Käyttämäni hennaväri

NUDE

Eräs lukijani kysyi juuri, millä hennatahnalla teen omat hennatatuointini ja mistä näitä tahnoja voisi tilata. Ostin jo tovi sitten HennaMehndi.comista hennatuubeja, joita olen käyttänyt pursottamalla tahnaa tuubista toisen setin mukana tulleeseen nokalliseen pulloon. Kaiken tämän säätämisen jälkeen olen onnistunut saamaan ihan kivoja kuvia käsiini, mutta parisen viikko sitten sain tästä samaisesta intialaisesta nettikaupasta viestiä. He olivat bonganneet kuviani ilmeisesti Instagramista ja halusivat lähettää minulle testiin hennaväriä, joka on pakattu paljon käytännöllisemmin.

Saamani hennavärit (linkki tuotteisiin) tulivat siis muovisiin kartioihin pakattuina, mikä onkin suositumpi tapa käyttää hennavärejä. Ja eron tuubi-pullo-nokka-säätööni huomasi kyllä heti ensimmäisellä kerralla. Leikkasin kartion kärkeen pienen reiän, minkä kautta väriä tuli sopivan vähän, jotta sain pieniäkin yksityiskohtia piirrettyä. Kätsyä!

Lisäksi väristä tuli paljon tummempi. Hennaväreissähän on suuria eroja siinä, minkä sävyinen ja kuinka intensiivinen väri lopputuloksesta muodostuu. Toisaalta syy saattoi olla lähetyksen mukana tulleessa hennaöljyssä, jota levitin hennavärin päälle kuvion tehtyäni. Tosin öljy kuuluisi levittää iholle ennen hennatatuoinnin tekoa, heh. Mutta tuntui se silti tehoavan ;)

HennaMehndi.comin hennavärithän eivät maksa juuri mitään. Yksi tällainen kartio maksaa noin 1,6 euroa ja väriä riittää ainakin kahteen tällaiseen kuvissa näkyvään hennatatskaan. Silti, koska tuotteet tulivat Intiasta, pakettini juuttui tulliin. Asia onneksi hoitui sillä, että soitin sinne ja selitin, ettei pakettini tuotteiden arvo ylitä 22 euron rajaa, jolloin paketti vapautettiin postin jakeluun ilman tullimaksuja.

Lisäksi tämä tatska pysyi huomattavasti kauemmin nättinä, kuin edelliset väkerrykseni. Tässä kuvassa hennatatska on neljä päivää vanha ja yhdet saunomiset ja Flow-festarit nähneenä. Todellinen ruskea väri näkyy muuten ranteessa (sormiin osui liikaa valoa).

Kaverini muuten näki tatskani ja kysyi, että eikös nuo hennavärit ole vaarallisia, joten selvennän nyt vielä kertaalleen tähän: musta hennaväri voi aiheuttaa pahoja allergisia reaktioita ja loppuiän allergian hiusväreihin, jos henna on värjätty parafenyleenidiamiinilla! Ruskea henna on turvallista ja sitä on käytetty jo tuhansia vuosia :) Lisää aiheesta aiemmassa postauksessani.

// Hi I'm Erika and I'm a henna-tattooholic. My favourite henna paste is from Hennamehndi.com. These are packed in cones, which is so much easier way to use henna. The deep brown color is so beautiful and dark, thanks to the henna oil that I applied onto my skin after tattooing (but you should apply it before doing henna tattoo, oops). Did I say I'm loooooving it!

SEURAA / FOLLOW: BLOGLOVIN’ / FACEBOOK

Kommentit

Nanski (Ei varmistettu)

Noita tarvii ehdottomasti päästä itsekkin harjoittelemaan :)

Pikku korjaus vaan tekstiisi. Mustasta "hennasta" todennäköisesti seuraama allergisoituminen ei koske ainoastaan mustia hiusvärejä, vaan kaikkia hiusvärejä jotka sisältävät ppd:tä ja sen johdannaisia, eli yhtälailla punasia, vaaleita jne... :) Suoravärit ja vaalennusJAUHE on yleensä näistä vapaita, mutta toki tuoteselosteet kannattaa aina allergisen syynätä tarkkaan!

Erika Naakka
NUDE

Ah, totta! Kiitos tästä :)

Hei, nyt alkoi kyllä kiinnostamaan hennavärit toden teolla! Mut ihan mielenkiinnosta kysyisin kun en tekstyistä ihan tajunnut, että voiko noita kartiopakkauksia sulkea mitenkään ja käyttää vielä uudelleenkin? Vai onko se avaamisen jälkeen poisheitettävää kamaa? Jos siis se kokonsa puolesta kuitenkin riittäisi useampaan tatuointiin :D

Erika Naakka
NUDE

No itseasiassa en ole ihan 100-prosenttisen varma asiasta, koska en ole tuota avaamaani väriä vielä käyttänyt uudelleen. Mutta teippasin avatun kartion kiinni ja laitoin jääkaappiin ja uskon kyllä, että se toimii ensi kerralla ihan yhtä hyvin :)

Anni Jää (Ei varmistettu) http://annijaamuah.blogspot.com

Aaah, ehkä pakko tilata itsekin noita jossain vaiheessa. Ihania!

What else is there?

Näitä saa helposti suomestakin vaikka mistä etnisistä kaupoista. Itse ostin juuri Imatralta Mama Africa-nimisestä liikkeestä :) ja jos jossain sattumalta ei ole niin aika usein varsinkin intialaisten liikkeiden myyjät kyllä tietää mistä löytää, kun vaan kysyy. Ei tarvii tullin kanssa tapella.

Konnakartanon Konna (Ei varmistettu)

Hyvä että mainitset myös tuon mustan hennan ja sen vaikutukset! Täällä yksi jonka hiustenvärjäilyt on jäänyt menneisyyteen teini-iässä otettujen mustien hennatatuointien takia.
Ja kun tuota parafenyleenidiamiinia tosiaan löytyy suurimmasta osasta hiusvärejä, kannattaa tosissaan uskoa niitä hiusväripaketteja ja testailla tuote ennen päähän levittämistä. Turvonnut ja kutiseva pää ei ole mikään hauskimmista kokemuksista...

Erika Naakka
NUDE

Kääk! Todella harmillista :/ Tästä pitäisi ehdottomasti puhua enemmänkin!

Pau
P.S C'est moi!

No onpa makeen näköinen tuo! :) eli siis tuo ensimmäisen kuvan tatuointikin on tehty ruskeasta hennasta vaikka onkin noin tumma? sattuisiko olemaan vinkkiä, mistä noita voisi tilata? onko jotain kätevää nettikauppaa tai vinkkiä Turun seudulta? :)

Erika Naakka
NUDE

On sama henna, sen annetaan ensin kuivua iholle, jolloin se on lähes mustaa. Sitten kuivunut väri irroitetaan ja sävy kehittyy parissa pääivässä ruskeaksi :)

Ja tuossa tekstissä on linkki nettikauppaan, jota itse käytän :) Turusta en valitettavasti tiedä sen tarkemmin.

Kommentoi