Elokuvakuvausten kulisseissa

Viime viikolla pääsin aika erikoisen tapahtuman äärelle, kun minut kutsuttiin Naantaliin seuraamaan uuden Risto Räppääjä -elokuvan kuvauksia. Pääsimme Dr. Hauschkan edustajien kanssa backstagelle kurkkaamaan, miten elokuvanmaskeeraukset ja -kampaukset tehdään. En ole koskaan ollut elokuvakuvausten kulisseissa, joten ihmetystä ei päivästä kyllä puuttunut!

risto räppääjä 3.jpg

risto räppääjä 2.jpg

risto räppääjä 7.jpg

Risto Räppääjälle tunnusomaiset oranssit hiukset tehtiin Keunen Color Styling Mousse -värivaahdolla, joka ensin kammattiin hiuksiin ja sitten kuivattiin paikoilleen. Nellin nuudelikiharat taas syntyvät kätevästi lämpöpuikoilla.

risto räppääjä.jpg

risto räppääjä 4.jpg

Pääsin samalla haastattelemaan elokuvan maskeerauksesta ja puvustuksesta vastaavaa Erja Mikkolaa. Jo vuodesta 2000 elokuvia tehnyt Erja on alan konkari ja päätinkin kysyä, miten hän on alalle päätynyt. Erja sai kosmetologikoulutuksensa jälkeen Yleltä maskeerauskoulutuksen vuonna 1981. Sen jälkeen hän sai vielä parturikampaajan paperit ja ensimmäisen maskeerausalan paikan hän sai TV2:n Iltatähti-ohjelmasta 1980-luvun alussa.

risto räppääjä 5.jpg

risto räppääjä 8.jpg

Dr. Hauschkan tuotteet sopivat hyvin Risto Räppääjä -elokuvien meikeiksi, sillä niitä voi käyttää myös herkälle iholle ja lapsille. Esimerkiksi puhdistusemulsiota ja ruusuvettä käytettiin kulisseissa paljon. Ne puhdistavat iho hyvin ennen meikkiä ja tuovat luonnollista hehkua koko kuvauspäivän ajaksi. Kysyin Erjalta mistä Dr. Hauschkan tuotteesta hän ei luopuisi ja vastauksena tuli koko liuta kosmetiikkaa puhdistusemulsiosta huulipuniin. Kaikki merkit tuotteet ovat siis erittäin laadukkaita.

Erja lisää myös, että tuotteiden tuoksu on erityisen ihana, eteerinen ja jopa terapeuttinen. Tuoksu on rauhoittava myös näyttelijälle, jolle maskeeraushetki on usein myös viimeinen keskittymishetki ennen kuvauksia.

1.jpg

risto räppääjä 6.jpg

ristor.JPG

Päivän kuvaukset tapahtuivat Naanatalin vanhassa kaupungissa, jonne oli kasattu tori karuselleineen ja karkki- ja vihanneskojuineen. Haus(ch)kan päivän kruunasi se, kun meidätkin laitettiin yllättäen elokuvan taustalle torinaiseksi ostamaan kukkakaalia! Kuvan paita tuli puvustuspakusta, vaikka voisinhan mä tuota ihanaa kuosia pitää päälläni muutenkin 😉

Kommentit (2)
  1. Nella / Neiti Minttukihara
    22.6.2015, 09:55

    Aika jännä päivä! Ja varmasti siistiä nähdä mitä elokuvan kulisseissa tapahtuu 🙂

  2. Irene / Mutsie
    22.6.2015, 12:59

    Hehe luulin et toi on sun paita ja katoinki et onpa kiva! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *