Miksi rakastan muotovaahtoja

Flouncessa oli vähän aikaa sitten hyvä juttu muotovaahdoista. Siinä oleva lause kiteytti erään asian, jota en ollut edes aiemmin huomannut: ”Kuivashampoiden ja tekstuurisuihkeiden aikakaudella hiusmuotoilun luottotuote on jäänyt vähemmälle huomiolle” ja jutussa haluttiinkin antaa palstatilaa sille oikealle ilmavien kampauksien avaintuotteelle.

Meikäläinenhän on aina rakastanut muotovaahtoja, sillä oma liiskatukkani tarvitsee juuri tällaista muhkeutta antavaa tuotetta ennen föönausta ollakseen jotain muuta kuin päätä myöten painautuva lätyskä. Olen yrittänyt elää ilman muotovaahto-fööni-rumbaa ja suihkutella kuiviin hiuksiin vain kuivashampoota tai rakennesuihketta, mutta mikään ei vastaa muotovaahdon antamaa ilmavuutta ja runsautta, jonka saa ilman tahmeutta tai hiuksia takuttavaa kitkaa. Lisäksi muotovaahdolla kyllästetty tyveni tuntuu pysyvän paljon pidempään puhtaana!

paras muotovaahto.jpg

Käytän siis muotovaahtoa aina pesun jälkeen pyyhekuiviin hiuksiin, erityisesti tyveen, juuri ennen föönausta. Jos haluan tyveen oikein kunnolla nostetta, föönaan hiukset vielä pää alaspäin. Muotovaahto sitä paitsi toimii myös lämpörullakiharoiden alla ja tällöin levitän vaahtoa about tennispallon kokoisen määrän kaikkialle hiuksiin.

Omia muotovaahtosuosikkejani ovat L’anzan uusi Healing Style Design Foam (27,90 e), Living Proof Full Thickening Mousse (26 e), KC Professional Four Reasons Volume Mousse (11,90 e) ja RICH Pure Luxury Argan Volumising Mousse (16,90 e). Vaikka näistä ehkä suurin suosikkini on tuo RICH, ohittaa sen edullisemmalla hinnallaan ja paljon helpommalla saatavuudellaan Four Reasonsin tuote. Mikä on sun muotovaahtolemppari? Vai onko muotovaahdon käyttö ihan mummoa? 😉

face.jpg

Kommentit (11)
 1. En voisi kuvitella eläväni ilman muotovaahtoa 😀 Itselläni on myös liiskatukka ja ilman muotovaahtoa hiukseni ovat aivan järkyttävän näköiset (=littanat) ja niitä on mahdotonta käsitellä (koska ovat niin liukkaat). Mitään supervolyymia muotovaahdolla (tai millään muullakaan tuotteella) en hiuksiini saa, mutta muotovaahto luo pohjan koko hiustenlaitolle ja sen jälkeen vielä lisään muita tuotteita (esim. mahtavaa Biozellin rakennesuihketta, kiitos kun vinkkasit siitä). Käytän käytännössä aina muotovaahtoa, olin vuosia sitten interraililla ympäri Eurooppaa ja vaikka mukana ei ollut fööniä, niin muotovaahtoa laitoin kuitenkin joka pesun jälkeen hiuksiin, ilman fööniäkin se toi rakennetta hiuksiin ja teki niistä vähän helpommin muotoiltavat 🙂

  1. No JUST näin! Puit homman paremmin sanoiksi kun meikäläinen 😀 Hmmm oonkohan ikinä kokeillut ilman fööniä… pakko testata!

 2. mulla on niin hieno ja lennokas hiuslaatu, etten haluisi kuvitella elämää ilman muotovaahtoa 😀
  oma lempparini on KC Professional Four Reasons Black Edition Fiber Mousse, eli siis kuituvaahto. tekee ihmeitä mun liehuletille!

  1. Mä en jotenki tykännyt siitä yyyyhtääään! Olikohan se se, joka tuntui tosi limaiselta ja tahmealta siinä vaiheessa kun sitä laittoi hiuksiin? Haha mutta siis hyvä juttu että sä tykkään 😀 Kauhee kun heti vaan lyttäsin! 😀

   1. No joo, kieltämättä hämmentävä tapa vastata kommenttiin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *