Hiusten syväpuhdistus ja kelatointi

NUDE

Kävin vähän aikaa sitten IdHAIR Finland Oy:n järjestämillä hiusten hemmottelupäivillä Helsingin Kampissa. Suunnittelin värjäyttäväni kamalan juurikasvuni ja kellertävät latvat kirkkaammiksi ja raikkaammiksi. Hiusmuotoilija Juha-Matti Manninen ehdotti kuitenkin vain hiusten syväpuhdistusta ja sävytystä. Aluksi olin todella epäileväinen. Ajattelin, etten varmaankaan tulisi huomaamaan mitään eroa ja saisin kulkea kamalassa tukassani taas seuraavat pari kuukautta. Mutta toisin kävi!

Vesijohtovedestä johtuneet värimuutokset lähtivät hiuksistani kokonaan ja ne näyttivät kuin uudelleen värjätyiltä. Kauan sitten hiuksiini värjätyt raidat tulivat taas esiin ja vihreys lähti hiuksista kokonaan. Aloin nyt vihdoin ymmärtää syväpuhdistuksen tärkeyden! Sävytyksen ansiosta oma tyvikasvuni ei enää erotu liiaksi muista hiuksista, mutta tuo pientä lisää muuten vaaleisiin hiuksiin. Tässä vähän kuvaa syväpuhdistetuista ja sävytetyistä hiuksista:

Hemmottelupäivillä hiuksieni syväpuhdistukeen käytettiin L'anzan Healing Pure -tuotesarjaa, johon kuuluu Clarifying Shampoo sekä Keratin Infusion -hoitoaine. Juha-Matti kertoi, että tuotesarja on hiusten kelatointiin tarjoitettu tuotepari, joka ei vain puhdista hiuksista epäpuhtauksia ja ei-toivottuja vihreän ja keltaisen sävyjä, vaan myös täydentää ja korjaa hiuksia.

Yksi juttu pomppasi esiin hiumuotoilijan puheesta: mitä ihmettä tarkoittaa hiusten kelatointi? Kelatointi tarkoittaa siis metallien poistamista hiuksista kemiallisesti. Kelatoiva shampoo poistaa metallit ja niistä johtuvat värjäymät, mutta se myös jättää hiukseen aukkoja, jotka pitää paikata hoitoaineen sisältämillä proteiineilla ja keratiinilla. Eli hoitoaine on ehdoton tällaisen käsittelyn jälkeen! Lopputuloksena on luonnollisen sävyiset ja sileät, rakennepaikatut hiukset.

Eli kun ensi kerralla olette menossa värjäämään kloori- tai hanavedestä vihreäksi värjäytyneitä hiuksianne kampaajalle, säästäkää hiuksenne värjäykseltä ja kokeilkaa ensin syväpuhdistusta :)

Kommentit

Heli (Ei varmistettu)

vaikuttaa aika kokeilemisen arvoiselta tuotteelta :) osaatko kertoa mistä kyseistä sarjaa saa ostettua?

Erika Naakka
NUDE

Ainakin kampaamoista ja varmaan netistäkin löytyy. Esim. täältä löytyy suht halvalla http://www.beautybay.com/haircare/lanza/?gclid=CKqArK6vmbICFaSXcAodymcAww :)

meow (Ei varmistettu)

Kiitos tietoiskusta, mutta mitäs tämä lysti mahtaa maksaa?

Erika Naakka
NUDE

Ai nuo aineet? Parinkympin hujakoilla ainakin tuolla netissä :) Kyselen vielä tarkempia tietoja PR-henkilöltä.

Erika Naakka
NUDE

Uu hei kiitti! Heh, pitäisköhän itsekin pistää tilaukseen (sit joskus ku mulla on rahaa) ;)

ME (Ei varmistettu)

ihan kivalta vaikuttaa mutta tiedätkö että miten käy jos on tummat hiukset ja kannattaako jos päänahka on kuiva??

sekä onko TÄYTTÄ takuuta siitä että varmasti autaa koska olen pari kertaa ostanu kalliita aineita eikä todellisuudessa huomannu mitään eroa??

Erika Naakka
NUDE

Ainakaan päänahan kuivuuteen tämän ei pitäisi vaikuttaa. Ja kunnon syväpuhdistus tekee aina hyvää myös päänahalle! Tämän tiedän kokemuksesta, seborrooisen ihottuman hoidosta. Ja tämä käy myös tummahiuksisille :)

Eikä tietenkään mistään kosmeettisista tuotteista ole täyttä takuuta. Ne voivat toimia jokaisella eri tavalla ja toisille samat tuotteet eivät toimi kuin toisille. Mutta suosittelen silti syväpuhdistavaa hoitoa hiuksille aina silloin tällöin. Lähtee sitten ne lakkojen ja muiden muotoilutuotteiden jämät hiuksista :)

MB (Ei varmistettu)

Nähtävästi saman asian ajaa Redkenin syväpuhdistava Hair Cleansing Cream Shampoo jonka myös luvataan poistavan hiuksista hellävaraisesti muotoilutuote-, kupari-, rauta- kloori ja mineraalikertymät vai onko tuo Lanzan versio parempi hiuksille?

Aria (Ei varmistettu)

Tämä tietty on vähän vanhempi blogimerkintä jo, mutta ehkä täällä voi kuitenkin vielä kysyä.. ^^'
Muotovaahtofriikkinä aloin miettiä, että mahtaakohan heti syväpuhdistuksen jälkeen olla suositeltavaa läntätä päähän muotovaahtoa, vai olisiko suositeltavampaa olla päivän tai pari ilman?

Erika Naakka
NUDE

Mä en usko, että sillä on mitään merkitystä. Jos kovasti huolestuttaa, kannattaa kysyä vielä kampaajalta :)

Kommentoi