Edullisia tehopakkauksia – testissä L300-ihonhoitotuotteet

Kaupallinen yhteistyö: L300

Jostain syystä tämä kuuluisa ja monelle tuttu ruotsalainen apteekki-ihonhoitosarja, L300, on jäänyt minulla aivan pimentoon, enkä ole ennen tätä yhteistyötä tutustunut merkin tuotteisiin. Onneksi pääsin nyt oikein kunnolla käsiksi L300:n tarinaan, taustoihin ja tutkailinpa myös ihan ajan kanssa tuotteiden ainesosalistoja.

L300 on tullut varmasti monelle jo tutuksi edullisena ja melko simppelinä tuotesarjana, onhan hyvällä hinta-laatu-suhteella varustettuja tuotteita myyty meillä on muutaman vuoden ajan.

l300 tuotteet.jpg

l300 tuotteet 6.jpg

L300:n eli ”Läkemedelsprojekt 300” (Lääkeprojekti 300) tuotteet perustuvat dermatologi ja professori Gunnar Swanbeckin lääketieteelliseen löytöön, kun hän huomasi karbamidin ja suolan auttavan kosteusköyhää ihoa palautumaan normaaliksi. Nykyisin linjan tuotteissa on paljon muitakin kosteustasapainoa tukevia ainesosia, mutta nämä kaksi aloittivat koko sarjan 1980-luvulla.

L300:n valikoimasta löytyy omat linjansa kuivalle, ikääntyvälle ja herkälle iholle. Tuon herkän linjan Ultra Sensitive -tuotteet on suunniteltu yhdessä Allergia- ja astmaliiton kanssa ja ne sopivat myös atoopikoille. Ne, tai muutkaan L300-sarjan tuotteet, eivät sisällä hajusteita, joten tuotteet toimivat myös herkällä iholla.

Kuivan ihon Intensive Moisture -tuotteet taas tulevat tarpeeseen meikäläisellekin kun ilmat tästä vielä kylmenevät. Ne sisältävät juurikin noita alkuperäisiä karbamidia, suolaa sekä maitohappoa ja linjaan kuuluu voiteiden lisäksi myös puhdistustuotteita, käsi- ja vartalovoide.

l300 1.jpg

l300.jpg

Itse tykästyin jotenkin tuohon sarjan simppeliyteen. Tehoaineina tuotteissa on iholta muutenkin löytyviä kosteutta ylläpitäviä aineita, jotka tulevat tarpeeseen etenkin näin ilmojen kylmetessä ja sisäilman kuivuessa. Muita tällaisia kosteustasapainoa ylläpitäiviä ainesosia ovat esimerkiksi hyaluronihapot, vapaat aminohapot ja maitohappo ja olen huomannut, että itselläni pahimmilla talvipakkasilla parhaiten toimii juuri tuo karbamidi.

l300 tuotteet 4.jpg

Testaisin L300:n eri tuotelinjoja ja kaikista kiinnostavimmaksi nousivat ikääntyvälle iholle suunnatut Hyaluronic Renewal -tuotteet, jotka nimensä mukaisesti sisältävät hyaluronihappoa.

Hyaluronihappo on ihossa luonnostaan esiintyvä aine, jonka tuotanto valitettavasti vähenee iän myötä. Se on vastuussa ihon kimmoisuudesta ja myös kosteustasapainosta; hyaluronihappo kun pystyy sitomaan itseensä vettä. Hyaluronihappo toimii pienten juonteiden tasoituksessa ja siksi sitä käytetään hyvin usein anti-age-tuotteissa.

l300 2a.jpg

Hyaluronic Renewal -linjaan kuuluu kaksi eri päivävoidetta, joissa toisessa SPF 15, yövoide, seerumi ja silmänympärysvoide. Itselläni on näistä ollut käytössä nyt jokainen linjan tuote, sillä ne ovat kaikki osoittautuneet erittäin toimiviksi ihonhoitotuotteiksi.

Mikään näistä Hyaluronic Renewal -linjan tuotteista ei jätä ihoa tahmaiseksi, mitä aina vihaan kaikista eniten. Näiden kanssa iholle on helppoa tehdä päivämeikki ja jopa linjan silmänympärysvoide sopii täydellisesti silmämeikin alle. Rakastan nyt myös seerumia, joka suorastaan hulahtaa ihooni. Huomaa, että en ole viime aikoina tainnut kunnolla kosteuttaa ihoani, vaikka se olisi sitä janoisena kaivannut.

Iho tuntuu käytön jälkeen pehmeältä ja huomaa, että ihoni kaipaa hyaluronihapon tuomaa vesimäistä kosteutusta, ei niinkään öljyä. Siksi tämä linja sopii täydellisesti kaikille hieman kuivasta ihosta kärsivälle, jotka kaipaavat kevyeltä, mutta tehokkaalta tuntuvaa kosteutusta ympäri vuorokauden.

l300 tuotteet 2.jpg

Yllättävänä puolena L300:ssa on myös sen aika edullinen hinta. Harvaa tällaisilla tehoainesosilla varustettuja tuotteita saa alle 15 euron tai jopa alle kympin! Täällä meillä L300:n tuotteita saa mm. päivittäistavarakaupoista, Sokokselta ja Hehkuista.

Ja hei, L300:lla alkaa tänään 1.10. kampanja, jossa mistä tahansa tuotteesta voi saada rahat takaisin. Lue lisää tästä ja kaikesta muusta L300:n verkkosivuilla. Ja tsekkaa myös sivuston Yleisiä kysymyksiä -osio, missä on todella mielenkiintoisia ihonhoitoon liittyviä tietopaketteja!

Kommentit (7)
  1. Mikäs tuon PHMB:n keissi on tällä hetkellä, ootko tilanteesta kartalla? Tukesin sivuilla tuli monta erroria eikä artikkeleita päässyt lukemaan, kun yritin googlailla. Ymmärsin jotenkin niin, että se olisi nyt kielletty vain spray-tuotteissa (ja en muista pitoisuuksia), mutta että se edelleen on luokituksessa ”epäillään aiheuttavan syöpää”. Tuossa L300 micellarvedessä kun sitä on. Ehkä hätävarjelun liioittelua, mutta taidan putsailla jatkossakin kliinimmillä kamppeilla, kun on mistä valita. 😀

    1. Hmm ei ainakaan näiden mun purkkkien kyljessä lue tota. Ehkä L300 on uudistanut koostumusta tuon jälkeen?

      1. Kummallista. Niiden nettisivuilla se näkyy lukevan micellarveden ainesosalistassa vikana.

  2. Mjaa mutta puteli onkin erinnäköinen ku sun kuvassa. Onko tuo se 3 in 1? En näe luurilla oikein hyvin

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *