Kampaustutorial: mermaid braid eli löysä merenneitoletti

Tänään on vuorossa toive-tutorial, sillä muutama teistä lukijoista on pyytänyt ohjetta ns. mermaid braid -kampaukseen eli suomennettuna jotakuinkin merenneitolettiin. Letin ideana on löysä ja rennon boheemi lopputulos, mutta vaikka kampaus muistuttaakin merenneidon meriveden sekoittamaa tukkaa, sopii tämä mielestäni tosi hyvin vaikka häävieraan päähän tai ylppärilakin alle. Oli miten oli, tässä jälleen yksi kampaus opeteltavaksi kesän kampausarsenaaliin 😉

mermaid braid merenneitoletti 1a.jpg

1. Kuten merenneidoilta, myös tähän kampaukseen vaaditaan vähän pidempää jouhta. Itse siis käytin pari yksittäistä pidennysklipsiä (menivät letin sisälle) ja yhtä kolmen klipsin pidennystä alempana hiuksissa pituutta tuomaan. Lisäksi kampaus on helpompi tehdä muotoiltuun tukkaan eli kiharsin hiukset ennen aloittamista.

2. Aloita kampaus erottelemalla päälaelta ja takaraivolta osio hiuksia ja letitä se latvaan saakka. Tämä letti toimii koko kampauksen selkärankana, joten tee siitä melko napakka.

3. Ota sitten ensimmäinen noin parin sentin korkuinen osio pään sivulta, kieputa sitä reilusti itsensä ympärille (kasvoista poispäin) ja ujuta se ”selkärankaletin” lävitse. Nypi kieputettua osiota hieman boheemimman lookin aikaansaamiseksi.

4. Koko kampauksen juju on siis siinä, että tämä ensimmäisessä vaiheessa tehty tavallinen letti piilotetaan näillä kieputetuilla osioilla. Aloita siis ylhäältä ja ota jokaisen letin kerrokseen aina uusi osio pään sivuilta.

5. Eli jatka sitten ottamalla osio toiselta puolelta päätä ja jälleen vetämällä se sormin letin läpi.

6. Jatka sitten kohti niskaa osioden läpi vetämistä vuorotellen pään molemmilta puolilta. Lisää pinnejä kampauksen joukkoon, jos osiot eivät meinaa pysyä paikoillaan.

mermaid braid merenneitoletti 2a.jpg

7. Hommaa voisi jatkaa latvaan saakka, mutta koska halusin kampauksesta astetta kestävämmän ja helpomman tehdä, jätin latvat vapaiksi ja tein niihin helpon kiepautuksen. Eli noin korvan alapuolelle päästyäsi, jaa vielä vapaaksi jääneet latvat kahteen osaan..

8. …tuo ne letin päälle ja kiinnitä osiot yhteen kumilenksulla.

9. Kiepauta sitten kiinnittämäsi osio itsensä ympäri yläkautta.

10. Ja nypi lopuksi kiepautusta löysemmäksi. Voit myös kiinnittää alle jääneen letin tähän osioon, ettei se jää näkyviin erillisenä osana. Viimeistele vielä lakalla ja tarvittaessa löysyttämällä kampausta sivuilta nyppimällä osioita ulospäin. Lisää vielä pinnejä sinne, missä kampaus tuntuu olevan liian löysä. Valmis! Mitäs tykkäätte? 🙂

mermaid braid merenneitoletti 3.jpg

mermaid braid merenneitoletti 6.jpg

mermaid braid merenneitoletti 5.jpg

mermaid braid merenneitoletti 4.jpg

Seuraa: Blogit.fi + Facebook + Instagram

Kommentit (3)
  1. Jee kiitos! Todella nätti ja lähtee todellakin vihdoin kokeiluun. Kuvien perusteella en olis koskaan arvannut, et toi tehdään noin. 😀

    1. No tää on tietty vaan yksi tapa mutta ainakin helpoin! 🙂

  2. Kaverille oon tehny tuollaisen, siitä tuli ihan huikeen näkönen! Mutta miten saat itelles tehtyä noita, onks siulla kaks peiliä viritettynä?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *