Kulmakarvojen värjäys kotona

NUDE

Kulmakarvojen kestovärjäys helpottaa mun mielestä arkea ja nopeuttaa aamutoimia. Ideana olisi tietysti, että värjäyksen jälkeen kulmille ei tarvisi kotoa lähtiessä tehdä yhtään mitään, mutta tällaisilla hajakarvoilla on ehkä turha unelmoida sellaisesta tilanteesta. Kuitenkin värjäys helpottaa meikkausrutiineja, kun pelkällä kulmakarvatussilla sutaisu riittää ja voin taas siirtää herätyskelloa viidellä minsalla myöhempään ;)

Ostin viime viikolla Sokokselta Refectocilin värjäyssetin, jossa on kätevästi mukana kaikki, mitä värjäykseen tarvitset: väri, hapete, vanulaput ripsien värjäämistä varten, sekoituskuppi ja -tikku. Oman settini väriaine on vaaleanruskea, mikä osoittautuikin kyllä ehkä vähän vääräksi valinnaksi.

Tässä ohjeet (muunneltu täältä) kulmakarvojen värjäykseen:

  • Itse aloitan nyppimällä kulmakarvat sopivaan muotoon ja poistamalla hajakarvat.
  • Valitse omien kulmakarvojen väriä lähellä oleva sävy. Harvalle sopii musta. Vaalean- tai tummanruskea väri sopii useimmille. Värejä voi myös sekoittaa.
  • Väriä ja hapetetta puristetaan tuubeista sekoituskuppiin molempia noin 1–2 cm. (Mulle riitti noin 1 cm molempia aineita).
  • Sekoita aineet keskenään paketin mukana tulevalla tikulla.
  • Levitä väriä siveltimellä tai vanupuikolla kulmakarvoihin. Levitä väriä ensin vähän yli omien kulmien muodon ja pyyhi sitten vanupuikoilla ylimääräinen väri pois.
  • Värin kannattaa antaa vaikuttaa ensimmäisellä kerralla vain hetken, 1–3 minuuttia on yleensä sopiva aika. Kokeneempi värjääjä tietää, mikä on sopiva aika ;) Itse pidän tätä aina noin 10 minuuttia.
  • Väri poistetaan lämpimään veteen kostutetulla vanulla. Hankaa väriä kulmakarvoista edestakaisin vedoin, jotta mahdollisesti ihoon tarttunut väri irtoaa myös.
  • Jos väriä on imeytynyt ihoon, voidaan vanu kostuttaa öljypitoiseen silmämeikinpoistoaineeseen ja hangata väri pois.
  • Jos lopputulos on liian tumma, ei hätää, sillä väri vaalenee melko nopeasti etenkin lämpimässä suihkussa ja saunoessa.

Mutta damn! Olin selvästikin ostanut liian vaalean sävyn. Yli 10 minuutinkaan vaikutusajalla en nimittäin saanut haluamaani tulosta. Päätinkin siis ottaa järeämmät aseet käyttöön ja kaivoin äitini, suuren kulmienvärjäysmestarin, kaapista tummemman sävyn (natural brown). Tein siis homman vielä kerran uudelleen, vain tummemmalla sävyllä, joka mun täytyy kyllä ostaa ilmeisesti itsellenikin.

Näillä kulmilla en siis ihan heti lähtisi ovesta ulos, mutta onnistuin ainakin hieman poistamaan kontrastia isojen ripsien ja haaleiden kulmien väliltä. Ensi kerralla annan värin vaikuttaa vieläkin kauemmin, että anoppi voi taas kysyä: "Mitä sä oot sun kulmille oikein tehnyt?!" ;D

Oletteko te kokeillut kulmien kestovärjäystä kotosalla? :)

Kommentit

Annika (Ei varmistettu) http://annikanomablogi.blogspot.fi/

Ei oo vielä koskaan tullut värjättyä kulmakarvoja kotona. Mutta toi vaikuttaa tosi yksinkertaiselta kyllä, täytyypi kokeilla! :) Mitä noi värjäyssetit yleensä maksaa ja riittääkö useampaankin kertaan?

Erika Naakka
NUDE

maksoin 15 euroa ja riittää kyllä tosi moneen kertaan! paketissa tais lukea, että 12 kertaan pitäis riittää :)

Anna (Ei varmistettu)

Joo kyllä kestää, mulla on ollut toi yksi paketti varmaan lähemmäs vuoden jo eikä vieläkään ole loppu :D
Eikö noissa tule enää mukana sellaista ripsiharjaa?

Fiiu (Ei varmistettu)

Useimmille sopii toi tummanruskea, koska se on ns. kylmempi sävyltäänkin. Tummuutta voi säädellä vaikutusajalla, niinkuin sanoitkin(: Toi vaaleanruskea on aika "lämmin" varsinkin kun sen laittaa jo suht tummiin kulmiin, se sopii oikeastaan vaan ihan vaaleille kulmille. Eli jos on luonnostaa punapää/blondi ja kulmat on tosi vaaleat, niin kannattaa valita toi vaaleanruskea. Ja hyvä vinkki viellä, että jos ei halua värin tarttuvan ihoon niin vaseliini vaan alle ja sen voi laittaa ihan koko kulmakarvan päälle. Toi väri värjää kulmakarvat sen vaseliinin läpi! (:

Ella (Ei varmistettu)

Väri ei tartu välttämättä yhtä hyvin vaseliinin läpi, mutta sen tosiaan voi laittaa koko kulmakarvan päälle, jos iho on kuiva, eikä halua moneksi päiväksi tummia patukoita ihoonsa :D

make up by riina (Ei varmistettu) http://makeupriina.blogspot.fi/

eikä! just tästä mun piti postata! no, teen oman version tipseineni :)

Heidi (Ei varmistettu)

Mä oon värjänny kulmia noin 10 vuoden ajan tolla saman merkin värillä. Mulla on jo joitakin vuosia vanha nestemäinen 3% hapete plus erikseen ostettu pelkkä väri. Kestää vaikka kuinka kauan. Silleen tulee halvemmaks, en oo kyl ihan varma, myydäänkö enää tuota hapetetta marketeissa.

mimmi (Ei varmistettu)

Olen myös ostanut saman merkkistä väriä (Refectocil) tuubissa ja hapetetta aika isossa pullossa. Ostin tuotteet Afroditesta viime vuoden syyskuussa. On paljon riittoisampaa kuin nuo kaupan versiot tai ainakin puolet isommat tuotteet.Sieltä sai hankittua myös sekoituskupin, sekoitustikun, ripsisutin ja ripsiharjan. Suosittelen. =)

Trina S (Ei varmistettu) http://trinalaura.blogspot.fi/

Kannattaa nyppiä kulmat vasta värjäyksen jälkeen, sillä silloin väri ei vahingossakaan imahda juuri nypityn karvan karvatuppeen. Lopputulos voi jäädä näyttämään hassulta, jos väriä on pisteinä siellä, mistä hajakarvat saivat kyytiä ;-) Kiitos inspiroivasta blogista Erika!

Siiri (Ei varmistettu)

Minä olen tummanvaalea hiuksiltani ja kulmiltani, mutta käytän tuon saman valmistajan mustaa väriä. Mielestäni siitä ei tule pisimmälläkään vaikutusajalla oikeasti mitään mustaa vaan juuri sellaista sopivan tummaa, joka ei punerra. Muistan kyllä että nuorempana jo se tummanruskea sai aikaan patukkaefektin muutamaksi päiväksi (ja oli myös aika punertava). Ilmeisesti kulmani ovat sitten harventuneet niistä ajoista, elleivät värit ole miedontuneet...

Anna (Ei varmistettu)

Mietin juuri tänä aamuna, että täytyy katsoa jos sun blogista löytyisi ohje kulmakarvojen värjäykseen , mutta teitkin just sopivasti uuden postauksen aiheesta :)
Värjäsin joskus mustalla värillä, koska käytin sitä silmäripsien värjäykseen ja tulihan niistä vähän väärän sävyiset. Ensi kerralla taidan ostaa tuon tumman ruskean sävyn.

EeviZ (Ei varmistettu)

Olen kerran erehtynyt värjäämään kulmat kampaajalla, hiusten laiton yhteydessä ja Lopputulos oli aivan hirveä. Toinen kulmakarvani on korkeammalla kuin toinen ja kaareutuu eri tavalla, joten usean vuoden harjoittelun tuloksena olen oppinut värjäämään itse omat kulmani, ja samalla hieman korjaamaan tätä virhettä. Luonnostani olen maantienharmaan väritön, joten suoritan värjäysoperaation noin kerran viikossa, jolloin vaikutusajaksi riittää parisen minuuttia.

Itse myös käytän erillistä hapetettä ja sekoitan sopivan sävyn vaalean ruskeasta ja mustasta väristä kulmiin. Olen myös kokeillut ripsien värjäämistä noiden lappujen avulla, mutta totesin, että itse on itselleen vaikea tehdä, kun pitäisi pitää toinen silmä tiukasti kiinni lapussa ja toisella katsoa.. Onneksi ripsaria käytän päivittäin, joten ripsienvärjäykselle ei ole niin suurta tarvetta.

milli (Ei varmistettu)

Mä oon käyttänyt näitä kotivärejä ikuisuuden, reilut 10v. Oon tosi vaalea ja tuo vaaleanruskea toimii mulla hyvin, mutta liian lyhyellä värjäysajalla jää helposti punertavaksi. Mulla on kyllä sen verran harvat kulmakarvat, että voin antaa mustanruskeanki vaikuttaa 20min ja lopputulos on ok. Kokeiles vielä tuota ihan reippaalla vartin vaikutusajalla. Mä en edes kato kellosta enää, hommailen vaan kaikkea ja yhtäkkiä muistan, että niin ne kulmat! Jos väri ei oo kuivahtanu ja menny mustaks, annan vielä olla. Vaikka väri ei kestämään kauhean kauan, toi värjääminen on niin vaivatonta ja helpottaa meikkausta, että mulla on ihan tapana jo. Ja näyttäähän se nyt paremmalle kuin ihan vaaleiden karvojen värittäminen kynällä.

milli (Ei varmistettu)

Ai niin ja sitä hapetetta voi laittaa vähän enemmän, niin tarraa paremmin kiinni.

Elli (Ei varmistettu)

Mäki oon värjännyt tolla merkillä vuosikaudet, tosin mulla on erikseen hapetepullo ja värituubi :) mut loistava on ja viime kerran värjäys on jostain syystä kestänyt tosi kauan :D

Lotta (Ei varmistettu)

Kannattaa myös muistaa, jos kokeilee ensi kertaa niin testata värin soveltuvuus itselle mahdollisten allergioiden takia! itse koin noin vuosi sitten kauhean kokemuksen, kun värjäsin ripsiä sekä kulmia kestovärillä ja sain aivan järkyttävän allergisenreaktion, jonka myötä iho kulmakarvojen ja silmien ympärillä paloi ja oli punainen pari viikkoa ja myös kasvoni turposivat aivan mahdottomiksi. Toivon, että kaikki muut välttyvät tältä kauhealta kokemukselta, sillä siinä ei paljon tuntunut, että rasvat tai allergialääkkeet olisivat auttaneet.

Salla (Ei varmistettu)

Hei!

Olisi kiva jos voisit tehdä postauksen miten voisi meikillä "korjata" kasvojen mittasuhteita. Esimerkiksi jos silmät ovat korkealla, kuten sinulla, siis silmien ja nenänpään/suun väli on pitkä, tai esimerkiksi jos on korkea otsa tai pitkä taikka leveä leuka... Varjostuspostauksesta sai kivasti vinkkejä miten tuoda poskipäitä esiin mutta kaipaisin vielä postausta pieneen huijaamiseen mikäli kasvojen mittasuhteet ovat hiemat tavallisesta poikkeavat, jos niin voi sanoa. :D

juuliae (Ei varmistettu) http://maybeindeed.blogspot.com

1-3 minuuttia ?! Mulla on itselläni TODELLA vaaleat kulmakarvat ja niitä on valitettavan vähän. Tästä syystä pidän yleensä Refectocilin tummanruskeaa sävyä kulmissani 20-30 minuuttia (joskus tuppaa unohtumaan pidemmäksikin aikaa) eikä kulmista silti juuri koskaan tule niin tummia kuin toivoisin. Todella yksilöllistä siis tuo vaikutusaika (:

Erika Naakka
NUDE

no toi onkin ehkä ensikertalaiselle tuo lyhyt aika :) näkee, miten omat karvat reagoi väriin. mäkin pidän paaaaaaaljon pidemmän aikaa, mutta en nyt ihan 30 minsaa sentään! :D

meow (Ei varmistettu)

Mua on kiinnostanut jo pitkään kokeilla kulmien värjäämistä ja oon kattellut juuri ton merkin kulmavärejä. Mulla on toiveena saada tummanruskeat kulmat, jotka ei olisi yhtään punertavat. Onnistuisikohan tuolla tummanruskealla värillä?

Erika Naakka
NUDE

Joo uskon, että onnistuu! :)

Hanna (Ei varmistettu)

Itse oon kans värjäillyt jo monien vuosien ajan kulmia. Oon käyttänytkin just noita samoja värejä mitä esittelit, mutta olis kyllä mahtava jos jostain sais ostettua enempi hapetetta ja väriä erillisinä niin ei tarvis niin usein olla ostelemassa uusia :) Mistäs te kaikki olette noita ostaneet, kun aika moni täällä kommenteissa semmosista mainitsi? Saako ihan perus isoista marketeista?

mimmi (Ei varmistettu)

Olen myös ostanut saman merkkistä väriä (Refectocil) tuubissa ja hapetetta aika isossa pullossa. Ostin tuotteet Afroditesta viime vuoden syyskuussa.(2014) On paljon riittoisampaa kuin nuo kaupan versiot tai ainakin puolet isommat tuotteet.Sieltä sai hankittua myös sekoituskupin, sekoitustikun, ripsisutin ja ripsiharjan. Suosittelen. =)

Erika Naakka
NUDE

no joo kuulostaa siltä, että tuo olisi paljon järkevämpi ostos! :)

Tiedoton (Ei varmistettu)

Onkos Oulussa Sokosta? Minun tietääkseni ei ole, mutta olenko väärässä? Onko kellään kokemusta kyseisen tuotteen tilaamisesta netistä? Kauanko paketti kestää?

Tiedoton (Ei varmistettu)

Mistä muualta tätä voi ostaa?

Erika Naakka
NUDE

Ai muualta kuin Sokoksilta? En osaa kyllä vastata tähän :/

Kommentoi