Ihon virheet, jotka aina muokkaan kuvistani

NUDE

Meikäläinen on niitä plikkoja, joka tykkää, että Instagram- ja blogikuvissa on vähän rosoa. Rakastan esimerkiksi Katie Jane Hughesin meikkikuvia, sillä hän ei turhia peittele ja ihohuokoset ja pienet ikääntymisen merkit saavat näkyä. Nukkenaamoihin kun on vaikeaa samaistua. Ja jos täydellinen kuva on niin hyvin muokattu, että virheetön iho menee ihan täydestä, saattaa katsojaan iskeä inhottava kateus oman normaalin ihonsa kanssa.

Tajuan, että virheet ovat inhimillisiä, mutta toisaalta inhimillistä on myös se, ettei itse niistä itse erityisesti pidä. Ja että pieni photarointi tekee paljon kuvattavan itsetunnolle. Itse siis myönnän muokkaavani kuviani, mutta yritän pitää sen mahdollisimman vähäisenä ja pitää ihon inhimillisenä. Minulta kuitenkin löytyy muutama ärsyttävä juttu, joille ei voi meikillä oikein tehdä mitään ja jotka poistan kuvistani aina. Ja te näette ne nyt muokkaamattomina ensimmäistä kertaa täällä blogissa. Tässä ne minun itsetunnon musertajani tulevat:

Syntymämerkki selässä. Tasaisen sävyinen iho kaikkialla kropassa olisi ihanteellinen, mutta harvalla sellainen taitaa olla. Meikäläiselle on tietääkseni syntymästäni saakka ollut outo pigmenttiläistä toisessa olkapäässäni, eikä se minua normaalissa elämässäni häiritse, mutta kampauskuvissa toisinaan. Etenkin kesällä sävyero ihoni ja tämän läiskän välillä tuntuu kasvavan, jolloin se erottuu oikein kunnolla ja sitten saakin vähän tehdä Photoshop-taikoja. Olen siis poistanut pahimman kontrastin ihoni eri sävyissä mm. näissä kampauskuvissa.

Aknearpi nenässä. Tämä on ehkäpä kaikista ärsyttävin juttu kasvojeni ihossa! En nyt oikein löytänyt parempaa kuvaa tästä, mutta tämä nenän sivussa oleva kuoppa on ihan mahdotonta peittää meikillä. Sopivissa valo-olosuhteissa kuoppa suorastaan loistaa ja häiritsee minua niin paljon, että otan spottikorjaussiveltimen käyttöön ja pyyhkäisen kuopan pois. En tiedä, onko blogissani yhtäkään kuvaa, missä tätä kuoppaa ei olisi muokattu pois :D Niin ja tässä kuvassa olin näköjään heivannut pois myös otsassa loistavan näpyn. Tätä en aina harrasta, mutta nyt se osui valon kanssa niin upeasti yhteen, että oli pakko peittää se!

Näppy silmäluomella. Tämä juttu on myös aika raivostuttava silloin, kun yritän ottaa meikkitutorial-kuvia. Tässä onkin yksi syy siihen, että melkeinpä kaikki silmämeikkitutot on kuvattu oikealla silmällä. Tässäkin kuvassa tuo näppy ei oikein pääse oikeuksiinsa, mutta poistan sen silti aina. Okei, pientä tämäkin, mutta häiritsee aina silloin, kun alan kuviani muokkaamaan.

Repaleiset huulet. Tästä ongelmasta olen tainnut mainita teille aikaisemminkin. Minulla on siis todella ärsyttävä stressioire, koska aina kun elämässä on vähän enemmän paineita, pureskelen ja nypin huuliani, yleensä öisin. Nämä repaleiset, epätasaiset ja todella kämäsen näköiset huulet onkin sitten vähän kinkkisempi juttu muokata pois, mutta olen mielestäni onnistunut siinä aina ihan hyvin :D Jos näette minut mattahuulipuna huulillani, se johtuu luultavasti juuri tästä ongelmasta..

Käden arvet. Meikäläinen on onnistunut telomaan itselleen moniakin arpia ja pari on niinkin ärsyttävän näkyvällä paikalla kuin vasemmassa kädessäni. Tai oikeastaan molemmissa käsissäni on arpia siitä, kun leikin kerran koirani kanssa palloleikkiä ja hänellä oli käsien kynsimiseen juuri sopivasti leikatut kynnet. Näitä ihan kunnon skraiduja meikä sitten muokkailee jälkikäteen ja katuu sitä yhtä leikkiä. Tuo isompi arpi taas tuli ehkä joskus viime vuoden lopulla mistäpä muustakaan kun kuumasta kiharruspuikosta.. Vaikka kuinka yritin hoitaa palovammaa ja sen jättämää rupea, jäi käteen silti ikävän näköinen arpi.

Löytyykö teiltä ihovirheitä, joita kenties häpeilette? Ja kanssabloggaajat, paljastakaa itsenne! :D

Seuraa <3 Blogit.fi + Facebook + Instagram

Kommentit

Emsiii (Ei varmistettu)

Kuinka lisäät muokatut kuvat instagramiin, läppärillä netti-IG:n kautta? :)

Erika Naakka
NUDE

Hmm netti-IGtä en oo ikinä käyttäny. Voikohan siinä muokata kuvia edelleen? Yleensä lähetän kuvat sähköpostilla itselleni ja tallennan ne sitten sieltä kännykkään tai joskus tallennan kuvan kännykällä suoraan blogipostauksesta. Sitten käytän kuvan vielä VSCO:n tai Instagramin kuvanmuokkauksen kautta ja sitten julkaisen :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Eli siis et pidä siitä, että muut muokkaavat itsensä (omasta mielestään) kauniiksi, koska se luo "nukkemaisen" kuvan.
Mutta sinulle se on sallittua, koska nämä asiat "häiritsee" sinua.

Vaikka et rakastaisi kaikkea itsessäsi niin yritä silti hyväksyä itsesi. Stressi ja repaleiset huuletkin saattaa helpottaa jos vähän relaat.

Erika Naakka
NUDE

Tarkoitan siis, että en pidä koko kasvojen blurraamisesta, huulten ja silmien suurentamisesta, nenän kaventamisesta yms. Ehkä meikäläisen aknearven ja yhden näpyn poistaminen on kuitenkin vähän eri kategoriassa :D Ehkä olisi pitänyt selventää tämä vähän tarkemmin, vaikka mitään selvää rajaa noissa kahdessa ei kuljekaan.

Ellu vain (Ei varmistettu)

Hohhoijaa, onko pakko ymmärtää kaikki tahallaan väärin? Itse ymmärsin kyllä heti ensilukemalla mitä Erika tarkoitti. Kannattaisi varmaan harjoitella sitä luetun ymmärtämistä ennen kuin tulee kommentoimaan.

Hyvä Erika&lt;3

Li (Ei varmistettu)

Voin rehellisesti sanoa, että useimpia noista en olisi edes huomannut jos niitä ei olisi ympyröity.
Itsehän vahtaan naamani virheitä neuroottisesti 10cm etäisyydellä peilistä, vaikka en ole bloggaaja tai erityisen aktiivinen somessa :) Niin se usein menee, että muut eivät kuitenkaan huomaa ollenkaan niitä asioita ulkonäössä, joista itse stressaa.

Erika Naakka
NUDE

No just näin! :D Voi hyvin olla, ettei kukaan olisi koskaan näitä huomannutkaan, mutta aina sitä itse näkee ne omat virheensä paljon merkittävämpinä.

Kissaaaa (Ei varmistettu)

Joo ja harva kattoo niitä mitenkään pahasti, ite ainakin kattoisin tota et aijaa sulla on tollanen arpi tossa ja sit unohtaa ja kattoo sitä kuvaa muuten. Mä joskus nuorempana jopa tykkäsin esimerkiksi mustelmista polvissa, koska ne kerto että vipellän ja huitelen tuolla ympäriinsä, enkä vain istu ja ole "siististi".

Maria Glow (Ei varmistettu) http://so-up.fi/mariaglow

Joskus olen tosiaan yksittäisiä finnejä piilotellut, mutta jos kyseessä on esimerkiksi meikkipohjan arviointi, niin jätän muokkaamatta. Ihan vain, että todellisuus tulee esille. Ylipäätään muokkaan aika vähän meikkikuvia, yleensä juurikin yksittäisiä näppyjä tai aknearpia. Samaan tapaan siis kuin sinäkin. Mitään näppyä isompaa aluetta en kuitenkaan ole käsitellyt. Kerran kokeilin poistaa silmän verisuonia meikkikuvasta, mutta en saanut siitä luonnollista. :D Sielläpähän sitten hirvittävät kastsojia lähikuvissa :P

Mullahan on toisen silmän alapuolella luomi, mutta sitä en ole muokannut pois. Olkoon siellä kun se kuitenkin siihen kuuluu. Tietyllä tapaa minusta on hirmu kiehtovaa, jos jollain on juuri jotain persoonallista. Esim. tuollaiset syntymämerkit on musta just ihania! &lt;3 Se tekee susta juuri sinut ja on uniikki. Siksi en nää mitään syytä miksi se täytyisi kuvista poistaa. Ei se rumenna kuvaa millään tavalla, vaan nimenomana luo siihen vähän särmää ja tekee siitä kiinnostavan :) Tää on toki vaan mun mielipide, mutta jotenkin vaan tykkään tuollaisista jutuista.

Kiva kun avasit aihetta :)

Erika Naakka
NUDE

Okei, no kaipa mun on jätettävä toi syntymämerkki esiin ensi kerralla :D

Typy (Ei varmistettu)

En julkaise itsestäni juurikaan kuvia (etenkään läheltä otettuja), mutta muokkaan niistäkin harvoista kyllä näpyt/kaksarit/tummat silmänaluset pois. :D

Syy miksi lähdin kommentoimaan postaustasi, liittyy kuitenkin toiseen ihon virheeseen - jota en ole koskaan edes yrittänyt peitellä, koska harvemmin kyseistä aluetta julkisesti esittelen. Kyseessä on siis toisessa kankussa oleva "kolo".

Olen aina ajatellut, että kyseessä on erityisen näkyvä selluliittimuhkura. Tajusin virheeni, kun luin erään bloggaajan postauksen, joka muistutti tätä sinun julkaisuasi. (Bloggaaja paljasti, mitä kohtia kropastaan muokkaa jäkikäteen.)

Tuo muhkura reiden ja takapuolen rajamaastossa ei ollutkaan selluliittiä, vaan rokotusjälki, joka löytyy aika monilta. Vuosien harmitus oli siis turhaa, ja nyt en enää häpeile uimahallissa tuota monttua yhtä paljon kuin ennen. :D Jos julkaisisin itsestäni uikkarikuvia, muokkaisin tuon kuopan kyllä todennäköisesti pois siitä huolimatta, ettei se olekaan selluliittia.

Erika Naakka
NUDE

Haha no voi ei! Joo sellanen rokotusarpi on tosi monella! Se on kyllä ihan kreisiä. Että sun ihon solut on kuollut siitä kohtaa mihin sitä virusta on annettu :o

Kaitlin (Ei varmistettu)

Mulla on nenän molemmin puolin lähes symmetrisesti kaksi pientä vaaleaa koholla olevaa luomea jotka niin kovin mielelläni poistaisin kasvoistani, kuin myös ton kulmakarvojen välissä olevan vesirokkoarven :p

Erika Naakka
NUDE

No voih! Vesirokkoarvet on kyllä niin tylsiä!

Anni Jää (Ei varmistettu) http://annijaamuah.blogspot.fi

Mulla ei taida olla mitään yhtä yksittäistä juttua, minkä aina muokkaisin piiloon... paitsi tällä hetkellä taas jokatalvinen epämääräinen ihottuma nenänpielessä. :-D
Mut juu, en itsekään tykkää sellaisesta överisti silotellusta, vaan käsittelyn täytyy näyttää realistiselta. Kirjottelinkin vähän samasta aiheesta viime vuonna. :-)
http://annijaamuah.blogspot.fi/2017/07/kuinka-photoshoppaan-kuviani.html

Erika Naakka
NUDE

Ai kirjotit! No käynpä katsomassa :)

Kommentoi