Näin ylläpidän vaaleiden hiusteni raikasta sävyä

Vähän aikaa sitten joku lukija kehui hiusteni sävyä ja kyseli, missä olen käynyt kampaajalla nyt, kun luottokampaajani Saxcén Johanna on ollut äitysvapaalla. Sanoin, etten ole tammikuun jälkeen käynyt missään ja sitä ennen kävin Peili Hiussalissa Kata Näreaholla.

Tajusin, että enpä ole tainnut pitkään aikaan olla näin tyytyväinen hiuksiini näin pitkää aikaa. Olen jo vuosia värjännyt hiuksiani tyvestä tummaksi, mikä on aiheuttanut sen, että vaaleampi tyvikasvu on ruvennu häiritsemään noin kuukauden parin jälkeen kampaamokäynnistä. Siksi päätin kertoa teille, miten vaaleiden hiusten hoito oikein onnistuu.

vaaleat hiukset kirkastus

Eli jotain on tullut tehtyä oikein! Ensimmäinen askel oli tietysti tummasta tyvestä luopuminen. Omaa väriä on nyt monta monta senttiä tyvessä ja loput on vain raidoitettu vaaleammaksi. Kata oli muuten tosi hyvä raidoittamaan eli ehdottomasti menen hänelle uudelleenkin, ellei Johanna nyt satu kohta palaamaan sorvin ääreen 🙂 Oman värin kasvattamisen lisäksi vaalean hiuksen sävyn ylläpidossa on kaksi kriittistä asiaa, jotka tulee muistaa: syväpuhdistus ja hopeashampoiden tai -hoitoaineiden käyttö. Niistä siis seuraavaksi lisää!

Syväpuhdistus

Olen puhunut monta kertaa aiemminkin siitä, kuinka tärkeää vaaleat hiukset (tai no, ihan kaikki hiukset) olisi syväpuhdistaa kerran viikossa tai parissa. Se poistaa hiuksista kraanaveden metallien aiheuttamia tunkkaisia värejä, kirkastaa sävyä ja lisäksi tekee hyvää päänahalle, kun se pääsee kaiken talin ja tuotekertymien poiston jälkeen hengittämään kunnolla.

Ja vaaleahiuksisten kannattaa ehdottomasti muistaa pestä metallit pois hiuksistaan ennen kampaajalle menoa, sillä vaalennusprosessissa metallit voivat aiheuttaa odottamattomia sävyjä ja vaikeuttaa vaalennusta.

Oma suosikkini on niin kauan, kuin olen hiuksiani syväpuhdistanut, ollut  Lanza Healing Color Care Clarifying Shampoo*, enkä oikein edelleenkään ole löytänyt sen vertaista. Tämän jälkeen hiukset ovat kevyet, raikkaat ja superpuhtaat ja näkyvästi myös fressimmän sävyiset! Toki syvärin jälkeen kannattaa ehdottomasti käyttää jotain superkosteuttavaa naamiota tai vaikka Olaplexiä, ettei hius pääse kuivumaan tehokkaasta pesusta.

Hopeashampoo

Toinen ehdoton palanen vaaleiden hiusten sävyn ylläpitämisessä on tietysti hopeashampoon ja/tai -hoitoaineen käyttö. Ainakin mulla, kylmänvaalea sävy kellastuu jo viikossa, ellen käyttäisi ollenkaan hopeashampoota. Käytän sellaista noin joka toisessa pesussa tai vähän harvemmin, kun laiskottaa.

Hopeatuotteet taittavat violetilla ja sinisellä sävyllään hiuksista sitä epätoivottua keltaisuutta. Ehkäpä kaikista ikonisin hopeashampoo Fudgen Clean Blonde Shampoo* on monien vuosien jälkeen edelleen oma suosikkini ja nyt sen uusi versio on vähemmän hiusta kuivattava ja vieläpä sulfaatiton!

hopeashampoo

Toinen iso lempparini on vähän aikaa sitten esittelemäni Evo Fabuloso Platinum Blonde*, joka on ensimmäinen hopeahoitoaine, joka tuntuu oikeasti toimivan! Se antaa hiuksille juuri täydellisen kylmää, ei liian sinistä, sävyä hoitaen hiusta samalla. Eli jos hiuksesi ovat vaikka vaalennuksen jäljiltä superkuivat, kokeile tätä.

Ja niille, joiden hiukset muuttuvat hopeashampoosta lähinnä vihertäväksi, suosittelen enemmän pinkkiin taittavia shampota ja hoitoaineita, esimeriksi kotimaista KC Professional Color Mask Shampoota sävyssä Pearl (11 e, Sokos.fi).

Lue lisää:
Kuinka usein syväpuhdistavaa shampoota pitää käyttää?
Blondien hiusten parhaat kaverit

kauneus hiukset
Kommentit (4)
 1. Mulla oli pitkään kanssa latva vaalennettu ja tyvessä omaa tummempi sävy. Niin lähellä omaa kuitenkin, että
  värjäsin vaan 3kk välein. Sitten leikkasin hiukset lyhyiksi ja värjäsin tummaksi. Kun hiukset olivat kasvaneet, niin eka vaalensin niitä ja värjäsin tummemman vaaleaksi. Mutta nyt hiukset on värjätty viimeksi maaliskuussa. Ja ajatuksena olisi jossain kohtaa vaalentaa latvaa, mutta pitää tyvessä oma väri. 😊

  https://naissanelioissa.wordpress.com/2019/07/22/leikittiin-koirataloutta/

  1. Hyvältä kuulostaa! 🙂

 2. ambivalentti
  23.7.2019, 10:30

  Mun tekis mieli kokeilla tota Evo Fabulosoa mutta se on aika hintavaa, ja kun oon pettynyt näihin esim. Biozellin ja KC:n keltaisuutta taittaviin Color Maskeihin, niin en tiedä uskallanko enää ostaa mitään tuommoista. Onko se Fabuloso kuinka pigmenttistä? En Googlesta löytänyt kuvaa että kuinka sinistä/violettia se on.

  1. Juu Color maskeista ei oo mihinkään Evon rinnalla! Ja on noin 1000 kertaa pigmenttisempää kun nuo Color maskit 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *