Curly Girl Method – kiehtova hoitorutiini kiharahiuksisille

Pari viikkoa sitten törmäsin Annika Ollilan Instagram-storiesissa kuvaan, jossa hän kertoi saavuttaneensa vihdoin yhden kunnon korkkiruuvikiharan Curly Girl -metodilla. Kysyin heti Annikalta, että siis mistä tässä on oikein kyse, sillä en ollut aiemmin törmännyt kyseiseen metodiin. Annika kehotti liittymään Facebookin Curly Girl -ryhmään ja tsekkaamaan sieltä, mistä on kyse ja minähän aloin heti tutkia asiaa.

Ja mä jotenkin haltioiduin ihan täysin! Vaikka oma tukkani on aika suora kevyttä lainetta lukuunottamatta, olen jumittunut ihastelemaan muiden onnistumisia tuolla Facebook-ryhmässä. Monet ovat saaneet epämääräisestä pehkostaan esiin upeita kiharoita ja koska moni taistelee luonnonkiharan tukkansa kanssa, halusin vinkata tästä nyt myös kaikille teille blogini kiharahiuksisille lukijoille.

Curly Girl Method on kehitetty jo 2000-luvun alussa jenkeissä, mutta se on rantautunut Suomeen kunnolla vasta nyt ja metodista puhutaan koko ajan vain enemmän. Suomen Facebook-ryhmässäkin on lähes 11 000 jäsentä!

Curly Girl -hoito- ja muotoilumetodin ideana on lyhykäisyydessään saada luonnonkihara hius voimaan hyvin ja kihartumaan kauniisti. Metodissa ei käytetä harjaa, suoristurautaa tai muitakaan kuumia muotoiluvälineitä. Hiustenhoidossa vältetään tiettyjä ainesosia ja keskitytään kuivan luonnonkiharan hiuksen kunnolliseen kosteuttamiseen.

Metodissa vältetään vahvoja alkoholeja, silikoneja ja sulfaatteja (paitsi alun final washissa). Tuotteiden löytäminen voi tuntua aluksi haastavalta, mutta kannattaa seurailla tuota ryhmää ja napata sieltä tuotevinkit kauppaan mukaan. Voit myös kokeilla Culrsbotin alanyysisivustoa, jonne voit copy-pasteta haluamasi tuotteen ainesosalistan ja se kertoo, sisältääkö tuote jotain kiharoille hiuksille sopimatonta ainetta. Keräsin tämän postauksen kuvaan muutaman analyysin läpäisseen tuotteen.

Lisäksi metodiin kuuluu paljon kikkoja ja niksejä, joilla kiharat saadaan kukoistamaan. Esimerkiksi nukkuminen kangasturbaani päässä,  geelin kokkailu kotona pellavansiemenistä sekä hiusten peseminen pelkästään hoitoaineella. Näihin kannattaa kaikkiin ehdottomasti tutustua ja napata mukaan ne itselle parhaiten toimivat jutut. Lukemani mukaan metodi voi tuntua aluksi hirvittävän työläältä, mutta suosittelen silti kokeilemaan!

Tiedän monta, joka kamppailee luonnonkiharan tukan kanssa. Harjattuna se on epäsiisti ja pörröinen, joten usein tuttavani päätyvät kiinnitämään hiukset tiukalle nutturalle tai suoristamaan ne joka pesun jälkeen. Olenkin aina ihmetellyt, miksei kiharahiuksiset ystäväni ole kiharatukkaisia omia itsejään, vaan yrittävät aina kaikin mahdollisin keinoin saada tukasta suoran. Ehkäpä tämän metodin leviäminen rohkaisee monet kokeilemaan elämistä ylpeästi omien luonnonkiharoiden hiustensa kanssa.

Onko täällä joku jo kokeillut tätä metodia?

Lue lisää: Annika Ollilan postaus, Yle, Me Naiset ja Curly Girl Facebook-sivu.

Kuvat lainattu luvan kanssa Curly Girl -metodin Facebook-sivuilta sekä Annika Ollilalta.

Kommentit (18)
  1. Parasta tässä mun mielestä on itse kiharaiset lisäksi se että hiukset ovat kiiltävät eivätkä sameat kuten lämpökäsittelyn jälkeen. Mulla käytössä Aquisin turbaani, sopii tähän(kin) tarkoitukseen todella hyvin.

  2. Mä sovellan metodia juuri itselleni sopivasti. Vaikka hiukset puhdistuvatki hoitoainepesulla, niin päänahkani vaatii silloin tällöin kunnon pesua, jottei hiusrajaan ja korvien taa ala kehittyä selkeää seborreaa. Odotan innolla, että metodi rantautuu kunnolla Suomeen, ja että joku suomentaisi hyvin kansantajuisesti, miten juuri suomalaisille yleistä laineikasta ja hentoa hiusta kannattaa käsitellä. Moni metodin niksi tai tuote on enemmänkin afrolle tai kunnon käkkärälle. Wavy-niksit ovat kyllä olemassa, mutta niistä tietoisuus on vielä vähäistä.

    Metodi on auttanut eroon pörröisyydestä, joka on varmasti yleinen ongelma luonnonkiharassa. Hiukset ovat sileät, pehmeät ja kevyet! 🙂 Ja toivon, että useampi uskaltaisi lopettaa suoristamisen: Eihän suorahiuksisetkaan koe painetta päivittäiseen kihartamiseen, joten miksi kiharan suoristaminen on välillä niin itsestäänselvää…

    1. Hei totta muuten, jonkun pitäisi ottaa selvää mikä on paras just hennolle ja ohuelle hiukselle!

      Joo en oo ikinä tajunnut sitä, miks jengi haluaa vain suoran tukan. No ehkä tuon vikan kuvan takia.. ettei se luonnonkihara huonosti hoidettuna näytä välttämättä kauheen hehkeeltä 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *