Meikkipuuterit tulevat taas!

Silloin kun joskus 13-vuotiaana aloin tutustua meikkaamiseen, olivat ensimmäiset käyttämäni meikit Max Factorin ripsari, joku voidemainen luomiväri ja Lumenen meikkipuuteri. Pohjameikkinä toimi siis ainoastaan yksi puuterimainen tuote, mikä ei tänä päivänä kuulosta millään tavalla hyvältä tai toimivalta meikkipohjalta. Mutta meikkipuuteri on varmasti ollut aikoinaan monen aloittelevan meikkaajan ensimmäinen kosketus pohjameikin tekoon.

Ja nyt kun olet jälkeenpäin miettinyt, en ole vieläkään ymmärtänyt meikkipuuterin ideaa. Siis onko se nyt meikkipohja vai puuteri? Koska samassa paketissa ne eivät vain voi toimia. Meikkivoiteeksi se on liian kuiva ja puuteriksi liian peittävä ja raskas.

Juuri, kun olin kuvitellut, että ehkä meikkipuuterit jäävät sinne 2000-luvun alkuun oudoksi meikkihistorian oikuksi huomasin, että niitä on alettu taas valmistaa! Siis mitä ihmettä?! Olimme heinäkuun alussa siskoni kanssa Lontoossa ja siellä ollessani näin Benefitin uutuus-meikkipuuterin sekä Too Facedin uuden meikkipuuterin. Ne siis selkeästi tulevat, oletko valmis? Mä en 😀

Kun googlettaa ”powder foundation” ensimmäiseksi hakuun tulee juuri tämän vuoden artikkeleita eli homma on selkeästi lähdössä taas nousuun. A pu a. Mutta mä en aio nyt olla mikään jäärä! Aloin jo katsoa Youtubesta uusia videoita aiheesta (mm. tämän Nicole Gierrieron) ja jos joku tuote sattuu osumaan silmään, saatanpa jopa jossain vaiheessa kokeilla.

Meikkipuuteri voisi toimia todella pikaisena ehostajana, jos haluat käydä vaikka kaupassa ja iho vaikuttaa superepätasaiselta. Etenkin rasvaisella iholla mattapinnan antava ja blurraava tuote voi olla aika bueno, mutta voiko meikkipuuteri koskaan toimia kuivalla iholla? No se nähdään sitten, kun mä saan käsiini jonkun näistä uusista tulokkaista!

Mitä mieltä sä olet tämän vanhan tutun uudelleentulemisesta?

Kommentit (27)
 1. Lumenen valikoimissa on jo pitkään ollut Longwear Blur-meikkipuuteri, jota yksinkertaisesti rakastan. Hylkäsin lopulta muut meikkivoiteeni ja irtopuuterit, kun tällä yhdellä tuotteella saikin yhtäkkiä tuon kombon korvattua täysin. (Ja minä olin todellakin vannonut niiden nimeen lähes kaksi vuosikymmentä…) Ihmettelen yhä, miten se on mahdollista, mutta niin se vain on. Puuterin sävy sopii vaalealle hipiälleni täysin ja lopputulos on ihanan luonnollinen, peittävyyttä silti unohtamatta (ihoni on etenkin t-alueella epätasainen ja muuten couperosaan taipuvainen, joten tätä tarvitaan). Käytän tuotetta kesät talvet, koska vaihtaa ei enää tarvitse. Talvellakaan iho ei kiristä, vaikka osittain kuiva onkin. Nyt ainoa pelkoni onkin, että tuotteen valmistus lopetetaan! (Näin käy lempituotteilleni väistämättä..) Suosittelen!

  1. Mäkin oon käyttänyt sitä samaista puuteria, mutta siis puuterina, en meikkipohjana 🙂

  2. Katariina S
   1.8.2019, 10:21

   Tykkäsin enemmän siitä alkuperäisen Lumene meikkipuuterin koostumuksesta, jota myytiin tyyliin 2000-luvulla niissä sinisissä rasioissa. Käytin niitä 4kpl per vuosi usean vuoden ajan 😀 Sittemmin ne vaihtuivat nuden värisiin ja omituisen muotoisiin rasioihin, jotka olivat varmaan rumimmat ikinä valmistetut Lumenen puuterirasiat.
   Ostin alkutalvesta Hehkun alesta tämän Longwear blurin ihan kokeilumielessä, kun halusin taas pitkästä aikaa kokeilla tätä paljon kehuttua meikkipuuteria. Mielestäni koostumus oli jotenkin kuivempi kuin sen alkuperäisen. Käytin kuitenkin hampaat irvessä loppuun, ettei jäänyt turhaan pyörimään. Taisi kestää tällä kertaa noin 4 kk jynssätä se loppuun. Toimi myös isolla siveltimellä sudittuna, jos haluaa kevyempää jälkeä pikaisesti. Uusi rasia on myös onnistunut.

 2. Suosittelen kokeilemaan Sensain meikkipuuteria, käytän itse arjessa sitä sekaiholleni joka on talvella välillä hyvinkin kuiva ja toimii silti😊

  1. Sama täällä! Käytän vain Sensain meikkipuutereita kesät talvet. Jo 20 vuotta takana yhteistä taivalta. Tiedän useamman henkilön joka käyttänyt jo vuosia meikkipuutereita. Ei ole mikään uusi juttu.

  2. Joo sitä mä käytin joskus teininä monta pannua! 🙂 Mutta en muista käytinkö sitä yksinään vai meikkivoiteen päällä. Hmm ehkä yksinään..

  3. Katariina S
   1.8.2019, 10:04

   Sensai on ihan paras, mutta aika hintava ja siihenkin myydään vielä rasia erikseen. Ostin Sensain refiilejä jostain ystävämyynnistä 3kpl hintaan 5€. Nyt enää yksi jäljellä. Olisi pitänyt hamstrata niitä enemmän.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *