Miksi meikkivoide hapettuu ja miten sen voisi ehkäistä

Joskus käy niin, että vaikka olisit löytänyt itsellesi täydellisesti sopivan meikkivoiteen, se voi tunnin tai parin päästä näyttääkin iholla oudosti tummemmalta ja oranssihtavalta. Ikään kuin meikkivoiteen sävy muuttuisi pari astetta lämpimämpään suuntaan.

Kyseessä on meikkivoiteen hapettuminen (oxidation). Tällöin meikkivoiteessa olevat pigmentit ja muut ainesosat reagoivat ihon oman ja mahdollisesti kosteusvoiteessa olevien öljyjen sekä ilmassa olevan hapen kanssa. Hapettumiselle ei voi osoittaa yksittäistä syypäätä, vaan sen aiheuttaa monien eri reaktioiden summa. Tosin yleisesti tätä ongelmaa ilmenee enemmän nimeraalimeikkien puolella, koska usein juuri mineraalit ja esim. sinkkioksidi hapettuvat helposti.

En ole itse törmännyt ongelmaan pitkään aikaan, mutta nyt kun kokeilin jo aika kovaan suosioon noussutta Laveran Soft Liquid -meikkivoidetta, sain taas tutustua tähän ongelmaan. Sävy oli minulle ihan täydellinen, mutta jo parin minuutin jälkeen se muuttuu kasvoillani liian tummaksi ja oranssiksi.

Mutta en haluaisi luopua tästä! Jos sinullakin on kotona siis uusi meikkivoide, jota ei halua laittaa kiertoonkaan, niin on muutama kikka, joilla hapettumista voi yrittää ehkäistä.

 Miten hapettumisen voi ehkäistä?

Kokeile toista seerumia ja/tai päivävoidetta. Meikkivoiteen hapettuminen voi oman ihon öljyjen sijaan johtuakin ihonhoitotuotteistasi. Kokeile siis jotain muuta tuotetta meikkivoiteen alla testataksesi onko kyse vain näiden kahden yhteensopimattomuudesta.

Käytä primeria. Meikinpohjustusvoide eli primer voi ehkäistä ihon omien öljyjen pääsemisen kosketuksiin meikkivoiteen kanssa. Primerihan juuri tällä tavoin parantaa meikkivoiteen pysyvyyttä rasvoittuvalla iholla, mutta toimii siis myös hapettumisen ehkäistyssä. Ja tässä toimivat siis parhaiten silikonipohjaiset primerit, esimerkiksi Smashbox Photo Finish Foundation Primer, Lumene Nordic Chic CC Blur-pohjustusvoide ja Maybelline Blur Stick Primer.

Jos rasvoittumista ehkäisevä primer tuntuu kuivalla iholla liian kuivattavalta, voit levittää sitä vain rasvaisemmalle T-alueelle ja muille alueille kosteuttavaa primeria.

Poista iholta ylimääräinen rasva. Meikki kannattaa tietysti aloittaa puhdistamalla iho ja levittämällä sille vaikka hyaluronihapolla kosteutta tuovalla päivävoiteella. Ihon voi vielä juuri ennen meikkivoiteen levittämistä ”blotata” eli käydä läpi puuteripaperilla. Näin ihon ylimääräinen, hapettumista aiheuttava, öljy poistuu ihon pinnalta. Puuteripapereita löytyy nykyään vaikka miltä merkiltä, esimerkiksi NYXiltä ja Clarinsilta.

Ja seuraavaa ostosreissua ajatellen: yritä löytää meikkivoide, jossa olisi mukana antioksidantteja. Ne ehkäisevät meikkivoiteen reagointia hapen kanssa. Ehkäpä yleisimmin kosmetiikasta löytyvä antioksidantti on E-vitamiini, jota löytyy mm. Estee Lauderin Double Wear Stay-in-place -meikkivoiteesta. Löydät E-vitskun aineosalistasta nimellä ”Tocopheryl Acetate”.

Pysy mukana: BLOGIT.FI + BLOGLOVIN’ + FACEBOOK

Kommentit (7)
  1. Olipa hyödyllinen ja kiinnostava postaus! Mulla ei ole pitkään aikaan ollut ongelmia meikkivoiteen hapettumisen kanssa, ehkäpä juuri sen takia kun nykyään tulee käytettyä primeria (yleensä juuri silikonipohjaista) aina meikatessa 🙂

    1. Mä en juurikaan käytä, mutta silti ei ole ollut ongelmia viime aikoina käytettyjen meikkivoiteiden kanssa. Siksi tämä Lavera heittikin multa ihan pasmat sekaisin että ai niin tällainenkin ongelma on olemassa 😀

  2. Olipa hyvä postaus! Mullakaan ei ole ollut tuota ongelmaa pitkiin aikoihin. Mutta kyllä on muutaman kerran harmittanut tosi paljon, kun on investoinut johonkin ”parempaan”tuotteeseen, ja sen on lopulta päätynyt heittämään pois. Mutta nytpä tiedän, ettei tilanne olekaan välttämättä täysin toivoton! 🙂

    1. Joo jännä et mullakaan ei oo aikoihin ollu. Ehkä meikkivoiteet on jotenkin kehittynyt viime vuosina niin paljon. No mutta hyvä, jos sait tästä vähän lisää tietoa itsellesi! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *