Hiusten syväpuhdistus ja kelatointi

Kävin vähän aikaa sitten IdHAIR Finland Oy:n järjestämillä hiusten hemmottelupäivillä Helsingin Kampissa. Suunnittelin värjäyttäväni kamalan juurikasvuni ja kellertävät latvat kirkkaammiksi ja raikkaammiksi. Hiusmuotoilija Juha-Matti Manninen ehdotti kuitenkin vain hiusten syväpuhdistusta ja sävytystä. Aluksi olin todella epäileväinen. Ajattelin, etten varmaankaan tulisi huomaamaan mitään eroa ja saisin kulkea kamalassa tukassani taas seuraavat pari kuukautta. Mutta toisin kävi!

Vesijohtovedestä johtuneet värimuutokset lähtivät hiuksistani kokonaan ja ne näyttivät kuin uudelleen värjätyiltä. Kauan sitten hiuksiini värjätyt raidat tulivat taas esiin ja vihreys lähti hiuksista kokonaan. Aloin nyt vihdoin ymmärtää syväpuhdistuksen tärkeyden! Sävytyksen ansiosta oma tyvikasvuni ei enää erotu liiaksi muista hiuksista, mutta tuo pientä lisää muuten vaaleisiin hiuksiin. Tässä vähän kuvaa syväpuhdistetuista ja sävytetyistä hiuksista:

Hemmottelupäivillä hiuksieni syväpuhdistukeen käytettiin L’anzan Healing Pure -tuotesarjaa, johon kuuluu Clarifying Shampoo sekä Keratin Infusion -hoitoaine. Juha-Matti kertoi, että tuotesarja on hiusten kelatointiin tarjoitettu tuotepari, joka ei vain puhdista hiuksista epäpuhtauksia ja ei-toivottuja vihreän ja keltaisen sävyjä, vaan myös täydentää ja korjaa hiuksia.

Yksi juttu pomppasi esiin hiumuotoilijan puheesta: mitä ihmettä tarkoittaa hiusten kelatointi? Kelatointi tarkoittaa siis metallien poistamista hiuksista kemiallisesti. Kelatoiva shampoo poistaa metallit ja niistä johtuvat värjäymät, mutta se myös jättää hiukseen aukkoja, jotka pitää paikata hoitoaineen sisältämillä proteiineilla ja keratiinilla. Eli hoitoaine on ehdoton tällaisen käsittelyn jälkeen! Lopputuloksena on luonnollisen sävyiset ja sileät, rakennepaikatut hiukset.

Eli kun ensi kerralla olette menossa värjäämään kloori- tai hanavedestä vihreäksi värjäytyneitä hiuksianne kampaajalle, säästäkää hiuksenne värjäykseltä ja kokeilkaa ensin syväpuhdistusta 🙂

Kommentit (11)
  1. vaikuttaa aika kokeilemisen arvoiselta tuotteelta 🙂 osaatko kertoa mistä kyseistä sarjaa saa ostettua?

    1. Ainakin kampaamoista ja varmaan netistäkin löytyy. Esim. täältä löytyy suht halvalla http://www.beautybay.com/haircare/lanza/?gclid=CKqArK6vmbICFaSXcAodymcAww 🙂

  2. Kiitos tietoiskusta, mutta mitäs tämä lysti mahtaa maksaa?

    1. Ai nuo aineet? Parinkympin hujakoilla ainakin tuolla netissä 🙂 Kyselen vielä tarkempia tietoja PR-henkilöltä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *