Ihon virheet, jotka aina muokkaan kuvistani

Meikäläinen on niitä plikkoja, joka tykkää, että Instagram- ja blogikuvissa on vähän rosoa. Rakastan esimerkiksi Katie Jane Hughesin meikkikuvia, sillä hän ei turhia peittele ja ihohuokoset ja pienet ikääntymisen merkit saavat näkyä. Nukkenaamoihin kun on vaikeaa samaistua. Ja jos täydellinen kuva on niin hyvin muokattu, että virheetön iho menee ihan täydestä, saattaa katsojaan iskeä inhottava kateus oman normaalin ihonsa kanssa.

Tajuan, että virheet ovat inhimillisiä, mutta toisaalta inhimillistä on myös se, ettei itse niistä itse erityisesti pidä. Ja että pieni photarointi tekee paljon kuvattavan itsetunnolle. Itse siis myönnän muokkaavani kuviani, mutta yritän pitää sen mahdollisimman vähäisenä ja pitää ihon inhimillisenä. Minulta kuitenkin löytyy muutama ärsyttävä juttu, joille ei voi meikillä oikein tehdä mitään ja jotka poistan kuvistani aina. Ja te näette ne nyt muokkaamattomina ensimmäistä kertaa täällä blogissa. Tässä ne minun itsetunnon musertajani tulevat:

ihon virheet 5.jpg

Syntymämerkki selässä. Tasaisen sävyinen iho kaikkialla kropassa olisi ihanteellinen, mutta harvalla sellainen taitaa olla. Meikäläiselle on tietääkseni syntymästäni saakka ollut outo pigmenttiläistä toisessa olkapäässäni, eikä se minua normaalissa elämässäni häiritse, mutta kampauskuvissa toisinaan. Etenkin kesällä sävyero ihoni ja tämän läiskän välillä tuntuu kasvavan, jolloin se erottuu oikein kunnolla ja sitten saakin vähän tehdä Photoshop-taikoja. Olen siis poistanut pahimman kontrastin ihoni eri sävyissä mm. näissä kampauskuvissa.

ihon virheet 4.jpg

Aknearpi nenässä. Tämä on ehkäpä kaikista ärsyttävin juttu kasvojeni ihossa! En nyt oikein löytänyt parempaa kuvaa tästä, mutta tämä nenän sivussa oleva kuoppa on ihan mahdotonta peittää meikillä. Sopivissa valo-olosuhteissa kuoppa suorastaan loistaa ja häiritsee minua niin paljon, että otan spottikorjaussiveltimen käyttöön ja pyyhkäisen kuopan pois. En tiedä, onko blogissani yhtäkään kuvaa, missä tätä kuoppaa ei olisi muokattu pois 😀 Niin ja tässä kuvassa olin näköjään heivannut pois myös otsassa loistavan näpyn. Tätä en aina harrasta, mutta nyt se osui valon kanssa niin upeasti yhteen, että oli pakko peittää se!

ihon virheet 6.jpg

Näppy silmäluomella. Tämä juttu on myös aika raivostuttava silloin, kun yritän ottaa meikkitutorial-kuvia. Tässä onkin yksi syy siihen, että melkeinpä kaikki silmämeikkitutot on kuvattu oikealla silmällä. Tässäkin kuvassa tuo näppy ei oikein pääse oikeuksiinsa, mutta poistan sen silti aina. Okei, pientä tämäkin, mutta häiritsee aina silloin, kun alan kuviani muokkaamaan.

ihon virheet 7a.jpg

Repaleiset huulet. Tästä ongelmasta olen tainnut mainita teille aikaisemminkin. Minulla on siis todella ärsyttävä stressioire, koska aina kun elämässä on vähän enemmän paineita, pureskelen ja nypin huuliani, yleensä öisin. Nämä repaleiset, epätasaiset ja todella kämäsen näköiset huulet onkin sitten vähän kinkkisempi juttu muokata pois, mutta olen mielestäni onnistunut siinä aina ihan hyvin 😀 Jos näette minut mattahuulipuna huulillani, se johtuu luultavasti juuri tästä ongelmasta..

kuvanmuokkaus bloggaaja.jpg

Käden arvet. Meikäläinen on onnistunut telomaan itselleen moniakin arpia ja pari on niinkin ärsyttävän näkyvällä paikalla kuin vasemmassa kädessäni. Tai oikeastaan molemmissa käsissäni on arpia siitä, kun leikin kerran koirani kanssa palloleikkiä ja hänellä oli käsien kynsimiseen juuri sopivasti leikatut kynnet. Näitä ihan kunnon skraiduja meikä sitten muokkailee jälkikäteen ja katuu sitä yhtä leikkiä. Tuo isompi arpi taas tuli ehkä joskus viime vuoden lopulla mistäpä muustakaan kun kuumasta kiharruspuikosta.. Vaikka kuinka yritin hoitaa palovammaa ja sen jättämää rupea, jäi käteen silti ikävän näköinen arpi.

Löytyykö teiltä ihovirheitä, joita kenties häpeilette? Ja kanssabloggaajat, paljastakaa itsenne! 😀

Seuraa <3 Blogit.fi + Facebook + Instagram

Kommentit (16)
 1. Kuinka lisäät muokatut kuvat instagramiin, läppärillä netti-IG:n kautta? 🙂

  1. Hmm netti-IGtä en oo ikinä käyttäny. Voikohan siinä muokata kuvia edelleen? Yleensä lähetän kuvat sähköpostilla itselleni ja tallennan ne sitten sieltä kännykkään tai joskus tallennan kuvan kännykällä suoraan blogipostauksesta. Sitten käytän kuvan vielä VSCO:n tai Instagramin kuvanmuokkauksen kautta ja sitten julkaisen 🙂

 2. Eli siis et pidä siitä, että muut muokkaavat itsensä (omasta mielestään) kauniiksi, koska se luo ”nukkemaisen” kuvan.
  Mutta sinulle se on sallittua, koska nämä asiat ”häiritsee” sinua.

  Vaikka et rakastaisi kaikkea itsessäsi niin yritä silti hyväksyä itsesi. Stressi ja repaleiset huuletkin saattaa helpottaa jos vähän relaat.

  1. Tarkoitan siis, että en pidä koko kasvojen blurraamisesta, huulten ja silmien suurentamisesta, nenän kaventamisesta yms. Ehkä meikäläisen aknearven ja yhden näpyn poistaminen on kuitenkin vähän eri kategoriassa 😀 Ehkä olisi pitänyt selventää tämä vähän tarkemmin, vaikka mitään selvää rajaa noissa kahdessa ei kuljekaan.

  2. Hohhoijaa, onko pakko ymmärtää kaikki tahallaan väärin? Itse ymmärsin kyllä heti ensilukemalla mitä Erika tarkoitti. Kannattaisi varmaan harjoitella sitä luetun ymmärtämistä ennen kuin tulee kommentoimaan.

   Hyvä Erika<3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *