Biozell - Hiusten helppo sävyttäminen kotona

NUDE

Kaupallinen yhteistyö: Biozell

Vaikka rakastan kampaajalla käyntiä, olen aina myös ollut aikamoisen utelias kotivärjäilijä. Olen kokkaillut omia sävytteitäni, kun olen halunnut laittaa hiuksistani keltaisuutta ja tyveäni olen värjännyt tummemmaksi itse. Nyt kun Biozell uudelleenlanseerasi Rial-kotivaalennusaineen, olen ollut aika innoissani ja testasin sitä heti sen käsiini saatuani!

Vaikka käytän syväpuhdistavaa shampoota sekä tietysti hopeashampoota, tuntuu hiukset menettävän kampaamokäyntien välillä kirkkauttaan. Siksi olen pitkään etsiskellyt tuotetta, jolla voisin toteuttaa kampaajanikin suosiman "vaalennuspesun" kotikonstein. Rial on siihen ihan täydellinen; se on hellävarainen ja hiuksen omaa sävyä noin 2-3 astetta. Toki tummiin hiuksiin mitään kotivaalennusta ei suositella, joten jos haluat muuntautua mustatukkaisesta blondiksi, käänny kampaajan puoleen.

Tosiaankin kokeilin vaalennusvoidetta abaut samalla sekunnilla, kun pääsin postista kotiin sen kanssa. Koska hiukseni ovat ohuet, halusin testata sitä ensin pieneen osioon ennen koko päähän levittämistä. Rial läpäisi testini komeasti, sillä odotusteni vastaisesti vaalennettu kohta ei tuntunut yhtään karkealta tai huonompikuntoiselta! Teinivuosien vetyperoksidisekoilut jättivät meikäläiseen kyllä syvät arvet kotivaalennuksista..

Rialin mukana tulee siis vaalennusvoide, kehite ja kumihanskat. Vaalennusvoidetta ja kehitettä sekoitetaan keskenään yhtä paljon eli 1:1. Vaalennusaine levitetään hiuksiin ja annetaan sitten vaikuttaa 30-50 minuuttia hiusten tummuudesta sekä halutusta lopputuloksesta riippuen. Ja koko pakettia ei tarvitse käyttää kerralla. Voit sekoittaa haluamasi määrän ja säilyttää loput seuraavaan käyttökertaan. Ja Biozellille tuttuun tapaan ei ole tätäkään hinnalla pilattu; yksi paketti kun maksaa 6,95 euroa.

Color Mask -hoitavat sävytteet taas ovat Biozellin valikoimasta jo tuttuja ja suosittuja kotihoitoja. Värivalikoima on aivan valtava; löytyy räiskyvää punaista, viileää violettia sekä luonnollisia ruskean sävyjä. Sävyjä voi myös sekoittaa keskenään oman mielensä mukaan!

Näitä olen käyttänyt omien hiusten sävyttämiseen viileämmiksi sekä ruskean sävyn ylläpitämiseen silloin, kun olin hetken aikaa brunetti. Näitä hoitavia sävytteitä käytetään siis ihan hoitoaineen tapaan. Hoitsikkaa levitetään hiuksiin pesun jälkeen, annetaan vaikuttaa 3-5 minuuttia ja huuhdellaan pois. Sävytteen voi laittaa kuiviinkin hiuksiin, jos niissä ei ole muotoilutuotteita, jolloin väri tarttuu paremmin! Myös saunominen auttaa sävyt tarttumiseen, kunhan muistaa suojata lauteet ;)

Kai muuten tiesit, että Biozell on kotimainen merkki ja että lähes kaikki tuotteet valmistetaan Suomessa! Myös saatavuus on mukavan hyvällä tolalla, Biozellin tuotteita kun löydät ihan päivittäistavarakaupoista.

Ja hei, mun Instagramissa pyörähti juuri käyntiin arvonta, jossa on jaossa kolme Biozellin tuotepakettia, jotka jokainen sisältää Rial-kotivaalennuksen sekä kaksi vapaavalintaista Color Mask -hoitavaa sävytettä. Mee siis heti osallistumaan! :)

Kommentit

Minnea
Minnean muruja

Tulipa tosi kivat hiukset! Vau, tätä pitää ehkä kokeilla itsekin!

Erika Naakka
NUDE

Kiitos! Ja muista käydä osallistumassa Instan puolella arvontaan :)

Torey
Näissä neliöissä

Ooo toi vaalennus kelpaisi! Oon miettinyt hellävaraista keinoa pitää latvoja vaaleina. Noita Colormaskeja hamstrasinkin just kotiin kolmea eri sävyä. :D

Erika Naakka
NUDE

Haha just sopiivasti :D No käy silti osallistumassa Instan puolella arvontaan! :)

Inka Nitta (Ei varmistettu) http://inkanitta.fi

Biozellin hiustuotteet ovat jo monta vuotta olleet mun suosikkeja. :)

Erika Naakka
NUDE

No sama täällä! :)

Ttuuli (Ei varmistettu)

Nyt kuulostaa hyvältä! Ilmeisesti keltaisuutta tämä vaalennusvoide ei aiheuttanut? Siis sitä perus-keltaisuutta, mikä yleensä tulee millä tahansa tuhkanvaalealla itse värjätessä? (ainakin minulle tulee!)

Erika Naakka
NUDE

Ei aiheuttanut, koska tämä ei ole sellainen ihan perinteinen ja voimakas vetyperoksidi-vaalennus :)

Kampaaja (Ei varmistettu)

Apua! Ensinnäkin jos kyseessä on oikeasti vaalennusvoide, ei se sekoitettuna 9% hapetteen kanssa ole todellakaan hellävarainen. Säänösten mukaan sitä ei saisi edes laittaa hiuspohjaan!! Maksimihapete on 6% vaalennusainetta käytettäessä. Toiseksi, vaalennuspesu ei KOSKAAN ole 1:1. Kolmanneksi 30-50 minuutin vaikutusaika voin voimakkaalla hapetteella on varma kemiallinen leikkaus jo ennestään vaalennettuihin hiuksiin.

Joko kyseessä on vaalentava väri, tai sitten biozell ja yhteistyöbloggarit on ottaneet tyhmänrohkean ja välinpitämättömän riskin promotakseen tietämättömille kuluttajille tällaista!

Ja mitä noihin maskeihin tulee.... kun joku vetäisee tuon chocolate-maskin puhkiblondattuun päähänsä ei lopputulos varmasti ole kenenkään mielestä imarteleva.

Erika Naakka
NUDE

Moikka, hei koska tämä menee nyt vähän yli meikäläisen kemianymmärryksen, kysyin aiheesta Biozellin kemistiltä. Hän vastasin näin:

"Rial-vaalennusvoide ei ole persulfaatteja sisältävä vaalennusaine. Rialissa on kaksi alkalia: ammoniakki ja etanoliamiini. Ammoniakkitaso on alhainen, alle 2%, mikä on kosmetiikka-asetuksen mukainen raja, jolloin pakkauksessa pitää kertoa tuotteen sisältävän ammoniakkia. Kehitteeksi on otettu 9%, jotta saavutetaan toivottu noin kahden asteen vaalennus. Ilmeisesti tuo nimi vaalennusvoide on aiheuttanut sekaannusta. Kyseessä ei kuitenkaan ole myöskään vaalentava väri, koska Rial ei sisällä hiusväriaineita. Sekoitussuhde 1:1 ja vaikutusaika on testattu ja todettu parhaiten toimivaksi Rialin optimivaalennustehon saavuttamiseksi. Persulfaatteja sisältävät vaalennusaineet vaalentavat hiusta jopa seitsemän astetta ja niiden sekoitussuhde on yleensä 1:2 tai 1:3, vaikutusaika 30-45 minuuttia ja yleensä hapete joko 3% tai 6%, niiden kanssa tulisi välttää suoraa ihokosketusta. Teknisistä käsittelyistä persulfaatteja sisältävä vaalennus on yleensä rajuin hiuksille tehtävä käsittely. Rialilla tehty noin kahden asteen vaalennus on tuohon verrattuna hyvinkin hellävarainen – tosin sekin on tekninen käsittely.

Chocolate maskiin en nyt osaa sen enempää vastata, senkin sävyn olemme vaalennettuun hiukseen testanneet ja tulokseksi saaneet hyvinkin suklaanruskean lopputuloksen. Enemmän ajattelen, että Color Maskit soveltuvat erityisesti värin ylläpitoon eikä ehkä niinkään rajuun värinmuutokseen."

Toivottavasti tämä selvensi :)

kukkis. (Ei varmistettu)

En ole koskaan törmännyt hellävaraiseen vaalennukseen. Enkä usko että niin koskaan tulisi tapahtumaan. Ohuet hiukset kärsivät aina ja valitettavasti sen näkee sekä tuntee. Silti jaksan kyllä haaveilla itsekin hellästä väristä. Ja niin muuten jotten nyt soimaa vaalennusta niin myös muut värit eivät koskaan ole hellästi hoitaneet hiuksiani vaan aina on vauriot nähtävissä.

Erika Naakka
NUDE

Heippa, hei tsekkaapa tuo tuohon aiempaan kommenttiin laittamani vastaus Biozellin kemistiltä :)

Kaitlin (Ei varmistettu)

Mä tykkään kovasti Biozellin tuotteista, mutta kävi pieni kämmi kun menin vetäsemään päähäni sitä Color Maskia sävyssä Raspberry... Arvaa lähtikö se ikinä irti? Ei sitten millään, ei edes askorbiinihapolla, joten jouduin 15 vuoden tauon jälkeen vetämään kestovärin päähäni että sain sen punaruskean sotkun peitettyä. Jatkossa testaan ensin pieneen osioon että mitä käy :p

Erika Naakka
NUDE

Eikä! No suoraväriä sisältävien tuotteiden kanssa täytyy kyllä aina olla tarkkana. Kokeilitko syväpuhdistavaa shampoota? Mullekin kävi joskus niin että laitoin idHairin pinkkiä sävytettä päähäni.. tai siis sekoitin sitä johonkin lilaan, jolla yritin taittaa hiusten keltaisuutta ja tukka muuttui aivan pinkiksi! :D Ja kampaajan piti ihan kunnolla vaalentaa sitä että irtosi. Pitäisi aina testata ihan pieneen osioon kerrallaan.

Anna__ (Ei varmistettu)

Laitoitko väriä koko hiuksiin vai vain latvoihin? Mulla on maantienharmaat lyhyehköt hiukset, ja ex-blondaajana kaipaisin väriinI kirkastusta. Hieman vain askarruttaa, että onkohan ko. väri kuinka tujua päänahalle..

Erika Naakka
NUDE

En laittanut päänahkaan, koska mulle on värjätty tumma tyvi :) Mutta väriä voi sekoittaa ihan pienen määrän ja tehdä ärsytystestin korvan taakse!

Vierailija (Ei varmistettu)

Tää oli hyödyllinen mainos! Oon jo pitkään kaipaillut jotain mietoa, vain pari astetta vaalentavaa ainetta, jolla voisin itse freesailla raidoitusta. Vahvoja kaupan raitavärejä en halua käyttää, koska ne vaalentavat ihan liian voimakkaasti tätä maantienharmaata tukkaa. Niissä hankalaa on myös se, että ne pitäisi käyttää kerralla, tai jos tekee pienemmän satsin niin jauheen ja kehitteen annostelu ja säilöminen on hankalaa... Tuo vaalennusvoide kuulostaa siis täydelliseltä tarpeisiini!

Erika Naakka
NUDE

No just tämä sama on mullakin! Niitä vahvempia en ole uskaltanut kaupasta käyttää, mutta tähän olen kyllä ihan aidosti tykästynyt. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Heips! Miten se vaalennuspesu tarkalleen tehdään tätä rialia käyttäen? Ja Biozellin sivuilla luki että rial olisi tarkoitettu käsittelemättömille hiuksille, mutta siis ilmeisesti voi käyttää käsiteltyihinkin?

Marswill (Ei varmistettu)

Kokeilin tuota vaalennusvoidetta, mutta minulle se aiheutti aikalailla keltaisuutta..
Pohjana vaaleat raidat ja 40 minuuttia pidin.. ehkäpä hopeashampoo auttaa!

Kommentoi