Kolme vinkkiä hiusten vaalennusta suunnitteleville

Keväisin ihmisiin iskee kummallinen tarve vaalentaa hiuksia. Kesää kohti mentäessä hiuksiin aletaan laittaa raitaa ja värinpoistoa ja myös allekirjoittanut on juuri hiusten vaalennusprosessin keskellä. Siksi ajattelin, että nyt jos koskaan on hyvä aika jakaa pari vinkkiä niille, jotka ovat varanneet ajan hiusten vaalennukseen . Nämä jutut kannattaa ehdottomasti muistaa ennen kampaajan tuoliin istahtamista.

hiusten vaalennus olaplex.jpg

1. PESE HIUKSET SYVÄPUHDISTAVALLA SHAMPOOLLA

Ennen viimekertaista kampaamoreissuani satuin juttelemaan Glitz & Glam -blogin Minnan kanssa ja kerrottuani suunnitelmani hän vinkkasi pesemään hiukset vielä syväpuhdistavalla shampoolla ennen kampaajalle menoa. Hanavedestä hiuksiin tarttuneet metallit voivat nimittäin yhdessä vetyperoksidia sisältävien vaalennusaineiden kanssa räjäyttää hiuksen tuusannuuskaksi.

Erityisesti kelatoiva (siis metalleja poistava) syväpuhdistava shampoo on omiaan poistamaan hiuksiin tarttunutta kuparia ja rautaa. Itse suosittelen ehdottomasti L’anzan kelatoivaa Healing Pure Clarifying -shampoota, jota olen rakastanut jo vuosien ajan. Se ei kuivata tukkaa korpuksi, mutta poistaa silminnähden vihertävyyttä aiheuttavan metallit kuontalosta.

2. ÄLÄ KÄYTÄ SUORAVÄRIÄ

Osalle saattaa tulla yllätyksenä se, että monissa marketeissakin myytävänä olevissa tuotteissa on suoraväriä, joka voi tarttua huokoiseen eli vähän huononpikuntoiseen hiukseen todella tiukasti. Jos aikeissa on puhdas blondi, sävyttäviä tuotteita ei suositella käytettävän paria kuukautta ennen vaalennusta, sillä niiden poistaminen tuo lisätöitä muutenkin isoon urakkaan.

3. KÄY OLAPLEX-HOIDOSSA

Kampaajani Johanna Pin Upista kehotti vielä käymään Olapex-hoidossa ennen vaalennusta, jos haluaa varmistaa hiusten kunnollisen suojaamisen. Lisäksi kannattaa ehdottomasti mennä tekemään vaalennus kampaamoon, jossa käytetään Olaplexia. Itse käytin Olaplex-kotihoitoa parina päivänä ennen vaalennukseen menoa ja vaalennus tehtiin Olaplexin kera. Eikä tukka ole ollut näin hyvässä kunnossa taas vähään aikaan!

Käsi ylös, jos olet menossa vaalentamaan tukkaasi vielä ennen kesää! 😉

BLOGLOVIN’ / FACEBOOK / YOUTUBE / INSTAGRAM

Kommentit (3)
  1. Heh, oma vaalennusprojektini on kestänyt vajaat kaksi vuotta. 🙂 Raidoittamalla on menty. Mustasta harmahtavan vivahteikkaan vaaleaan on päästy. Pituudesta lähti puolet ja kunto on huono olaplexeistä ja parhaista tuotteista huolimatta, mutta on sen arvoista!

  2. Omat hiukset on luonnostaan vaaleat, mutta muutamat ulkomailla asutut vuodet on tehnyt tehtävänsä, kiitos kalkkisen/metallipitoisen veden. Hiusten latvat ovat ihan kiillotonta hamppua ja tuntuvat murenevan käsiin, joten ehkä voisin ottaa avuksi tuon L’Anzan shampoon ja ostaa vihdoin filtterin suihkuun! Osaatko sanoa, mitä hoitoainetta kannattaisi tuon jälkeen käyttää? Tai tuleeko mieleen jotain superkosteuttavaa hoitoainetta tai naamiota? 🙂

    1. Käytän itse tuon sampoon kanssa saman sarjan hoitoainetta, joka on kyllä kanssa aika ehdoton 🙂 Toivottavasti saat tukan taas kuntoon!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *