Ekologisempaa karvojenpoistoa

Olettekin ehkä huomanneet, että en juurikaan karsasat muovin käyttöä pakkausmateriaalina. En kosmetiikassa, elintarviketeollisuudessa tai missään muuallakaan. Muovi on mahtava materiaali – kustannustehokas, kestävä ja turvallinen – kunhan se vain kierrätettäisiin oikein. Vaikka en siis yritä sen kummemmin vältellä muovin käyttöä, kertakäyttökulttuuri ja asioiden kestämättömyys mietityttää monellakin elämän osa-alueella.

Yksi hyvin lyhyttä elämänsykliä elävä asia on shaveri. Tuntuu turhalta heittää pois (niin siis kierrättää) aika isokin palanen muovia vain alle 10 käyttökerran jälkeen ja siksi olenkin alkanut etsiä tähän vaihtoehtoja. Shaveri kun on se, jota eniten karvanpoistossa käytän, ja varmasti myös moni teistä.

Aloinkin nyt ihan tosissani etsiä kestävämpää vaihtoehtoa ja keräsin ne tähän postaukseen, jos joku teistä haluaisi vaihtaa muovisen kertakäyttöshaverin vaikka metalliseen, jossa on vain vaihdettava terä. Nämä löytyvät kaikki nettikauppojen parranajo-osastolta 😀 Mutta moni sanoo, että koska partahöylät on tehty leikkaamaan paksua partakarvaa, ne soveltuvat enemmän kuin hyvin vaikka säärikarvojen ajeluun!

Tässä siis tuotevinkkejä: Men Rock The Double Edged Razor (Lookfantastic* 45 e), Beard Monkey Twist Razor (Bangerhead.fi*, 20 e) ja Edwin Jagger Safety Razor (Kicks*, 36 e) ja teline (Kicks*, 23 e). Myös kotimaiselta MRoomilta löytyy iso liuta metallisia höyliä: esimerkiksi Mühle R89, jonka itse ajattelin nyt tilata. Jos haluat googlettaa näitä itse, hakusanoilla safety razor löytyy paljon tuotteita ja videoita! Ja vaikka tällaiset metalliset höylät ovat hintavampia, kuin muoviset kumppaninsa, luulen että kestävyydellä ja terien vaihtamisella loppupeleissä vain säästää rahaa.

Onko joku teistä kokeillut metallista höylää?

kauneus iho testit
Kommentit (13)
 1. Laura / @Laurantaina
  24.4.2019, 16:56

  Mä haluaisin sellasen terävän mutta turvallisen terän biksukarvoille. Pitää ruveta selaa noita, toisaalta mulla ei ihan järkyttävästi mene vaihtopäitä sheivaamiseen kun vedän sääret epilaattorilla. Joten ehkä voin sallia noi muovit itselleni, kierrätän kuitenkin kaiken muun pakkausmuovin ja vältän ”isoissa” tavaroissa muovia. 🙂

  xx Laura / Laura Loukola Beauty Blog

  1. Joo hyvältä kuulostaa! Näiden kaa saa kuulemma vaan olla tarkka jos vetää biksurajoja, koska teriä on usein kaksi, siis molemmilla puolilla shaveria eli kannattaa katsoa tarkasti ettei se toinen puoli osu mihinkään!

 2. Suosittelen erittäin lämpimästi tuota Muhle R89 -mallia! Minä käytän sitä sheivailuun, ja mies parranajoon. 🙂 Oon kirjoittanut käyttökokemuksia kattavasti tässä postauksessa:
  https://www.lily.fi/blogit/aamupuurolla/safety-razor-ekologisempaa-sheivausta/

  1. Joo näinkin ton sun postauksen aiemmin! Hyvältä siis kuulostaa 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *