Kevään uudet tuulet

Niin kuin eilen Instagramissani jo kerroinkin, meille on käynyt todellinen ihme; me odotamme lasta ❤️

”2,5 vuotta odotusta, pettymyksiä ja hiljalleen hiipuvaa toivoa. Mutta loppuvuodesta tapahtui ihme ja me aloimme odottaa lasta.

Mutta lapsettomuudesta kärsineenä ja hoitoihin jonottaneena tiedän, etteivät kaikki siellä hypi riemusta uutisteni johdosta. Tiedän, ettei katkeruus, suru ja viha personoidu juuri minuun tai kohdistu juuri minun raskauteeni, mutta tiedän kokemuksesta mitä tämä kuva voi osassa teistä aiheuttaa. Ja olen pahoillani siitä.

En aio muuttaa tiliäni miksikään mammatiliksi, mutta raskaus tulee näkymään kanavillani jonkin verran. Siksi ymmärrän, jos et halua enää seurata minua tai lukea juttujani. Ymmärrän sen enemmän kuin hyvin, lopetinhan itsekin monen tilin seuraamisen samasta syystä. En kestänyt nähdä muiden onnea, kun omani tuntui lipuvan kuukausi kuukaudelta kauemmaksi. Jopa tavoittamattomiin.

Kielsin koko lapsettomuuden itseltäni aika pitkäänkin, kunnes jouduimme lapsettomuusklinikalle ja ensimmäisiin tutkimuksiin. Sitten se oli myönnettävä itselle; me kärsimme lapsettomuudesta. Viha omaa kehoa kohtaan alkoi kasvaa kasvamistaan ja kaikki, mitä olin koko elämäni suunnitellut, ei toteutuisikaan.

Mietin pitkään, koska kerron tästä täällä. Halusin selittää viikkoja kestäneen hiljaiseloni, kun makasin sohvalla pahoinvoinnin kourissa, mutta koko asia tuntui ja tuntuu edelleenkin niin epätodelliselta, etten uskaltanut aiemmin luottaa tämän etenemiseen. Vieläkin mietin, ettei näin onnellisesti vain voi käydä meille. Mutta siltä se nyt näyttää, että kävi ❤️”

Blogissa on siis ollut vähän hiljaisempaa, koska olen viimeiset viikot maannut sohvalla huonovointisena. Nyt olo on helpottanut ja lisäksi toinen iso etappi on saatu suoritettua; olemme muuttaneet pois edellisestä asunnostamme.

Mutta emme suinkaan rakenteilla olevaan taloomme, vaan samassa pihapiirissä olevaan yksiöön. Toivottavasti tämä välivaihe ei kestä muutamaa viikkoa pidempään ja pääsemme vihdoin muuttamaan uuteen taloon. Sitten kuvien ottaminen ja bloggaaminen helpottavat huomattavasti!

Kieltämättä raskauden, väitöskirjaprojektin, blogin, Instagramin ja talonrakennuksen keskellä voimat ovat välillä olleet tosi vähissä. Onneksi ympärillä on ollut ihmisiä auttamassa ja kohta ainakin tämä iso palanen eli talo on valmis. Sitten uskon, että kauneusjutut lähtevät mulla taas uuteen nousuun. Eli pysykää mukana, vielä hetki ❤️

kauneus ajattelin-tanaan raskaus-ja-synnytys meikki
Kommentit (24)
  1. Lämpimät onnittelut tulevasta perheenlisäyksestä. Toivottavasti kaikki menee hyvin ja pääset kokemaan lapsiperheiden välillä hieman hullunkin menon ja meiningin. Olisi kiva kuulla joskus teidän rakennusprojektistakin postausta.

  2. Ihania uutisia, paljon onnea! Voin samaistua tekstiisi osaksi sillä meillä on 2 vuotta yritetty onnistumatta. Syyttelyä omaa kehoa kohtaan on täälläkin sillä onhan raskaus yksi luonnollisimmista asioista mihin toivoisi pystyvänsä. Kiitos oman, henkilökohtaisen kokemuksen jaosta, tämä antaa ainakin itselleni vielä toivota tulevan suhteen.

    1. Kiitos <3 Ja jaksamista sinne.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *