Kuukauden inspiroivin Instagram-tili

Meikkaaja Katie Jane Hughesin (@katiejanehughes) Instagram-tili on kyllä tämän hetken ehdottomasti inspiroivin (ja kuulain!). Löysin Katien välipäivien aikana ja selasin samalta istumalta yli vuoden tuotannon täysin häkeltyneenä. Näitäkin kuvia tallentaessani lumouduin hänen meikkaustaidoistaan taas uudelleen enkä pystynyt karsimaan inspiskuvia alle kahdeksaan!

Katien iho (omg tuo iho), yksinkertainen tyyli ja luonnollisuus vain iskivät ja kovaa. Katien meikit ovat muutenkin helposti lähestyttäviä. Niissä on käytetty värejä harkiten ja lookit ovat usein hyvinkin yksinkertaisia, mutta silti upean näyttäviä. Lisäksi rakastan Katien asenneta, siitä lisää kuvan jälkeen.

katiejanehughes.jpg

Katien tyyli edustaa siis juuri sitä, mihin itsekin tähtään ja mistä eniten pidän. Luonnottomiksi muokatut kasvot, silotetut ihot, piirretyt kulmat ja överin korostukset ja varjostukset eivät enää säväytä, vaan haluan luonnollisuutta ja nähdä esimerkiksi ihon sellaisena kuin se kaikilla on; huokoisena, epätasaisena, juonteisena ja ajoittain näppylöillä. Silloin minäkin saan samaistuttamispintaa ja inspistä kokeilla näkemääni meikkiä (ja ihonhoitotuotteita, joista yhden jo olen Katien jalanjäljissä ottanut käyttööni).

Myös Katie on puhunut tästä Instagramin valloittaneesta epärealistisuudesta, mikä ei voi olla muuta kuin vahingollista esimerkiksi some seuranaan kasvaville nuorille. Katie myöntää muokkaavansa kuviaan esimerkiksi valotuksen ja kontrastin suhteen, mutta jättää aina juonteensa ja osan ihon virheistä esiin: ”Social media is setting normal standards for overly perfect, pore free, wrinkle free skin… I’m all for people doing what they want on their own face but with us being in a digital age and us and the youth of today being so impressionable with social I think it’s so important to bring it back to basics every now and then. — I just want to try bring a hint of reality to the parallel universe that is social media.”

Hienoa työtä, Katie! Otetaan tästä mallia <3

Kommentit (22)
 1. Mua huvittaa katsoa niitä kuvia missä on ensin meikkaamaton nainen ja toisessa kuvassa meikattu. Kun ei uskoisi ollenkaan samaksi ihmiseksi! Nenän ja kasvojen muoto on huijattu erilaiseksi ja hyvässä lykyssä kaikki pisamat piilotettu! Olen miettinyt, että jos tutustut tulevaan kumppaniisi sellaisessa meikissä ja ekan yökyläilyn jälleen toinen näkee aamulla täysin vieraan näköisen hahmon niin voi olla että siitä seuraa avioliiton sijasta sydäri toiselle. :’D

  1. Tässä oli varmasti myös huumoria nyt mukana, mutta silti se vähän provosoi. Jos nyt lähtökohtasesti tällanen tilanne peruuttaa avioliiton, nii luojan kiitos meikattu tyyppi välttyy sellaiselta ihmiseltä.

  2. En ole kirjaimellisesti koskaan nähnyt ihmistä, joka olisi meikattu tunnistamattoman näköiseksi. Oma vika jos luulee oikeasti, että mulla on kultaiset silmäluomet ja että jollain ihmisellä ei oikeasti ole mitään tummuutta silmänalusissa. Toisaalta niinkuin jo sanottiin niin dodging bullets.

   1. Mutta sut varmaan meikistä huolimatta tunnistaa suksi? Ulkonäön kohentaminen on eri asia kuin muuttaa se täysin. Ja kukin tyylillään. Mutta kuten Erika, niin mäkin tykkään enemmän luonnollisesta ihosta ja lookista. Käytän rajauskynää ja luomiväriä minäkin. Ja sitä yllä olevissakin on. On vaan hienoa kun joiltain puuttuu luetun ymmärtäminen täysin…

    1. Luepas itse paremmin, en puhunut itsestäni vaan ihan noin niin kuin kaikista ihmisistä. En ole koskaan nähnyt ihmistä, jota ei pysty tunnistamaan, ellei tarkoitus ole ollut tehdä tunnistamattomaksi tai siis kirjaimellisesti toiseksi ihmiseksi. Silloinkin jos jollain on drag-meikki tai jonkun näköinen cosplay tms, on syytä olettaa, että hän näyttää jonkin verran erilaiselta. Eli tuskin kenenkään avioliitto on mennyt pilalle tästä, toisin kuin itse selkeästi haluat misogyynisesti väittää. Haluan myös arvostaa sitä versiota, minkä kukakin haluaa itsestään esittää. Jos joku tykkää drag-meikistä niin olen iloinen hänen puolestaan, enkä syyttele ja vaadi koska ”minulla on oikeus!!! 1”

     Musta kohentaminen on myös huono termi, koska silloin se sanoo, että ulkonäkö paranee meikillä, kun jotkut eivät tee sitä paranteluun vaan itseilmaisuun, voi olla toki vaikea ymmärtää…

     1. Mä en puhu dragmeikeistä enkä mistään sellaisesta, vaan älyttömästä meikkitrendistä josta ammattimeikkaaja briteistäkin käski nuoria lopettamaan. Turha kauniiddn nuorten tyttöjen on pistää 10 kerrosta erilaista pakkelia naamaan ja piirtää varjostuksia jotka saa ne näyttämään enemmän naurettavilta, kuin näteiltä omilta itseltään. Mutta niin tekee koska sitä netti niille tuputtaa. Ammattimeikkaamiset jne on eri asia.

   2. Ja kyllä netissä niitä näkee joilla on alkukuvasta jäljellä enää silmien väri ja pään muoto. Eikä aina edes enää silmien väri.

   3. [[{”fid”:”994566″,”view_mode”:”media_original”,”fields”:{”format”:”media_original”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:””,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:””},”type”:”media”,”attributes”:{”height”:”1564″,”width”:”1564″,”class”:”media-element file-media-original”},”link_text”:null}]]

    Sama tyttö. Mutta aika radikaali muutos. Nätti molemmissa. Mutta tässä se meikin voima… Kovin on erinäkönen.

 2. Aivan mielettömiä meikkejä ja hieno asenne, tää meni heti seurantaan! Etenkin tuo kolmannen rivin oikean kuvan meikki on IHANA, voisiko jostain vastaavanlaisesta saada tutorialia? 🙂
  Oonko muuten ainoa, joka näkee Katien ja sen erään toisen kuuluisan meikkitaiteilijan jonka nimeä en nyt muista (!!) välisen yhdennäköisyyden? Brittinainen, ollut televisiossakin, työskentelee nykyään muistaakseni jonkin ison meikkibrändin beauty directorina tjsp… Jos joku tästä tunnistaa kenestä puhun niin kerro! 😀 Katsokaa Katien esim. joulupäivänä julkaisemaa kuvaa!

  1. Mikaela:____
   3.1.2018, 11:41

   Pixiewoo? Lisa Eldridge?

   1. Lisa Eldridge!!! Kiitos 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *