kun he vuonna 2010 keksivät keinon tuottaa EGF:ää ohrassa ja sen huomattiin tehoavan ihon ikääntymisen merkkeihin, syntyi Bioeffect. Ohrassa tuotettua human-like EGF:ää myytiin aluksi myös muille kosmetiikkayrityksille, jotka eivät kuitenkaan osanneet käyttää ainesosaa niin, että se olisi säilynyt tuotteessa aktiivisena.

Yksi Bioeffectin perustajista, Björn Örvar kertoi meille Bioeffectin historiasta, EGF:stä ja tuotteiden tehon todistavista tutkimuksista. Hänen esitelmänsä oli todella mieleeni, sillä asioita ei oltu kuorrutettu markkinointihömpällä ja kauniilla mainoskuvilla. Örvar esitteli meille oikeita tutkimustuloksia, kuvia, kaavioita ja tuloksia, jotka kaikki on kenen tahansa löydettävissä. Esimerkiksi yksi tutkimus löytyy täältä. Siinä 21 (39-75 v.) naista käytti kahdesti päivässä 3 kuukauden ajan Bioeffect EGF Seerumia ja esimerkiksi juonteissa nähtiin n. 15 % parannus! Örvar ei suurennellut tuloksia vaan löi tuotteiden takana olevan kovan tieteen ja faktat tiskiin. Ja nämä löivät meikäläisen kyllä aika ällikällä.

Kun EGF-kasvutekijää levitetään iholle, se ei sellaisenaan kulkeudu ihon syvimpiin kerroksiin, vaan se saa soluissa aikaiseksi viestiketjun, joka etenee pinnalta syvemmälle. Kun ensimmäiset solut saavat viestin (EGF-molekyylin), ne eivät siirry niin nopeasti apipotoosiin (solukuolemaan) ja viesti kulkeutuu viereisiin soluihin ja syvemmälle ihoon. Solut alkavat uusiutua ja jopa korjata esimerkiksi UV-säteilyn johdosta vahingoittuneita soluja. Ihon keratinosyytit alkavat viestin saatuaan erittää mm. lisää kollageeniä ja fibronektiiniä ja näin iho paksunee, sen kunto paranee ja uusiutuu nopeammin.

Ihon ikääntyessä sen EGF-reseptorien määrä vähenee ja ihon vaste näille viesteille huononee. Lisäksi iho ohenee ja kollageenin ja elastiinin määrä vähenevät, mitkä kaikki edistävät näkyvien ikääntymisen merkkien muodostumista (rypyt, karhea rakenne, veltompi iho ja pigmenttimuutokset). Siksi ihon saama extramäärä EGF:ää voikin parantaa ihon kuntoa ja ehkäistä sen edelleen kiihtyvää vanhenemista.

Laboratoriokierroksen päätteeksi pääsimme jokainen ihotestiin, joka mittaa ihon ryppyjen syvyyden ja määrän, ihohuokosten näkyvyyden, karkeuden, punaisuuden ja UV-vaurioiden määrän sekä pigmenttiläiskien määrän. Lisäksi se vertaa näitä lukuja muiden samaa sukupuolta olevien ja samanikäisten kanssa. Meikäläisellä olikin parempi iho kuin noin 96 prosentilla samanikäisistä naisita, jes! Vaikka iho on nyt hyvässä jamassa, päätin nyt yrittää yhä paremmin ylläpitää sen kuntoa. Ihohan alkaa todella vanheta jo 20:sta ikävuodesta eteenpäin.

Tähän pitää myös mainita, että Bioeffectin perustajan iho oli todella upeassa kunnossa ja jokainen huokaisi hämmästyksestä kun hän kertoi iäkseen 57 vuotta. Ja kuulemma mittausten mukaan hänen kasvojen rypyt ovat samassa jamassa kuin 6 vuotta sitten kun hän alkoi käyttää oman merkkinsä tuotteita!

Bioeffectin valikoimaan kuuluu tällä hetkellä siis 10 tuotetta, joista moni on palkittu useasti. Valikoimaan kuuluu EGF Serum, EGF Day Serum, EGF Eye Serum, kaksi erilaista Daytime-voidetta, Body Intensive, Volcanic Exfoliator, EGF 30 Day Treatment, EGF Eye Mask Treatment sekä nyt uusimpana EGF + 2A Daily Treatment. Tämä viimeisin on tuote, joka auttaa ihoa sekä uusiutumaan sisäisesti että suojautumaan ulkoisia haittatekijöitä vastaan.

Jotenkin brändin aatteet vakuuttivat meikäläisenkin. Sen tuotteet nojautuvat tieteeseen ja yksinkertaisuuteen, sillä Bioeffectin mielestä käytämme ihollamme liikaa tuotteita ja liikaa erilaisia ainesosia, joita osaa ihomme ei välttämättä edes tunnista. Bioeffectin tuotteissa onkin vain 7-20 ainesosaa. Miksi käyttää yhtään enempää, jos näillä jo saadaan toivottu tulos? Lisäksi EGF on hyvin herkkä proteiini, jota ei voi sekoittaa yhteen minkä tahansa ainesosien kanssa. Tämä seikka pitää muistaa myös tuotteita käyttäessä: niiden kanssa ei kannata käyttää mitään muuta, sillä EGF:n toiminta voi häiriintyä. Jos EGF-tuotteiden päälle haluaa kuitenkin levittää vaikka aurinkosuojavoidetta, täytyy EGF-tuotteen antaa imeytyä ensin kunnolla.

Lisäksi sain merkistä hyvin nöyrän kuvan. Bioeffectin takana ei pyöri valtava markkinointikoneisto, eikä merkin mainoksia tule vastaan jokaisessa kadunkulmassa. He eivät myöskään pröystäile julkkiksilla, jotka vannovat Bioeffectin tuotteiden nimeen, vaan he uskovat, että hyvä sana kiirii. Örvar kertoikin Steve Jobsin joskus tokaisseen, että Islanti on täydellinen paikka testata uutta keksintöä. Paikka on eristynyt ja ihmisiä on niin vähän, että tuotteen maine kiirii todella nopeasti koko maahan.

Kaikin puolin täytyy sanoa, että olen hyvinkin vakuuttunut. Pakko myöntää, että ehkäpä ilman tätä matkaa en olisi välttämättä koskaan kunnolla tutustunut merkin tuotteisiin saatika tieteeseen niiden takana. Siksi olenkin superiloinen, että pääsin mukaan reissuun, sillä aion kyllä alkaa ihan tosissani käyttää testiin saamiani tuotteita. En ole koskaan nähnyt näin vahvaa tieteellistä tuke minkään kosmetiikkamerkin kohdalla.

Olen nyt jo käyttänyt merkin perinteistä EGF-seerumia, silmänympärysseerumia ja EGF + 2A Daily Treatmentia ja rakastunut jo kaikkiin. Täytynee alkaa jo säästää rahaa seuraavaan seerumiin vanhan loputtua, sillä Bioeffectin tuotteet eivät tosiaan ole sieltä halvimmasta päästä! Mutta sitä en kyllä ihmettele, sillä gramma EGF:ää maksaa 80 000 - 200 000 € (vrt. kulta, joka maksaa n. 30 € per gramma). Ihan hullua!

Kertokaapa te hei kaikki kokemuksenne tästä merkistä, joka varmasti on monelle vielä täysin vieras :)

Kommentit

VilmaNurminen
Long Story Long

Vuosien pohdinnan päätteksi ostin vihdoin viime viikolla Bioffectin tuotteita. Odotukset ovat hyvin korkealla, joten yritän olla malttavainen ja realistinen tulosten suhteen, mutta toivon todella, että Bioeffect lunastaa lupauksensa!
Postaus tuli siis hyvään saumaan! Seerumi on tosin niin kevyttä, että olen toisinaan ihan tottumissyistä lisännyt päälle muuta rasvaa. Oli siis hyvä muistus, että tuotteita kannattaa käyttää yksinään! :)

Erika Naakka
NUDE

Oih no kerro sitten miten toimii! :) Joo mullekin se seerumi oli yökäyttöön aluksi liian kevyttä joten laitoin imeytymisen jälkeen vielä päälle yövoiteen. Mutta nyt en jotenkin oudosti tarvitsekaan mitään muuta tuon kanssa :o onkohan ihoni kosteustasapaino jotenkin voinut muuttua...

Vierailija (Ei varmistettu)

21 naista ei ole kyllä kovin laaja otos eikä tee tutkimuksesta tieteellisestä. Markkinointihömppä oli nyt vain piilotettu käppyröiden ja muka-tieteellisen ihotestin muotoon... tehokasta myös kieltää asiakkailta muiden kuin omien tuotteiden käyttö :D

Erika Naakka
NUDE

Niin, alunperin mukaan oli otettu enemmän naisia, mutta osa oli jättänyt kokeen kesken. Journal of Drugs in Dermatology on myös vertaisarvioitu lehti eli siellä tuskinpa julkaistaan ns. markkinointihömppää. Vaikka toki eihän tuo mikään Nature ole. Ja muiden tuotteiden käyttöä ei tietenkään kielletty vaan painotettiin että ennen muiden tuotteiden lisäämistä edellisen täytyy antaa imeytyä kunnolla ettei proteiinin rakenne tai toiminta häiriinny.

Bioeffect turvallisuus (Ei varmistettu)

Hei. Kiitos informatiivisesta postauksestasi. Käytin kyseistä Bioeffect seerumia noin kuukauden ajan useampi vuosi takaperin. Tulokset näkyivät: kasvojen iho todella hehkui. Tutkin silloin asian tiimoilta kasviperäisten kasvutekijöiden vaikutuksista ihmisen ihoon, ja pelästyin, kun törmäsin teoriaan mahdollisesta hallitsemattomasta solunjakautumisesta tuotteiden käytön myötä.

Eli mieleeni jäi ajatus, että jos mahdollisesti tälläistä solunjakautumista alkaisi tapahtua, provosoisi kasvutekijöitä sisältävä tuote näitä soluja ja se voisi esimerkiksi edesauttaa ihosyövän kehittymistä. Oliko tähän liittyen mitään keskustelua matkallasi?

Tuote oli loistava. Toivoisin että voisin sitä jatkossakin käyttää. Konseptikin on nerokas; vain yhdellä tuotteella saa upeita tuloksia. Kosmetiikan on kuitenkin oltava mahdollisimman turvallista ja toivoisin löytäväni tarpeeksi luotettavan vasta-argumentin edellä mainittuun teoriaan.

Erika Naakka
NUDE

Tätä itsekin olen pohtinut näiden tuotteiden kohdalla. Kysyin tätä tuolta tuotteen kehittelijältä ja hän sanoi ettei vaaraa ole ja tätä samaa asiaa sivutaan myös tuossa linkkaamassani artikkelissa. Myös Bioeffectin omilla sivuilla on kohta tästä asiasta: http://www.bioeffect.fi/en/products/faq/

Lisäksi löysin hyvän tekstin aiheesta täältä (http://barefacedtruth.com/2011/11/29/controversy-bioeffect-transgenic-egf/) missä sanotaan lopussa: "We do not believe that EGF causes cancer. Period. There is much research about how cancers use EGF and other growth factors and their receptors to further their agenda of growth at all costs. But the same can be said of the ability of cancers to beg, borrow, or steal blood, oxygen, nutrients, and everything else they need for growth, often at the dire expense of tissues, organs or the whole organism. In short – that is the very nature of cancer and why it is dangerous – but that is not the nature of EGF. To blame EGF would be like blaming amino acids, carbs, fats, vitamins, minerals, hormones, etc. (cancers use them all). But you should think of EGF as the stolen object, not the thief. To the extent that cancers may co opt EGF, well then so does healing tissue after a surgery, or skin after damage by the sun.  There is no scientific evidence that EGF applied to skin in any dose causes cancer."

Eli tutkimuksissa ei ole ollut mitään viitteitä siitä, että tuote aiheuttaisi syöpää. Mutta tietysti jos tällainen asia on koko ajan mielessä ja se ahdistaa, kannattaa miettiä onko tuotteen ostaminen ja käyttäminen sitten järkevää :/

Vierailija (Ei varmistettu)

Tarkemmin sanottuna mitään tutkimuksia ei ole tehty siitä, että aiheuttaako ihon kautta annosteltu EGF syöpää. Tuossa jutussakin kirjoittajat sanovat, että he eivät USKO, että syöpäriski lisääntyy. Kyseessä siis mielipide, ei fakta.

Tämä juuri on kosmetiikan (ja muidenkin kodin kemikaalien) ongelma. Testit ja tutkimukset, jotka niiden on läpäistävä ovat minimaaliset verrattuna lääketuotteisiin. Jos tällaista EGF:fää sisältävää rasvaa käytettäisiin esimerkiksi kroonisen alaraajahaavan hoitoon, veisi valmiin tuotteen testaus eri faasin kokeissa lähimmäs 10 vuotta (eikä tähän kuulu tuotekehitykseen mennyt aika). Sen sijaan kun rasvaa myydään kosmetiikkana, riittävät varsin lyhyet testaukset, eikä pitkäaikaisvaikutuksia tarvitse tutkia lainkaan. Mielestäni kosmetiikka ja muutkin kodin kemikaalit vaatisivat paljon nykyistä tiukempaa valvontaa ja testausta.

minnis (Ei varmistettu)

Ostin viime kevään hullareilta pakkauksen missä oli täysikokoinen seerumi ja näytekoot päiväseerumista ja kuorinnasta. Yöksi laitettava seerumi riitti n.kolmeksi kuukaudeksi ja noudatin ohjetta tarkasti eli en lisännyt mitään voiteiden alle tai päälle. Mutta ei kyllä mitään ihmeitä tapahtunut kokeilujakson aikana, valitettavasti. Iho ei ollut sen paremmassa kunnossa kuin normaalistikaan, joten siirryin käyttämään takaisin normi kosmetiikkaa kun se tuntuu omasta mielestäni paremmalta vaihtoehdolta. Mielestäni siinä pystyy eri tuotteilla vaikuttamaan enemmän ihon kuntoon jos joskus puskee epäpuhtauksia tai iho tuntuu tarvitsevan kosteutta.

Mannna (Ei varmistettu)

Käytin tätä viime vuonna puoli vuotta, ohjeen mukaan ainoana tuotteena, mutta ei minkäänlaista vaikutusta. Harvinaisen paljon hukkaan heitettyä rahaa, ihan ärsytti aluksi. Mulla on tuttuja, joilla tää on toiminut ihan hyvin, mutta ei kaikilla toimi vaan.

Kosmetiikan Suurkuluttaja (Ei varmistettu) https://kosmetiikansuurkuluttaja.blogspot.fi/

Sain joskus näytteen tuota Bioeffect seerumia olisikohan ollut Stockmannilta ostosten mukana. Oli kyllä todella hyvä tuote! Näytteen käytön jälkeen kävin googlaamassa tuotetta ja järkytyin sen verran se n hinnasta, että en kyllä taida ostaa sitä itse. Seerumi kuitenkin toimi tosi hyvin joten vähän harmittaa, että se on niin kallista!

Erika Naakka
NUDE

No vähän samat ajatukset täällä! En ole ihan varma pystynkö ihan noin paljoa panostamaan kun nämä nykyiset loppuu :/

Sari40+ (Ei varmistettu)

Käytin pullollisen BioEffectin päiväseerumia viime talvena. Pääasiassa kylläkin yöllä, koska meikin alla seerumi toimi huonosti, ja tietystikin mietin myös sitä, että muut aineet häiritsevät EGF:ää. Yöllä en siis käyttänyt mitään muuta kuin tätä. Pari kolme kuukautta joka yö käytin, tulos: ei mitään vaikutusta. (Olen 40+ ja ihossa sekä ryppyjä että veltostumista.) Pullon tyhjennyttyä palasin vanhaan kunnon ruusumarjansiemenöljyyni, jota olin jo kovasti kaivannut. Se on mielestäni paljon tehokkaampi ihon silottaja.

Erika Naakka
NUDE

No mutta mitäpä sitä vaihtamaan jos hyvä tuote itselle on löytynyt :)

Nella / Neiti Minttukihara (Ei varmistettu) http://neitimittukihara.blogspot.fi

Tämä ja sen takana oleva kemia kyllä kiinnostavat! Harmi, että merkki vie tuotteitaan Kiinaan, joten sen vuoksi en aio tähän enempää tutustua.

Erika Naakka
NUDE

EIH! Mistä tän näit? :/

Heidihooo (Ei varmistettu)

Olem 37v ja huomaan pieniä iän tuomia muutoksia silmänympärillä. Lievää kuivuutta ja pieniä ryppyjä, olen mielestäni säästynyt aika hyvin iän tuomilta muutoksilta silmänympärillä. Halusin kuitenkin kosteuttavan ja jytymmän sy-tuotteen ja kokeilin ko.sy-seerumia. Pullo kesti n.3kk enkä kyllä valitettavasti vaikuttunut, hinta taisi olla n.70€.
Nyt testissä on Louis Widnerin tuote, jota kaikkialla kehutaan.

Heidihooo (Ei varmistettu)

Just toi! Sekään ei mun mielestä ihan superkosteuttava oo, menee myös päiväkäytössä meikinalla.
Ajattelin testata myöskorealaisia Etude Housen moistfull collagen eye creamia mitä Ostolakossa Virve oli testaillut.
Ordinaryn tuotteet kiinnostaa myös kovasti yksinkertaisuudessaan.

Erika Naakka
NUDE

Uuh tuo etude kuulostaa aika hyvältä. Hyviä silmänympärysvoiteita ei jotenkin tunnu liian usein löytyvän eli voisin mäkin testata tuota :)

Järkeä (Ei varmistettu)

Tuotteen kanssa voi käyttää muutakin kosmetiikaa, mutta kasvonhoitovoiteiden käyttöä ei pitäisi TARVITA sen kanssa, koska se hoitaa niin montaa asiaa, tarkoitan siis varsinaisia iho-ongelmia. MUTTA niiden laittamisen kanssa pitää pitää vähintään noin 15 minuutin väli, jotta niissä olevat varsinkin mineraaliöljypohjaiset ainesosat eivät pilaisi EGF:ää. Se on sille myrkkyä, hajottaa sitä.
Olen itse käyttänyt tuotteita nyt pari vuotta, ja olen kyllä tyytyväinen. Iho ei tunnu millään muulla merkillä yhtä kosteutetulta. Aktiivinen käyttö madalsi mielestäni ryppyjä, mutta aika-ajoin "taannun" käyttämään tuotteita vain noin joka 3. päivä, kuulemma sekin voi riittää.
Se kannattaa huomioida, että KAIKISSA Bioeffectin tuotteissa ei ole EGF:ää, mm. päiväVOITEISSA.
Ainoa huono puoli on hinta, mutta koen samoin, että tämä on ainoa kosmetiikkamerkki, jonka väitteiden taustalla on jonkinlaista järkeä :)

Kommentoi