Haastatteluni Helsingin Sanomissa

NUDE

Viime keskiviikkona puhelimeeni oli työpäivän aikana tullut pari puhelua ja viesti, jossa pyydettiin soittamaan Helsingin Sanomiin haastattelun takia. Pakkoa sanoa, että sydän pomppasi tuuman verran ylöspäin, sillä olisihan tämä ihka ensimmäinen haastatteluni Suomen suurimmassa sanomalehdessä!

Puhelinhaastattelu sovittiin jo seuraavalle päivälle ja homma oli paketissa nopeasti. Kuitenkin parin seuraavan päivän aikana sain vastata muutamiin sähköposteihin haastatteluun liittyen, kun jutun aihe syveni ja kasvoi. Odotin juttua sormet syyhyten Rukalla, minne olimme juuri kaveriporukalla saapuneet. Haastattelu ilmestyi vihdoin perjantaiaamuna ja teikäläinen pääsee lukemaan sen täältä.

Juttelimme toimittaja Katri Kallionpään kanssa meikkitrendeistä ja suomalaisten naisten meikkityyleistä. Aiheet olivat erittäin mielenkiintoisia, sillä en ihan hirveästi ole pohtinut eri-ikäisten suomalaisten meikkaamista ennen kuin nyt. Yleisesti tuntuu, että nuoret meikkaavat aikaisempia ikäpolvia ja vanhempia ihmisiä enemmän ja ovat myös kiinnostuneempia meikkaamisesta ja meikkitrendeistä. Uudet tuotteet ja trendit otetaan nopeasti haltuun ja tietoa haalitaan netistä ja erityisesti Youtubesta. Myös valikoimat ovat laajentuneet, joten meikkaaminenkin on monipuolistunut ja monelle se on jopa harrastus.

Vaikka juttu ehkä antaa ymmärtää, en varsinaisesti sanonut, että kasvojen muotoilu ja contouring olisi enää sitä kuuminta muotia. Mielestäni trendit ovat menneet jo vuosien ajan luonnollisempaan suuntaan ja tällä hetkellä kaikista trendikkäintä olisi varmaan olla pisamanaamainen ja kuulasihoinen luonnollisen tuuheilla kulmilla varustettuna. Se, että meikkisi näyttää vaivattomalta, mutta yleisilme on huoliteltu, on nyt kaikista tavoiteltavin meikkityyli ja vahvat varjostukset ovat jo historian kirjoissa.

Kertokaapa te mielipiteenne tästä aiheesta! :)

Kommentit

HM
rakastan rakastan

Kyllä Hesarin juttuja voi kommentoida ja joku oli jo niin tehnytkin :)

Erika Naakka
NUDE

Haha voi  LOL ku oon pihalla :D En vaan rullannut tarpeeksi alas! :D

Kirsikka W.

Mun mielestä on siistiä, että Suomen meikkiskenessä voi tosi vapaasti toteuttaa itseään, eikä aina tarvitse juosta niiden kuumimpien trendien perässä. Välillä olen vähän kulmat kurtussa kuunnellut vanhempien meikkiammattilaisten ohjeita vanhemmille naisille, sillä suurin osa ohjeista on luokkaa "vanhemmille ei sovi monisävyinen luomiväri", "kissarajaukset on vain nuorille" tai "yli viisikymppisten ei kuulu käyttää huulikiiltoa". Omasta mielestäni meikkaaminen on nimenomaan tapa toteuttaa itseään, ja jos mun yli 80-vuotias isoäitini yhtäkkiä haluaiskin testata contouria, niin olisin ihan innoissani opastamassa :)

Eeva1234567 (Ei varmistettu)

Mä jotenkin kaikkoan tota luonnollisuustrendiä. Tai et jos mä meikkaan, haluan tehdä sen kunnolla, en niin, että eroa tuskin huomaa. Eihän siitä meikkaamisesta ehdi nauttimaan kymmenessä minuutissa, eikä se ole niin hauskaa, jossei pääse käyttämään eri värejä. Ja eihän luonnolinen meikkaaminenkaan oikeasti tarkoita, että se henkilö ois jotenkin itsevarma. Monesti kun mä teen "luonnollisen" meikin niin yritän väistää sitä backlashia, mitä saan enemmästä meikistä, ettei mua pidettäis flirttinä, miesten huomiota hakevana, epävarmana, ylimielisenä tai tyhmänä. Mutta nätti pitää silti olla, eli ei voi myöskään mennä täysin meikittä. Yritä nyt olla tässä sitten oikeinpäin, kun joka puolelta aina sataa arvioita asiasta, mitä ei oo koskaan halunnut asettaa arviolle.

Vierailija (Ei varmistettu)

Aina nuoret on olleet kiinnostumeenpia meikkaamisesta ja ainakin mulla oli enemmän aikaa laittautua, kun lähden ihan vaan ulos. Nyt kuljen meikittä 80% ajasta ja hyvin kevyellä meikillä 10% ja vähän voimakkaalla meikillä 10% ajasta... Ja se on ihanaa, kun ehtii joskus kunnolla meikata. :)
Minusta on kiva, kun ihmiset meikkaavat siten kuin haluavat eikä siten mikä on trendikästä. Ja ainahan sen meikin ei tarvitse olla samanlainen.

Sansa (Ei varmistettu)

Moi! Tää ei ihan suoranaisesti liity aiheeseen, mutta ootko koskaan aatellut, että tekisit postausta ekoista meikeistä? Eli siis jonkunnäköistä juttua siitä, mitkä olis sopivia ensimeikkejä? Oon saanut joululahjatoiveena sukulaistytöltä (10-vuotias) toiveeksi siis saada meikkejä ja mietinkin, että millasia ja mitä tuotteita ja mitkä merkit olis hyviä meikkauksen aloittamiseen.

Kommentoi