Kulmakarvojen värjäys kotona

Kulmakarvojen kestovärjäys helpottaa mun mielestä arkea ja nopeuttaa aamutoimia. Ideana olisi tietysti, että värjäyksen jälkeen kulmille ei tarvisi kotoa lähtiessä tehdä yhtään mitään, mutta tällaisilla hajakarvoilla on ehkä turha unelmoida sellaisesta tilanteesta. Kuitenkin värjäys helpottaa meikkausrutiineja, kun pelkällä kulmakarvatussilla sutaisu riittää ja voin taas siirtää herätyskelloa viidellä minsalla myöhempään 😉

Ostin viime viikolla Sokokselta Refectocilin värjäyssetin, jossa on kätevästi mukana kaikki, mitä värjäykseen tarvitset: väri, hapete, vanulaput ripsien värjäämistä varten, sekoituskuppi ja -tikku. Oman settini väriaine on vaaleanruskea, mikä osoittautuikin kyllä ehkä vähän vääräksi valinnaksi.

Tässä ohjeet (muunneltu täältä) kulmakarvojen värjäykseen:

 • Itse aloitan nyppimällä kulmakarvat sopivaan muotoon ja poistamalla hajakarvat.
 • Valitse omien kulmakarvojen väriä lähellä oleva sävy. Harvalle sopii musta. Vaalean- tai tummanruskea väri sopii useimmille. Värejä voi myös sekoittaa.
 • Väriä ja hapetetta puristetaan tuubeista sekoituskuppiin molempia noin 1–2 cm. (Mulle riitti noin 1 cm molempia aineita).
 • Sekoita aineet keskenään paketin mukana tulevalla tikulla.
 • Levitä väriä siveltimellä tai vanupuikolla kulmakarvoihin. Levitä väriä ensin vähän yli omien kulmien muodon ja pyyhi sitten vanupuikoilla ylimääräinen väri pois.
 • Värin kannattaa antaa vaikuttaa ensimmäisellä kerralla vain hetken, 1–3 minuuttia on yleensä sopiva aika. Kokeneempi värjääjä tietää, mikä on sopiva aika 😉 Itse pidän tätä aina noin 10 minuuttia.
 • Väri poistetaan lämpimään veteen kostutetulla vanulla. Hankaa väriä kulmakarvoista edestakaisin vedoin, jotta mahdollisesti ihoon tarttunut väri irtoaa myös.
 • Jos väriä on imeytynyt ihoon, voidaan vanu kostuttaa öljypitoiseen silmämeikinpoistoaineeseen ja hangata väri pois.
 • Jos lopputulos on liian tumma, ei hätää, sillä väri vaalenee melko nopeasti etenkin lämpimässä suihkussa ja saunoessa.

Mutta damn! Olin selvästikin ostanut liian vaalean sävyn. Yli 10 minuutinkaan vaikutusajalla en nimittäin saanut haluamaani tulosta. Päätinkin siis ottaa järeämmät aseet käyttöön ja kaivoin äitini, suuren kulmienvärjäysmestarin, kaapista tummemman sävyn (natural brown). Tein siis homman vielä kerran uudelleen, vain tummemmalla sävyllä, joka mun täytyy kyllä ostaa ilmeisesti itsellenikin.

Näillä kulmilla en siis ihan heti lähtisi ovesta ulos, mutta onnistuin ainakin hieman poistamaan kontrastia isojen ripsien ja haaleiden kulmien väliltä. Ensi kerralla annan värin vaikuttaa vieläkin kauemmin, että anoppi voi taas kysyä: ”Mitä sä oot sun kulmille oikein tehnyt?!” ;D

Oletteko te kokeillut kulmien kestovärjäystä kotosalla? 🙂

Kommentit (27)
 1. Ei oo vielä koskaan tullut värjättyä kulmakarvoja kotona. Mutta toi vaikuttaa tosi yksinkertaiselta kyllä, täytyypi kokeilla! 🙂 Mitä noi värjäyssetit yleensä maksaa ja riittääkö useampaankin kertaan?

  1. maksoin 15 euroa ja riittää kyllä tosi moneen kertaan! paketissa tais lukea, että 12 kertaan pitäis riittää 🙂

   1. Joo kyllä kestää, mulla on ollut toi yksi paketti varmaan lähemmäs vuoden jo eikä vieläkään ole loppu 😀
    Eikö noissa tule enää mukana sellaista ripsiharjaa?

 2. Useimmille sopii toi tummanruskea, koska se on ns. kylmempi sävyltäänkin. Tummuutta voi säädellä vaikutusajalla, niinkuin sanoitkin(: Toi vaaleanruskea on aika ”lämmin” varsinkin kun sen laittaa jo suht tummiin kulmiin, se sopii oikeastaan vaan ihan vaaleille kulmille. Eli jos on luonnostaa punapää/blondi ja kulmat on tosi vaaleat, niin kannattaa valita toi vaaleanruskea. Ja hyvä vinkki viellä, että jos ei halua värin tarttuvan ihoon niin vaseliini vaan alle ja sen voi laittaa ihan koko kulmakarvan päälle. Toi väri värjää kulmakarvat sen vaseliinin läpi! (:

  1. Väri ei tartu välttämättä yhtä hyvin vaseliinin läpi, mutta sen tosiaan voi laittaa koko kulmakarvan päälle, jos iho on kuiva, eikä halua moneksi päiväksi tummia patukoita ihoonsa 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *