Geelikynnet

Olin Irenen mukana taas Porin Kauneuskeskus Kolibrissa ja Ire sai Kuuban-matkaansa varten geelikynnet.
Geelikynnet tehdään päällystämällä omat luonnonkynnet geelimassalla ja haluttaessa kynsiä voidaan myös pidentää tippien ja muottien avulla. Geelikynnet voidaan koristelun avulla tehdä värikkäiksi ja tyylikkäiksi tai luonnollisen värisiksi ja tuntoiseksi. Huolellisesti tehdyt geelikynnet eivät irtoa tai lohkeile vaan pysyvät kauniina pitkään!

Lähtotilanne näkyy tässä: syödyt nysäkynnet, joissa on jotkut epämääräiset kynsilakan jämät 😀
Geelikynsien teko ja huolto 

Geelikynsien teko alkaa kynsien desinfioimisella, jonka jälkeen omat kynnet lyhennetään sekä kynnen pinta karhennetaan kevyesti, jotta kynnelle levitettävä geeli saadaan tarttumaan kynnen pintaan paremmin.   Oman kynnen pituutta voidaan jatkaa tipeillä tai muoteilla. Tippi on muovinen ”jatkepala”, joka liimataan kynnen kärkeen, kun taas muotti on kertakäyttöinen tarra, joka liimataan oman kynnen alle. Jos omissa kynsissä on hieman pituutta, muoteilla teko soveltuu hyvin. Jos taas omat kynnet ovat erittäin lyhyet tai pureskellut, on tipillä teko parempi vaihtoehto. Tipit liimataan omiin kynsiin erityisellä kynsiliimalla, jonka jälkeen tipit muotoillaan halutun pituisiksi ja mallisiksi, sekä tipin pinta karhennetaan viilaamalla. Tämän jälkeen kynsille levitetään pohjustusgeeli (halutessasi ranskalainen geeli) ja kynnelle muotoa antava geeli.
Jokainen geeli kovetetaan kahden minuutin ajan UV-lampun alla. Jos kynsien teossa käytetään muotteja, ne poistetaan tässä vaiheessa kynsien alta. Tippejä taas ei poisteta vaan ne kasvavat oman kynnen mukana aikanaan pois. Tämän jälkeen kynnen pinta karhennetaan ja muotoillaan vielä toistamiseen, sekä koristellaan halutulla tavalla. Viimeiseksi kynsien pinnalle levitetään kiiltogeeli ja kovetetaan UV-lampun alla.
Kynsihuollossa on hyvä käydä 4-5 viikon välein. Tässä ajassa kynnet ovat kasvaneet sen verran, että vanha geeli ei enää riitä tukemaan tarpeeksi omaa kynttä, jolloin kynnet katkeavat helpommin. Huollossa vanha geeli ja koristeet viilataan pois sekä kynsi lyhennetään haluttuun pituuteen. Tilalle laitetaan uudet geelit, aivan kuten silloin, kun otit rakennekynnet ensimmäisen kerran.
Huoltojen välillä voit halutessasi myös lyhentää kynsiäsi viilaamalla – ei koskaan leikkaamalla. Leikkaaminen aiheuttaa geelin murtumista. Oman kynnen ja geelikynnen kasvurajan saat kätevästi piiloon kirkkaalla kynsilakalla. Kynsilakan poistoon tulisi käyttää asetonitonta kynsilakanpoistoainetta, sillä asetoni haurastuttaa geeliä. Lähde 

Ja valmiit, ihanat kynnet! Kylä näillä kelpaa lähteä Kuubaan lomailemaan 🙂

 Kauneuskeskus Kolibrin hintoja:Oman kynnen geelaus                                                        59 €Uudet geelikynnet pidennyksillä                                       75-80 €Geelikynsien huollot                                                        55-60 €  Mäki haluun! Onkos teillä kokemuksia geelikynsistä, hyviä tai huonoja? 🙂  

Kommentit (8)
  1. Minulla oli LCN-geelikynnet, jotka kestivät katkeilematta ja irtoamatta myös kahden ison koiran, siivouksen ym. täyttämää arkea, siihen olin todella tyytyväinen. Ja ne näyttivät tietysti upeilta!

    Huonona puolena ainakin itselläni oli ilmeisen nopea kynnenkasvu, koska huoltoväli oli mieluiten 3, aivan maksimissaan 4 viikkoa. Kalliiksi siis tuli. Lisäksi, kun kynnet lopulta otettiin pois, omat kynnet viilattiin niin ohuiksi, että ne olivat muutaman viikon ajan jopa hiukan arat ja meni puolisen vuotta, ennen kuin ne taas olivat ennallaan. Epäilen kuitenkin, että tuossa kynnen poistamisvaiheessa tapahtui joku moka, eikä kynttä yleensä viilata noin ohueksi. Varmasti en tiedä, koska takana on vasta yksi ”jakso” geelikynsiä.

    Jäin kuitenkin haaveilemaan niistä, joten kokemus oli kaikenkaikkiaan hyvä 🙂

  2. Moikka! Ja kiitos ihanasta blogista :)oon pysynyt lukijana jo vähän aikaa, mutta ei ole tullut kommentoitua mitään. Nyt kuitenkin ajattelin kertoa omia kokemuksiani geelikynsistä. Ite tykkäsin aluksi niistä, ne olivat vaikeat käytännössä vähän aikaa, koska olivat tietysti normaalia pidemmät. Kun noin puolisen vuotta olin pitänyt niitä, en enää jaksanut. Ärsytti suunnattomasti, jos kesken vkl viikon yksi kynsi katkesi tai lähti kokonaan irti. Korjaaminen oli aluksi mukavaa ”hemmottelua”, mutta myöhemmin kamalan tylsää aina. Sen takia ajattelin, että nyt riittää. Poiston jälkeen omat kynteni olivat pelkkää paperia (erittäin ohutta levyä) pitkän aikaa, mutta sain hoidettua ne kuntoon Trindin kynnen kovettajan ansiosta. Enää en halua geelikynsiä, vaan pidän omat kynteni kauniina luonnollisesti. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *