Meikin päivitys arjesta juhlaan

Eräs tuttavani pyysi tätä postausta minulta jo ennen joulua ja pikkujoulukautena tämä olisikin ollut oikein erityisen hyödyllinen. Nyt toivonkin, että myös kesää kohti mentäessä ja terdekauden auetessa vinkeistä arkimeikin muuntamiseksi juhlameikiksi tulisi taas erittäin käyttökelpoisia. Kerron tässä postauksessa muutaman vinkin arkimeikin päivittämiseen työpäivän päätteeksi kasvomeikeillä sekä pari erilaista meikkivaihtoehtoa 🙂

POHJAMEIKKI

Jos tiedän, että olen työpäivän jälkeen lähdössä suoraan niin sanotusti humpalle, teen pohjameikistäni jo aamulla inan verran peittävämmän ja kestävämmän. Eli levitän kasvoille joko enemmän meikkivoidetta tai kevyen meikkivoiteen sijaan vähän peittävämpää versiota ja kiinnitän meikin paremmin puuterilla. Lisäksi saatan suihkauttaa kasvoille meikinkiinnittäjää, joka pitää pohjan virheettömänä vaikka 24 tuntia.

Eli ensimmäinen vinkki on ajatella kauaskantoisesti ja tehdä pohjameikistä arkiversiota hieman tukevamman. Lisäksi aamulla mukaan kannattaa ottaa puuteri ja muutama pikakaunistava tuote, jotka tuovat roimasti hehkua työpäivästä nuupahtaneille kasvoille. Puuteria voi sipaista ihon rasvaisimpiin kohtiin ja hehkua tuovia tuotteita poskipäille, nenän selkään ja kulmakarvojen alapuolelle. Tällaisia pikakaunistavia tuotteita ovat esimerkiksi valokynät, heleyttävät meikinpohjustustuotteet, aurinkopuuterit ja korostusvärit. Ensimmäisestä kollasikuvasta voikin vertailla, kuinka aurinkopuuteri ja korostusvärit tuovat eloa kalpeille ja sameille kasvoille!

Tuotevinkkeinä primereista Lumene Beauty Base Moisturizing & Illuminating Primer (kuvassa vanha versio), Kicks Illuminator, Lavera Soft Glowing Highlighter ja Benefit High Beam. Hyviä korostusvärejä ovat esimerkiksi kovasti hehkuttamani theBalm Mary-Lou Manizer (kuvassa), H&M Highlighter Powder tai oikeastaan mikä tahansa vaalea helmiäisluomiväri. Hyviä aurinkopuutereita taas löytyy miljoonittain, mutta mainittakoon ainakin kuvassa näkyvä IDUN Minerals Bronzer, Lumenen ja IsaDoran aurinkopuuterit sekä L’Oréal Paris Glam Bronze Powder Duo, jossa on arskapuuteri ja korostusväri kätsysti samassa!

HUULET

Kun pohjameikki on pikaisesti päivitetty työpaikan vessassa, on aina siirtyä seuraavaan vaiheeseen. Valitse siis joko silmä- tai huulimeikki, joita seuraavaksi lähdet muuntamaan.

Ensimmäinen vaihtoehto: kirkas huulipuna. Arkimeikin juhlameikiksi muuntaminen ei oikeastaan voisi olla tämän helpompaa, vaikka muutos näyttää yllättävänkin suurelta. Homma lähtee siitä, että otat huulipunan käteen, avaat korkin ja homma loppuu siihen, kun levität punan huuliisi 😉 Ja aikaa tähän meni peräti 15 sekuntia! Eikö kuulostakin helpolta? 🙂

Kuvassa näkyvät punat: Maybelline ColorSensational* sävyssä 902 Fuchsia Flash, IsaDora Mattapuna sävyssä 03 Red Carpet, Make Up Storen mattapuna sävyssä Dare ja MAC Matte Heroine. Huulissani oleva puna taas on suurin suosikkini NARS Velvet Matte Lip Pencil sävyssä Dragon Girl.

SILMÄMEIKKI

Toinen vaihtoehto on korostaa silmämämeikkiä. Ihan ensimmäiseksi vinkkinä se, että ripsiväriä ei kannata enää työpäivän päätteksi lisätä vanhan päälle, sillä tulos voi olla kökköinen ja vanha kerros saattaa alkaa rapistua alta pois. Varmempi keino on kikkailla luomivärien ja luomivärikynien kanssa. Arkimeikin muutoksessa jauhemaisia luomivärejä paremmin toimivatkin luomivärikynät, jotka eivät varise ripsille niitä käytettäessä. Ne myös pysyvät iholla huomattavasti paremmin, kuin yksinäinen jauhemainen luomiväri.

SIlmämeikkimuutoksen ensimmäisessä vaihtoehdossa lisäsin kevyen arkiseen silmämeikkiini ohuehkot rajaukset yläluomelle nestemäisellä eyelinerilla (Viva La Diva Brush Eyeliner Pen) sekä tummanruskealla luomivärillä pienen rajauksen myös alaripsien tyveen. Lisäksi sipaisin silmän sisänurkkaan sinistä väriä tuomaan vähän erikoisemman katseenvangitsijan. Tämän tein Natural Codelta saadulla Eye Dramatizer luomivärikynällä (sävy 3 Pearl Blue). Samaa kynää voisi kokeilla sipaista vain yläluomelle rajauksenomaisesti, mikä heittäisi arkimeikin hetkessä salonkikelpoiseksi meikiksi  (kas näin). Tai jos tässä nyt aletaan ideoita jakelemaan niin hyvä keino on myös rajata koko alaluomi (postaus ja toinenkin) 😉

Viimeisessä meikin muodonmuutoksessa arkinen silmämeikki vaihtui tummanruskeisiin sumusilmiin eli omaan vakkarijuhlameikkiini. Väritin ensin koko luomen tummanruskealla luomivärikynällä (Glo Minerals Jeweled Eye Pencil sävyssä Bark*) ja häivytin reunat ruskealla luomivärillä sivelemällä sitä ruskean alueen reunoille häivyttäen ylöspäin (IsaDora Eye Shadow Palette, sävy Matte Chocolates). Lisäksi sipaisin samaa ruskeaa luomiväriä alaripsien tyveen tuomaan syvyyttä.

Muodonmuutoksista suosikkini taitaa olla tuo ensimmäinen punaversio, mutta kyllä tämä viimeinenkin oli äärettömän helppo. Ja sumusilmiä nyt kun ei voita mikään! Eli sen kun vaan punilla ja tummilla sävyillä rohkeasti kikkailemaan. Mikä oli muuten sun suosikkisi? 🙂

Toivottavasti näistä vinkeistä oli apua teille kellon kanssa kilpaileville uranaisille! 😉

SEURAA / FOLLOW: BLOGLOVIN’ | FACEBOOK | BLOGILISTA | INSTAGRAM

Kommentit (7)
  1. Mikä on tuo sinisen ja vaaleanpunaisen sävyinen luomiväri-ihanuus tuossa kolmanneksi viimeisessä kuvassa? <3

  2. Pauliina A.
    17.4.2015, 11:29

    Heii vähän hyvä, just olin aikeissa itekin kuvata tällasen postauksen! 😀 Silmämeikin osilta siis. Mun lemppari näistä on tuo vika, ja sitten huulipuna !

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *