Bioeffect – tieteen tukemaa kosmetiikkaa

Kuten eilen kerroin loppuviikko oli aivan upea ja sain kokea ja näkeä juttuja, joita varmasti moni ei tule koskaan kokemaan. Pääsin siis Bioeffectin vieraaksi merkin kotimaahan, Islantiin!

Lähdimme heti ensimmäisenä aamuna tutustumaan Bioeffectin toimitiloihin pienen matkan päähän Reykjavikin keskustasta. Samassa rakennuksessa oli toimiston lisäksi laboratorio, jonne pääsimme myös kurkkaamaan. Aamulla saimme kuulla merkin tarinan ja sen peruselementin EGF:n ominaisuuksista ja iltapäivällä pääsimme vielä käymään kasvihuoneessa, jossa tämä ihmeaine kasvatetaan ohrassa.

bioeffect-8.jpg

bioeffect-1b.jpg

Bioeffectin perustivat kolme geneetikkoa. Heidän alkuperäisenä tarkoituksenaan oli kehitellä metodeja, jolla ihmisen proteiineja voitaisiin tuottaa kasveissa lääketieteellisiin tarkoituksiin. Ihmisen epidermaalista kasvutekijää, EGF:ää tuotetaan yleisesti E. Coli -bakteerissa tai eristetään kiinanhamsterin munuaissoluista, mutta kasveissa sitä ei oltu ennen tätä tuotettu.

Kosmetiikka ei siis ollut alusta alkaen mukana kuvioisaa, mutta kun he vuonna 2010 keksivät keinon tuottaa EGF:ää ohrassa ja sen huomattiin tehoavan ihon ikääntymisen merkkeihin, syntyi Bioeffect. Ohrassa tuotettua human-like EGF:ää myytiin aluksi myös muille kosmetiikkayrityksille, jotka eivät kuitenkaan osanneet käyttää ainesosaa niin, että se olisi säilynyt tuotteessa aktiivisena.

bioeffect-3.jpg

Yksi Bioeffectin perustajista, Björn Örvar kertoi meille Bioeffectin historiasta, EGF:stä ja tuotteiden tehon todistavista tutkimuksista. Hänen esitelmänsä oli todella mieleeni, sillä asioita ei oltu kuorrutettu markkinointihömpällä ja kauniilla mainoskuvilla. Örvar esitteli meille oikeita tutkimustuloksia, kuvia, kaavioita ja tuloksia, jotka kaikki on kenen tahansa löydettävissä. Esimerkiksi yksi tutkimus löytyy täältä. Siinä 21 (39-75 v.) naista käytti kahdesti päivässä 3 kuukauden ajan Bioeffect EGF Seerumia ja esimerkiksi juonteissa nähtiin n. 15 % parannus! Örvar ei suurennellut tuloksia vaan löi tuotteiden takana olevan kovan tieteen ja faktat tiskiin. Ja nämä löivät meikäläisen kyllä aika ällikällä.

bioeffect-4.jpg

bioeffect-2.jpg

Kun EGF-kasvutekijää levitetään iholle, se ei sellaisenaan kulkeudu ihon syvimpiin kerroksiin, vaan se saa soluissa aikaiseksi viestiketjun, joka etenee pinnalta syvemmälle. Kun ensimmäiset solut saavat viestin (EGF-molekyylin), ne eivät siirry niin nopeasti apipotoosiin (solukuolemaan) ja viesti kulkeutuu viereisiin soluihin ja syvemmälle ihoon. Solut alkavat uusiutua ja jopa korjata esimerkiksi UV-säteilyn johdosta vahingoittuneita soluja. Ihon keratinosyytit alkavat viestin saatuaan erittää mm. lisää kollageeniä ja fibronektiiniä ja näin iho paksunee, sen kunto paranee ja uusiutuu nopeammin.

Ihon ikääntyessä sen EGF-reseptorien määrä vähenee ja ihon vaste näille viesteille huononee. Lisäksi iho ohenee ja kollageenin ja elastiinin määrä vähenevät, mitkä kaikki edistävät näkyvien ikääntymisen merkkien muodostumista (rypyt, karhea rakenne, veltompi iho ja pigmenttimuutokset). Siksi ihon saama extramäärä EGF:ää voikin parantaa ihon kuntoa ja ehkäistä sen edelleen kiihtyvää vanhenemista.

bioeffect-6.jpg

bioeffect-7.jpg

bioeffect-7a.jpg

Laboratoriokierroksen päätteeksi pääsimme jokainen ihotestiin, joka mittaa ihon ryppyjen syvyyden ja määrän, ihohuokosten näkyvyyden, karkeuden, punaisuuden ja UV-vaurioiden määrän sekä pigmenttiläiskien määrän. Lisäksi se vertaa näitä lukuja muiden samaa sukupuolta olevien ja samanikäisten kanssa. Meikäläisellä olikin parempi iho kuin noin 96 prosentilla samanikäisistä naisita, jes! Vaikka iho on nyt hyvässä jamassa, päätin nyt yrittää yhä paremmin ylläpitää sen kuntoa. Ihohan alkaa todella vanheta jo 20:sta ikävuodesta eteenpäin.

Tähän pitää myös mainita, että Bioeffectin perustajan iho oli todella upeassa kunnossa ja jokainen huokaisi hämmästyksestä kun hän kertoi iäkseen 57 vuotta. Ja kuulemma mittausten mukaan hänen kasvojen rypyt ovat samassa jamassa kuin 6 vuotta sitten kun hän alkoi käyttää oman merkkinsä tuotteita!

bioeffect-1.jpg

bioeffect-1c.jpg

Bioeffectin valikoimaan kuuluu tällä hetkellä siis 10 tuotetta, joista moni on palkittu useasti. Valikoimaan kuuluu EGF Serum, EGF Day Serum, EGF Eye Serum, kaksi erilaista Daytime-voidetta, Body Intensive, Volcanic Exfoliator, EGF 30 Day Treatment, EGF Eye Mask Treatment sekä nyt uusimpana EGF + 2A Daily Treatment. Tämä viimeisin on tuote, joka auttaa ihoa sekä uusiutumaan sisäisesti että suojautumaan ulkoisia haittatekijöitä vastaan.

Jotenkin brändin aatteet vakuuttivat meikäläisenkin. Sen tuotteet nojautuvat tieteeseen ja yksinkertaisuuteen, sillä Bioeffectin mielestä käytämme ihollamme liikaa tuotteita ja liikaa erilaisia ainesosia, joita osaa ihomme ei välttämättä edes tunnista. Bioeffectin tuotteissa onkin vain 7-20 ainesosaa. Miksi käyttää yhtään enempää, jos näillä jo saadaan toivottu tulos? Lisäksi EGF on hyvin herkkä proteiini, jota ei voi sekoittaa yhteen minkä tahansa ainesosien kanssa. Tämä seikka pitää muistaa myös tuotteita käyttäessä: niiden kanssa ei kannata käyttää mitään muuta, sillä EGF:n toiminta voi häiriintyä. Jos EGF-tuotteiden päälle haluaa kuitenkin levittää vaikka aurinkosuojavoidetta, täytyy EGF-tuotteen antaa imeytyä ensin kunnolla.

bioeffect-11.jpg

bioeffect-10a.jpg

bioeffect-13.jpg

Lisäksi sain merkistä hyvin nöyrän kuvan. Bioeffectin takana ei pyöri valtava markkinointikoneisto, eikä merkin mainoksia tule vastaan jokaisessa kadunkulmassa. He eivät myöskään pröystäile julkkiksilla, jotka vannovat Bioeffectin tuotteiden nimeen, vaan he uskovat, että hyvä sana kiirii. Örvar kertoikin Steve Jobsin joskus tokaisseen, että Islanti on täydellinen paikka testata uutta keksintöä. Paikka on eristynyt ja ihmisiä on niin vähän, että tuotteen maine kiirii todella nopeasti koko maahan.

Kaikin puolin täytyy sanoa, että olen hyvinkin vakuuttunut. Pakko myöntää, että ehkäpä ilman tätä matkaa en olisi välttämättä koskaan kunnolla tutustunut merkin tuotteisiin saatika tieteeseen niiden takana. Siksi olenkin superiloinen, että pääsin mukaan reissuun, sillä aion kyllä alkaa ihan tosissani käyttää testiin saamiani tuotteita. En ole koskaan nähnyt näin vahvaa tieteellistä tuke minkään kosmetiikkamerkin kohdalla.

bioeffect-15.jpg

Olen nyt jo käyttänyt merkin perinteistä EGF-seerumia, silmänympärysseerumia ja EGF + 2A Daily Treatmentia ja rakastunut jo kaikkiin. Täytynee alkaa jo säästää rahaa seuraavaan seerumiin vanhan loputtua, sillä Bioeffectin tuotteet eivät tosiaan ole sieltä halvimmasta päästä! Mutta sitä en kyllä ihmettele, sillä gramma EGF:ää maksaa 80 000 – 200 000 € (vrt. kulta, joka maksaa n. 30 € per gramma). Ihan hullua!

Kertokaapa te hei kaikki kokemuksenne tästä merkistä, joka varmasti on monelle vielä täysin vieras 🙂

Kommentit (20)
  1. Vuosien pohdinnan päätteksi ostin vihdoin viime viikolla Bioffectin tuotteita. Odotukset ovat hyvin korkealla, joten yritän olla malttavainen ja realistinen tulosten suhteen, mutta toivon todella, että Bioeffect lunastaa lupauksensa!
    Postaus tuli siis hyvään saumaan! Seerumi on tosin niin kevyttä, että olen toisinaan ihan tottumissyistä lisännyt päälle muuta rasvaa. Oli siis hyvä muistus, että tuotteita kannattaa käyttää yksinään! 🙂

    1. Oih no kerro sitten miten toimii! 🙂 Joo mullekin se seerumi oli yökäyttöön aluksi liian kevyttä joten laitoin imeytymisen jälkeen vielä päälle yövoiteen. Mutta nyt en jotenkin oudosti tarvitsekaan mitään muuta tuon kanssa 😮 onkohan ihoni kosteustasapaino jotenkin voinut muuttua…

  2. 21 naista ei ole kyllä kovin laaja otos eikä tee tutkimuksesta tieteellisestä. Markkinointihömppä oli nyt vain piilotettu käppyröiden ja muka-tieteellisen ihotestin muotoon… tehokasta myös kieltää asiakkailta muiden kuin omien tuotteiden käyttö 😀

    1. Niin, alunperin mukaan oli otettu enemmän naisia, mutta osa oli jättänyt kokeen kesken. Journal of Drugs in Dermatology on myös vertaisarvioitu lehti eli siellä tuskinpa julkaistaan ns. markkinointihömppää. Vaikka toki eihän tuo mikään Nature ole. Ja muiden tuotteiden käyttöä ei tietenkään kielletty vaan painotettiin että ennen muiden tuotteiden lisäämistä edellisen täytyy antaa imeytyä kunnolla ettei proteiinin rakenne tai toiminta häiriinny.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *