Hennatatuointi kotona

Hennatatuoinnit ovat nousseet ysäriltä uudelleen pinnalle ja mm. Beyoncen ja Vanessa Hudgensin käsissä taitavia kiekuroita on näkynyt jo vähän aikaa. Itse innostuin näistä viime syksynä ja pitkähkön etsinnän jälkeen olen löytänyt pari paikkaa, joista hennavälineitä voi tilata kotiin. Moni onkin kysellyt kädessäni näkyneen hennan teko-ohjeiden ja -vinkkien perään, joten tässä sellaisia tulee yhden postauksen verran!

hennatatuointi välineet

MIKÄ IHMEEN HENNA?

Henna on Lawsonia-pensaiden lehdistä kuivattamalla saatavaa värijauhetta, joka sekoitetaan nesteeseen, yleensä veteen tai sitruunamehuun ja öljyihin. Hennaa on käytetty tuhansia vuosia ja esimerkiksi Intiassa niiden maalaamisella on tärkeä osa erilaisissa riiteissä ja juhlissa. Henna värjää ihon keratiinia ja on sävyltään punaruskeaa. Sävyn tummuus riippuu mm. ihotyypistä, maalattavasta kehonosasta ja ihon ja ympäristön lämpötilasta. Esimerkiksi kämmeneen kesällä maalattu henna on paljon tummempi kuin talvella olkapäähän taiteiltu tatuointi. Henna kestää iholla 1-3 viikkoa ja kestoa lyhentää esimerkiksi ihon runsas pesu ja hankaus. Myös värin vaikutusaika vaikuttaa hennan pysyvyyteen.

Yksi tärkeimmistä jutuista onkin juuri tuo hennan väri, sillä oikea henna ei koskaan ole väriltään mustaa. Jos joku joskus tarjoaa sinulle mustaa hennatatuointia, kannattaa kieltäytyä kohteliaasti. Mustissa ”hennatatuoinneissa” on nimittäin käytetty parafenyleenidiamiinia (PPD). PPD on tunnetuin allergisia reaktioita aiheuttava musta väriaine, jota käytetään hiusten, kulmakarvojen ja ripsien kestovärjäyksessä. Allergisointuminen voi aiheuttaa pahoja ihorakkuloita ja pahimmillaan arpeutumista. Ja jos kerran on saanut ihokosketusallergian, koskee allergia jatkossa myös hiusvärien PPD:tä. Euroopan unionin alueella PPD:n käyttö ei ole tatuoinneissa sallittua, mutta esimerkiksi ulkomaanmatkoilla tatuointikojuissa sitä voidaan käyttää (Lue lisää PPD:stä). Musta henna on siis ehdoton no-no.

hennatatuointi välineet 2

MISTÄ VÄLINEET?

Ensimmäiset välineeni ostin Hennacat-nettikaupasta (linkki tuotteeseen). Tuote ei siis ole valmis hennatahna, vaan tahna piti sekoittaa itse paketissa tulevista aineksista; hennajauheesta, eteerisestä öljystä ja glukoosijauheesta. Lisäksi seokseen piti vielä itse hommata sitruunamehua. Kuulostaako työläältä? No sitähän se samperi kyllä olikin! Tahnan sekoittamiseen meni muistaakseni kolme päivää, kun eri ainesten lisäämisten välissä piti odottaa 24 tuntia ja tahnan piti vielä lopuksi antaa tekeytyä lämpimässä paikassa. Huh huh, hikihän tässä tulee kun ajattelen sitä vaivan, ajan ja sotkun määrää.

Ensimmäisestä tilauksesta viisastuneena hommasin sitten toisen setin Henna Mehndi -nettikaupasta (linkki tuotteeseen). Valmiiksi sekoitettu hennatahna tulee tuubissa, eikä hommaan tarvita mitään esivalmisteluja. Sen kun kortti auki, suukappale kiinni ja hennaamaan! Lisäksi tätä tahnaa ei tarvitse säilyttää jääkaapissa tai pakastimessa, kuten tuota Hennacatista tilattua. Toisaalta Shelly-tahna on melko tymäkkää tavaraa ja seuraavaksi haluaisin löytää jonkun vähän löysemmän version, jolla pienetkin yksityiskohdat onnistuisivat helposti.

HENNATATUOINNIN TEKEMINEN

Hennatatuoinnin tekemiseen ja hoitoon liittyvät oikeastaan samat asiat kuin itseruskettavankin käyttöön. Hennattava ihoalue kannattaa siis kuoria ja kosteuttaa ennen värin levittämistä, jolloin ihon päällimmäinen kerros olisi mahdollisimman tuore, eikä lähtisi heti vauhdilla uusiutumaan. Muista kuitenkin pestä kosteusvoide pois iholta ennen hennan levittämistä, sillä kaikki ihon päällä oleva tavara heikentää värjäysprosessia.

Värin levittämisen jälkeen sen annetaan kuivua kokonaan. Siinä menee noin 15 minuuttia, mutta jotta väri tarttuisi ihoon kunnolla, ei kuivunutta väriä kannata heti pestä iholta pois. Itse yritän pitää kuivunutta hennaa iholla ainakin parin tunnin ajan, jonka jälkeen rapsuttelen sen varovasti pois. Mutta jos vain mahdollista, kannattaa kuivunut tahna pitää iholla vaikka kymmenen tuntia, sillä mitä kauemmin sitä iholla pitää, sen parempi väristä lopulta tulee. Väri syvenee iholla seuraavaan vuorokauhen ajan, joten jos haluat ruskean hennan samalle illalle, ei se välttämättä onnistu. Tatska saavuttaa lopullisen värinsä vasta noin 24 tunnin kuluttua.

HENNATATUOINNIN HOITO

Lisäksi halusin jakaa muutaman vinkin tatuoinnin hoitamiseen ja pysyvyyden parantamiseen. Tärkeintä on kosteuttaa ihoa hyvin ja useasti. Kuivunut iho rapisee helpommin pois vieden mukanaa myös hienon tautoinnin. Pidä siis käsivoidetta aina laukussa mukana 😉 Yritä myös olla pesemättä liian usein iho-osaa, jossa tatuointi on. Tietysti käsiä täytyy aina pestä, mutta jatkuva saippualla hankaaminen ei tietenkään tee tatskalle hyvää.

Löysin netistä myös muutamia kikkoja, joilla väriä voi kokeilla tummentaa jo tekovaiheessa. Yritä saada iho pysymään lämpimänä hennavärin vaikuttaessa iholla. Kokeile esimerkiksi kietoa käsi hanskaan tai vaikka muovipussiin värin kuivuttua. Ja kuten mainitsinkin, pidä kuivunutta väriä iholla mahdollisimman pitkään, jotta tatskasta tulee pysyvä ja sävystä syvempi. Ja jos innostuit hennatatskoista ja haluaisit alkaa tehdä niitä itse, käy imemässä inspiraatiota Pinterestistä Henna tattoo -kansiostani!

Mitä mietteitä? Liian ysäri vai sopivan boheemi?

SEURAA / FOLLOW: BLOGLOVIN’ | FACEBOOK | BLOGILISTA | INSTAGRAM

Kommentit (19)
 1. Ehdottomasti sopivan boheemi!! ♡♡

 2. Onko tuo Henna Mehndi verkkokauppa luotettava ja toiminut käytössäsi hyvin? Ja onko tuo kyseinen valmistuubi kuinka kätevä? Saako sillä kuinka helposti piirrettyä yksityiskohtia? Hienon olet kyllä tehnyt! 🙂

  1. Juuri sopivan boheemi, eikä kyllä pahan hintainenkaan tuo tuubi! 🙂

  2. no vähän paksua tämä kyseinen on eli pieniä yksityiskohtia on vaikeaa tehdä.

  3. Olen tilannut sieltä kerran ja hyvin tuli perille. Eli ainakin minun tapauksessani oli luotettava 🙂

   1. Vau, hennakuume iski ja löysin blogisi! Kiitos hyvistä vinkeistä, muistatko jouduitko maksamaan postitusmaksun lisäksi jotain muuta tuolta tilatessasi?

   2. Vau, hennakuume iski ja löysin blogisi! Kiitos hyvistä vinkeistä, muistatko jouduitko maksamaan postitusmaksun lisäksi jotain muuta tuolta tilatessasi?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *