Elokuvakuvausten kulisseissa

NUDE

Viime viikolla pääsin aika erikoisen tapahtuman äärelle, kun minut kutsuttiin Naantaliin seuraamaan uuden Risto Räppääjä -elokuvan kuvauksia. Pääsimme Dr. Hauschkan edustajien kanssa backstagelle kurkkaamaan, miten elokuvanmaskeeraukset ja -kampaukset tehdään. En ole koskaan ollut elokuvakuvausten kulisseissa, joten ihmetystä ei päivästä kyllä puuttunut!

Risto Räppääjälle tunnusomaiset oranssit hiukset tehtiin Keunen Color Styling Mousse -värivaahdolla, joka ensin kammattiin hiuksiin ja sitten kuivattiin paikoilleen. Nellin nuudelikiharat taas syntyvät kätevästi lämpöpuikoilla.

Pääsin samalla haastattelemaan elokuvan maskeerauksesta ja puvustuksesta vastaavaa Erja Mikkolaa. Jo vuodesta 2000 elokuvia tehnyt Erja on alan konkari ja päätinkin kysyä, miten hän on alalle päätynyt. Erja sai kosmetologikoulutuksensa jälkeen Yleltä maskeerauskoulutuksen vuonna 1981. Sen jälkeen hän sai vielä parturikampaajan paperit ja ensimmäisen maskeerausalan paikan hän sai TV2:n Iltatähti-ohjelmasta 1980-luvun alussa.

Dr. Hauschkan tuotteet sopivat hyvin Risto Räppääjä -elokuvien meikeiksi, sillä niitä voi käyttää myös herkälle iholle ja lapsille. Esimerkiksi puhdistusemulsiota ja ruusuvettä käytettiin kulisseissa paljon. Ne puhdistavat iho hyvin ennen meikkiä ja tuovat luonnollista hehkua koko kuvauspäivän ajaksi. Kysyin Erjalta mistä Dr. Hauschkan tuotteesta hän ei luopuisi ja vastauksena tuli koko liuta kosmetiikkaa puhdistusemulsiosta huulipuniin. Kaikki merkit tuotteet ovat siis erittäin laadukkaita.

Erja lisää myös, että tuotteiden tuoksu on erityisen ihana, eteerinen ja jopa terapeuttinen. Tuoksu on rauhoittava myös näyttelijälle, jolle maskeeraushetki on usein myös viimeinen keskittymishetki ennen kuvauksia.

Päivän kuvaukset tapahtuivat Naanatalin vanhassa kaupungissa, jonne oli kasattu tori karuselleineen ja karkki- ja vihanneskojuineen. Haus(ch)kan päivän kruunasi se, kun meidätkin laitettiin yllättäen elokuvan taustalle torinaiseksi ostamaan kukkakaalia! Kuvan paita tuli puvustuspakusta, vaikka voisinhan mä tuota ihanaa kuosia pitää päälläni muutenkin ;)

Kommentit

Nella / Neiti Minttukihara (Ei varmistettu) http://www.neitiminttukihara.blogspot.fi

Aika jännä päivä! Ja varmasti siistiä nähdä mitä elokuvan kulisseissa tapahtuu :)

Irene / Mutsie (Ei varmistettu) http://mutsie.bellablogit.fi/

Hehe luulin et toi on sun paita ja katoinki et onpa kiva! :)

Kommentoi