Miten käsittelen hiukseni pesun jälkeen

*Sis. yhteistyölinkkejä

Ah, on niin ihanaa ammentaa postausidiksiä tuosta taannoisesta arvontapostauksestani. Ei tarvitse täällä yksinään miettiä päätään puhki, että mitähän te lukijat haluaisitte seuraavaksi lukea ja tietää, että postauksesta on hyötyä ainakin sille yhdelle toiveen jättäneelle 🙂 Kiitos siis vielä kertaalleen kaikille postaustoiveen jättäneille <3

Eräs lukijani pyysi vinkkejä siihen, miten hiukset kannattaisi käsitellä illalla pesun jälkeen, jotta niitä olisi helpompi muotoilla ja laittaa sitten aamukiireessä. Haluan toki jakaa vinkkini, mutten voi valitettavasti taata, että nämä omiin hentoihin ja taipuisiin hiuksiini sopivat tuotteet ja välineet sopisivat ihan jokaiselle hiuslaadulle. Mutta aina kannattaa testata!

hiukset pesun jälkeen.jpg

Meikäläinen on juuri niitä, joiden tukka ei tuosta vaan taivu edes ponnarille, ellen laita hiuksiini edes jotain rakennetta antavaa suihketta tai föönää hiuksia illalla ennen nukkumaan menoa. Jos seuraavana päivänä on vaikka jokin tärkeä tapahtuma, en todellakaan voi mennä nukkumaan hiukset vaikka vähän kosteina, koska aamulla ne olisivat joka suuntaan taipuneet ja kaikki kampaukset näyttäisivät homssuisilta.

Näin talvisin on tärkeää, että käytän aika paljon ja hyvää hoitoainetta, etteivät hiukseni sähköistyisi kuivuttuaan. Shampoolla ei nyt ole tämän postauksen kannalta niin väliä, joten ei keskitytä siihen. Viime aikoina olen käyttänyt hoitsikkana lähes ainoastaan KMS Tamefrizz Smooting Reconstructor -maskia (Bangerheadilla* 20 e), joka nimensäkin mukaan pitää sähköisyyden ja pörröisyyden poissa. Ja ilman sitä, hiukseni myös takkuuntuisivat aika helposti pesussa. Se ei myöskään jätä hiuksia lähmäiseksi tai painaviksi, joten se antaa hyvän pohjan niin kampauksille, kiharoille kuin seuraavan aamunkin kampaustarpeisiin.

dyson supersonic kokemuksia.jpg

Seuraavaksi ehkä se tärkein juttu eli hiusten kuivaaminen föönillä. Annan hiusten aina kuivua vähän hiusturbaanin sisällä, mutta loput eli noin 60 prossaa kosteudesta poistan hiustenkuivaajalla ja siihenhän käytän tietysti the one and only Dyson Supersonicia. Jos annan hiusten kuivua itsekseen, niihin tosiaan muodostuu outoja laineita, joita on ärsyttävää yrittää sitten aamulla tainnuttaa pinneillä ja lakalla. Lisäksi hiuksiin saa tässä vaiheessa muotovaahtoa ja muita rakennetuotteita, jotka helpottavat huomattavasti hiusten käsittelyä myöhemmin ja systeemi säästää hermoja aamun kiireessä, trust me.

latvahoitoaine.jpg

Eli ennen föönaamista levitän pyyhekuiviin hiuksiin latvaseerumia hiusten keskikohdilta latvaan asti. Tähän olen jo vuosia käyttänyt paria pumppausta L’ANZA Healing Strength Neem Plant Silk Serumia (Bangerhead*, 23 e). Se on yksi niistä harvoista latvaseerumeista, joka ei jätä hiuksiin sellaista rasvaista klähmää tai liimaa hiuksia toisiinsa kiinni ohuiksi suiruiksi. Se antaa hiuksiin kiiltoa, poistaa sähköisyyttä ihan superhyvin ja estää kaiken pörrön, mitä vaikka vähän kärsineisiin latvoihin voisi tulla. Levityksen jälkeen harjaan hiuksista takut pois ja viimeistelen seerumin levityksen Tangle Teezerillä.

paras muotovaahto.jpg

Omat hennot hiukseni tarvitsevat ehdottomasti rakennetta ja vähän kitkaa ja pitoa. Jos en laita niihin föönauksen yhteydessä mitään, ne ovat älyttömän liukkaat ja lötköt ja niitä on mahdotonta saada sinne minne haluaisin, edes ponnarille kunnolla. Siksi levitän aina föönauksen yhteydessä niihin jotain rakennetuotetta, joko muotovaahtoa tai rakennesuihketta. Tässä lemppareitani muotovaahdoista ovat tällä hetkellä Redken Full Effect 04 (Bangerhead*, 17 e), XZ Styling&Care 2 ja kevyempi Davines Liquid Spell (Greencos, 29 e). Ja jos en jaksa läträtä muotovaahdon kanssa, käytän superhelppokäyttöistä suihkutettavaa Kevin Murphyn Anti.Gravity.Spray -suihketta (Sessionsalon, 27 e), joka antaa sellaista suolasuihkemaista rakennetta ja kuohkeutta.

hiukset pesun jälkeen 3.jpg

Yleensä jätän homman tähän eli menen kuivalla, suoralla ja ihanan kuohkealla tukalla nukkumaan. Aamulla hiukset on helppo jättää auki, tehdä joku nopea arkikampaus tai heittää koko höskä ponnarille. Hiukset pysyvät paikoillaan, eivätkä rasvoitu niin helposti, kun niitä ei ole koko ajan lääppimässä paikoilleen. Aamulla laitan hiuksiin yleensä vielä Batisten kuivashampoota (tuo XXL antaa eniten rakennetta, mutta muutkin kelpaa) varmistamaan rasvattomuuden ja antamaan vielä vähän lisää rakennetta. Kampaukset viimeistelen vielä hyvällä hiuslakalla: RICH Pure Luxury Sure Hold Hairspray (YA.fi, 13 e), jota saa muuten nykyään Cittareista!

Eli vielä yksinkertaistettuna mun hiustenmuotoilukaava: illalla pyyhekuiviin hiuksiin latvaseerumi + muotovaahto tai -suihke ja föönaus ja kuivien hiusten tyveen kuivashampoo seuraavana aamuna.

hiukset pesun jälkeen 2.jpg

Jos oikein rupean hifistelemään, teen hiuksiin illalla vielä kiharat, jolloin hiukset ovat aamulla näteillä laineilla, eikä niille tarvitse välttämättä tehdä kuivashampoon levityksen lisäksi yhtään mitään. Mutta tämä on ihan niitä spessukeissejä varten! Kiharoiden alle laitan jotain lämpösuojasuihketta, mikä nyt käteen sattuu osumaan, esimerkiksi KMS ThermaShape -suihketta (Cocopanda*, 22 e), mutta tärkein kohta piilee mielestäni hiuslakassa, joka antaa parhaimman pidon kiharoille. Tässäkin kohtaa rakastan hienojakoista ja superpitävää RICHiä.

Löytyykö teiltä jotain suihkunjälkeisiä tukanlaittovinkkejä?

Lue myös:
Top 5 harjat eri tarkoituksiin
kiharat ilman lämpöä

bloglovin’ + facebook + blogit.fi + instagram

Kommentit (17)
  1. Mietin pitkään, että kehtaako edes tämmöistä kysyä..mutta antaa mennä.:D
    Olen aina miettinyt, että tarttuvatko muotoiluaineet hiuksista tyynyyn ja sitä kautta kasvojen ihoon? Jos käyttää päivittäin hiustuotteita niin onko sillä merkitystä ihon kuntoon? Tietty tyynyliinan vaihtoväli saattaa vaikuttaa asiaan.

    1. No siis ihan hyvä kysymys! Mutta mä en ainakaan oo ikinä huomannut mitään vaikutusta ihossa tai tuntenut, että tyynyliina olisi mitenkään likaisempi. Mä myös yleensä nukun hiukset tosi löyhällä ponnarilla pään päällä eli ne latvat missä on vaikka hoitotuotetta ei edes osu kasvoihin. En kyllä usko, että kerran hiuksiin tartuttuaan, ne aineet hinkkaamalla lähtisi enää tyynyliinaan 🙂

  2. Minun hiukset ovat karkeat ja kiharat. Olen juuri etsimässä jotain luonnonkosmetiikka tuotteita jotka sen kesyttäisivät. Nyt prosessi menee kuitenkin niin että tuplavaahdotuspesu,  säännölliset hiusnaamiot, pörröisyyttä poistava ja silottava hoitoaine suihkussa. Ja sitten vähän ajan päästä hoitosuihke koko päähän, hoitoljyä ja seerumia, kyllä, joka pesun jälkeen kaikkea noita. Ja aina lämpökäsittelyn yhteydessä lämpösuoja ja välillä latvoihin pörröisyyden tasoittajaa. 

    1. Joo kiharat ja pörröiset hiukset on kyllä haastavat! 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *