Mitä teen työkseni

NUDE

"Siis teetkö työksesi vain blogia?" on yksi usein saamistani kysymyksistä. Bloggaaminen työnä tuntuu edelleenkin olevan melkeinpä tabu, mutta onneksi asenteet ovat kovalla tahdilla muuttumassa.

Pitkän aikaa teinkin "vain" blogia, mutta nyt mukaan on tullut paljon muutakin. Viime aikoina olen huomannut että vain harva melko hyvistäkin kavereistani tietää, millä oikeastaan elätän itseni. Päätinkin siis avata kuukausittaisia töitäni nyt oman postauksen muodossa kaikille kiinnostuneille :)

No yksi töistäni on tietysti tämä blogi, daa. Saan siitä kuukausipalkkaa ja lisäksi lisätienestejä yhteistyöprojekteista ja pari lanttia tulee affiliate-linkeistä. Yhteistyöt valitsen tarkoin ja kieltäydyn niistä, mitkä eivät sovi blogiini tai missä on esimerkiksi mukana tuote, josta en ole ollenkaan pitänyt. Blogihommiin kuuluu tietty määrä postauksia kuukaudessa ja tietysti myös blogin Instagramin ja Facebookin ylläpitämistä.

Toinen puolisko töistäni on lehtihommia. Minulla on oma kuukausittainen palstani Trendissä ja tämän moni varmasti jo tietääkin, mutta monelle saattaa tulla uutena tietona se, että kirjoitan myös Demi-lehteen. Vastaan itseasiassa lähes koko Demin kauneusosion kirjoittamisesta ja siihen meneekin iso siivu työaikaani. Demin hommaan päädyin jotenkin itsestään, kun minua oikeastaan vain pyydettiin sinne kirjoittamaan blogini ja aikaisempien lehtitöideni perusteella.

Kirjoitan Demin kauneuteen joka kuukausi sen trendit-, suosittelemme- ja ilmiö-osiot ja joskus muitakin lisäjuttuja. Kerron kauneusmaailman kuumimmista trendeistä ja listaan tuotteita, millä trendejä voi kokeilla kotona. Testasimme-osiossa kokoan yhteen parhaat tuotteet tietyltä osa-alueelta, esimerkiksi shampoot jokaiselle hiuslaadulle, parhaat kasvonaamiot ja ihanimmat itseruskettavat. Työhön kuuluu kirjoittamisen, kuvien etsimisen ja keräämisen lisäksi siis paljon myös tuotteiden testaamista melkeinpä liukuhihnatahdilla.

Trendin palstaan kuuluu aina joku ajankohtainen trendi ja itse ottamani tutorial-kuvat. Viimeisimmissä numeroissa on ollut mm. kulmien kotivärjäys, tuuhea ponnari, viiden minsan sumusilmämeikki ja nätti nuttura. Useammat näistä joutuista löytyy myöhemmin Lily Editistä.

Trendin homma on aina ollut minulle jotenkin kunniatehtävä ja kun vielä olin edellisessä lehtitalossa töissä, haaveilin saalaa siitä, että vielä jonain päivänä pääsen kirjoittamaan Trendiin. Homma tuottaa aika ajoin päänvaivaa, koska olen jotenkin aina ollut surkea keksimään juttujen aiheita, mutta onneksi minulta löytyy tähän tukihenkilö, Jenna Kämäräinen, jolta yleensä tulee ne parhaat ideat :)

Mutta nyt mua kiinnostaisi tietää, millä alalla mun lukijani uurastaa. Kerro! :)

Kommentit

Maria / Maria Glow -blogi (Ei varmistettu) http://so-up.fi/mariaglow

Mielenkiintoinen postaus! Oot kauneustoimittaja niin monessa kanavassa ja tosi ihanaa, että sulla riittää lehtihommien jälkeen vielä intoa kirjoittaa blogia. Selkeesti oot omalla alallasi.
Itsehän kirjoittelen blogia harrastuksena, mutta työt on terveysalalla röntgenhoitajana. Aina silloin tällöin haaveilen edelleen, että tekisin enemmän meikkaaja-maskeeraajan tutkinnollani, mutta toistaiseksi teen työkseni ihan jotain muuta, niin voi sitten harrastaa niitä asioista mitä rakastaa eli kosmetiikkaa ja meikkejä. :)

Erika Naakka
NUDE

Hehe no onhan tää joo toinen omista aloistani, toinen on solubiologian puolella, jonne haikailen myös :D Olispa aikaa tehdä kaikkea! Säkin voisit sitten tehdä molempia hommia :D Yksi lisätunti vuorokauteen kiitos.

Taru Mari
Stuff About

Sulla on kyllä ihan unelmatilanne! Olisi kiva jos kirjoittaisit joskus postauksen siitä miten oot päätynyt nykytilanteeseen, vaikka tässä sitä hieman jo avasit. :)

Erika Naakka
NUDE

Joo! Voisihan sitä vähän avatakin vaikka se aika hyvin tässä ja tässä toisessa postauksessa selkenee :) http://www.lily.fi/blogit/nude/mika-nude-ja-kuka-erika

Hanna-Marleena (Ei varmistettu) https://hannamarleenaparviainen.wordpress.com

Rakennusalalla mie olen ja tykkään sun tyylistä kirjoittaa ja tehdä tutoriaaleja, ne ei sisällä turhia kikkailuja vaan ovat selkeitä, mutta näyttäviä

Erika Naakka
NUDE

Kiitos! Kiva että tykkäät :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Mielenkiintoinen ja hyvä ajankohtainen juttu! Viime aikoina kun on ollut paljon esillä se, että voiko blogia ylläpitää työkseen ja millaisia ajatuksia se herättää. :)

Itse olen ammatiltani tanssinopettaja, joka sekin on vähän semmoinen "outo" ammatti ja saa välillä selitellä, että kyllä mä tätä ja vain tätä ihan oikeasti teen työkseni, kun monet mieltävät sen harrastukseksi. :)

Erika Naakka
NUDE

No joo! Ihmiset aina luulevat tietävänsä, mitä hommia tietty ammattinimike pitää sisällään, vaikka niin harvoin on. Tanssistakin voisi vain ajatella että jaa sä vaan siellä tanssahtelet pari tuntia päivässä työkses :D Huoh!

Vierailija (Ei varmistettu)

Teet kyllä hyvää työtä! Lisäksi puheesi siitä, miten lähdet yhteistöihin vain itsellesi ja "brändillesi" sopivien tuotteiden osalta, vaikuttaa todelta näin blogiasi jo pidempään lukeneena. Liian monessa suositussa Lilynkin blogissa mainostetaan mitä tahansa, kunhan kunnolla maksetaan, ja vaikka kuinka vakuutellaan, että yhteistyötä tehdään vain juuri näiden "itselle sopivien" tahojen kanssa. Ugh. Sä vedät hyvin! :)

Erika Naakka
NUDE

Voi ihanaa kuulla :) Tosi hyvä että rehellisyys tulee läpi sinne ruudun toisellekin puolelle! :) Kiiiiitoooooos :)))

Essimm (Ei varmistettu)

Mä opiskelen yhteiskuntatieteellisessä Turuus :D mites muuten, onko kauneusjutut vienyt sut mukana vai haluaisitko tehdä töitä omalla alalla? :)

Erika Naakka
NUDE

No tällä hetkellä ne on kyllä ihan vienyt mukanaan, mutta vähän jo suunnittelen, että alkaisin etsiä töitä myös solubilsan puolelta :) Mutta yhdistäisin siihen hommaan ehdottomasti vielä blogin.

Jennasisi (Ei varmistettu)

Tää oli tosi hyvä postaus! Varmasti moni miun lisäks miettiny miten saat päivät kulumaan, oon nimittäin luullu että teet vaan tätä blogia :)

Erika Naakka
NUDE

No kylllähän siihenkin saisi 8 tuntia päivässä kulumaan kun oikein pieteetillä tekisi täyttä timanttia jokaisesta postauksesta :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei! Minuakin kiinnostaisi tietää, että oletko tehnyt tai haluaisitko tehdä töitä biologian alalla, jota olet opiskellutkin ja käsittääkseni valmistunutkin? :)

Erika Naakka
NUDE

Joo valmistuin aika tarkkaan vuosi sitten ja olen tehnyt vain harjoittelun Eviralla ja sitten gradua pitkälti virustöiden parissa yliopistolla. Nämä "oman alan" hommat on nyt ehdottomasti kiikarissa! :)

Jmt (Ei varmistettu)

Sosiaalityöntekijä :)

Vierailija (Ei varmistettu)

IT-riskienhallinnan ja kyberturvallisuuden liikkeenjohdon konsultti. KTM olen koulutukseltani. Olen ikäisesi ulkonäköön panostava nainen, ja monesti ammattini herättää vähän kummastusta.. Meikki- ja kauneusjuttuja harrastelen vapaa-ajalla, ja puolisalainen haaveeni on lukea restonomiksi vielä joku päivä.

Erika Naakka
NUDE

oOho mitääää en ees tajunnu ekoja sanoja haha :D Hyvä että on haaveita! :) Eikä itseensä panostaminen oo koskaan väärin :)

Miia Ezen (Ei varmistettu) http://idealista.fi/miikkulaisen

Olipa hyvä postaus! :) Se on totta, että ihmiset ei edelleenkän tajua blogin olevan työtä. Pidän itseäni kauneusalan sekatyöläisenä, koska elannon tuo kauneusblogi, meikkikeikat, microblading ja uusimpana aluevaltauksena kauneustoimittajan hommat. Eli I love my jobs! :D

Erika Naakka
NUDE

No hyvä! :)

hannamariavv (Ei varmistettu) http://www.hannamariav.com

On aika upeeta että jaksat vielä näiden asioiden jälkeen päivittää kauneusaiheista blogia, siinä näkyy kunnon intohimo! :) Teen tällä hetkellä chattiaspaa useemmalle verkkokaupalle, bloggaan, opiskelen (tradenomi, brändikärki) ja teen friikkuna töitä valokuvauksen, graafisen suunnittelun ja markkinoinnin saralla. Toivon tulevaisuudessa jotenkin kauneusalalla ja brändäämisessä/ markkinoinnin parissa olevani läsnä :)

hanna
www.hannamariav.com

Erika Naakka
NUDE

No joo intohimoa kyllä riittää. Harmi että sitä riittää myös solubiologian puolelle enkä oikein tiedä miten nää kaikki yhdistäisin :D Oho, sähän oot oikein tosi monitoimiosaaja!

Mamami (Ei varmistettu)

Viiden lapsen kotiäiti maalta. Meikkaan todella harvoin, mutta pussukkani harvat valitut ovat sinun suosittelemia. Samoin muukin kosmetiikka.
Olen siitä iloinen, että otat huomioon myös markettituotteet, meillä kun ei ole täällä kuin ne peruskaupat ja kotiäidin tulot ovat minimaaliset.
Tiedätkö jotain teinien ihonhoidosta? Tämä alkaa olla meillä ajankohtaista, mutta puolueetonta tietoa ei juuri löydy.

Erika Naakka
NUDE

No hyvä että oot tykännyt :)

No onhan mulla jotain hyviä tuotteita ainakin, mutta jos on oikeasti jotain iho-ongelmaa tms niin kannattaa ehdottomasti passittaa teini ihotautilääkärille :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Opiskelen tuotantotaloutta LUT:ssa ja teen oman alan hommia (eli toimin konsulttina tällä hetkellä). Meinaatko jossain kohtaa työskennellä solubiologian parissa vielä? :)

Erika Naakka
NUDE

No se on ehdottomasti haaveena! Etsiskelen juuri pienimuotoisesti solubiologian alan töitä ja haluaisin jossain tulevaisuudessa keskittyä siihen ja blogiin :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kaupan kassa, lähivuosina toivottavasti liiketalouden opiskelija (:

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiva kuulla monipuolisesta työnkuvastasi!
Olen seurannut blogiasi jo pitkään ja pidän asiallisesta tyylistäsi. Itse olen kuusikymppinen terveydenhoitaja ja aina töissä täydessä meikissä. Oma luova varttini meikkipöydän äärellä aloittaa päivän hyvin..

Erika Naakka
NUDE

Ihana kuulla! :) Ja hyvin sanottu, luova vartti! Se tekee kyllä hyvää :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Ei liity nyt tähän mitenkään, mutta ootko huomannut, että Asokselta saa nyt tilattua Benefitiä Suomeen!?! <333 ps. aiheeseen liittyen, olen parin päivän päästä valmistuva ylioppilas, joka unelmoi lääketieteellisestä :)

Erika Naakka
NUDE

WHAT?! Ootko varma että menee ostoskoriin? Onhan siellä niitä ollut ennenkin mutta tilaus on tyssännyt kassojen kohdalla :/

Mariam B (Ei varmistettu) https://moriemblog.blogspot.com.es/

Mua kiinnostaisi tietää, että kauanko kirjoitit blogia ennen kuin siitä tuli sinulle ammatti ja kuinka kauan tästä taas kului että pääsit kirjoittamaan lehtiin? :)

Erika Naakka
NUDE

No se selviää tästä postauksesta: http://www.lily.fi/blogit/nude/mika-nude-ja-kuka-erika :)

Eli vähän alle vuoden kirjoittelin ennen kun minut pyydettiin Costumen alle bloggaamaan :)

Mahdoton Nainen

Jostain syystä mulla oli semmoinen käsitys, että tekisit myös meikkaajan/maskeeraajan hommia, mut näin ei ilmeisesti ole :O

Erika Naakka
NUDE

En virallisesti tee :) Olen tehnyt muutamia meikkejä ja kampauksia kavereille ja kavereiden kavereille :)

sanniiis (Ei varmistettu)

En oo vielä "mikään" mutta vähän yli vuoden uurastuksen päästä toivottavasti lastenpsykologi. Jännä aina lukea bloggaajien kaikista kuvioista, oon ite siinä mielessä perinteinen että tykkään siitä että on vaan se yksi työ ihan vaan koska en uskoettä ikinä pystyisin organisoimaan niin montaa eri juttua ja ympäri vuorokauden ja viikon :D Mutta toisaalta ymmärrän kyllä sen viehätyksen myös, että työaika ei olekaan se 8-5 maanantai perjantai vaan vähän jotain jännempää.

Erika Naakka
NUDE

Joo kyllä mäkin tykkäisin että olisi vain yksi työ :D Mutta nyt just tilanne on mikä on. Ja itse haaveilen siitä että olisin työpaikalla 8-16 ja sitten voisin jättää keskeneräiset työt sinne ja palata hyvin mielin kotiin. Kotona yrittäjänä työskentely tuo vapauksia mutta vaatii myös itsekuria niin työn kuin vapaa-ajankin suhteen. Mutta nyt on tällainen vaihe, varmaan parin vuoden päästä joku muu :)

Tarukka (Ei varmistettu)

Tämän kesän vietän tarjoilijan työssä ravintola-kahvilassa ja syksyllä jatkuu sosionomi-opinnot.
Eli minusta tulee lastentarhanopettaja/sosiaaliohjaaja vuoden vaihteen jälkeen. Olen lukenut blogiasi jo monta vuotta, ja pidän eniten kampaus-tutoriaaleistasi sekä tuotesuosituksista, varsinkin Lumenen ym. suomalaisten yritysten tuotteet kiinnostavat. Mukavaa kesää sinulle, toivottavasti ehdit myös lomailla välillä. ;)

Erika Naakka
NUDE

Onnea opintoihin ja viimeiseen rutistukseen! Kiitos paljon ja mukavaa kesää myös sulle :) Yrittäjä ei lomapäiviä nää! :D No ei vaan, kyllä mä jonkun viikon jostain rutistan ;)

Tko (Ei varmistettu)

Täällä kirjoittelee mikrobiologi! Molekyylibilsa oli sivuaineena eli lähinnä solubilsaa:D
Oon sun blogia lukenut jo useamman vuoden, kiinnostuin meikkaamisesta toden teolla jo ala-asteella ja salainen haave on myös ollut kauneusalan jutuissa. Toisaalta näin vanhemmalla iällä (haha) oon ymmärtänyt että haluan kyllä elantoni muualta. Toivottavasti syksyllä alkaa siis lääketieteellisen opinnot :) kiitos ihanasta blogista Erika! Jatka samaan malliin< 3

Erika Naakka
NUDE

Okei, no ihan samalla linjalla sitten kun mä! Alunperin olisin halunnut myös pääaineekseni mikrobiologian, mutta sitä ei ole erikseen Turun Yliopistossa, joten oli pakko ottaa solubilsa. Missä sitten työskentelet nykyään? :)

Ja myös lääkis oli meikäläisenkin haave joskus :D Kunnes sitten kävin ihan tosissani läpi sen, millaista se työ sitten olisi ja tulis siihen tulokseen, ettei kuitenkaan ihan mua varten ;)

 

Kommentoi