Neljä uutta tukkaoppia Wellalta

Kävin viime viikolla Wella EIMI -tilaisuudessa, jossa Wellan kouluttaja Joni Justander ohjeisti meitä erilaisten muotoilutuotteiden saloihin. Heti, kun aistin, että jaaha, täällä tulee iso kasa uutta infoa, kaivoin kännykän muistion esiin ja aloin sormet sauhuten näpyttää. Nämä opin:

wella_eimi_1.jpg

1. VOLYYMI VS. TEKSTUURI

Itse olen jaotellut volyymia ja tekstuuria antavat tuotteet samaan kastiin, mutta Joni osasi kertoa, että ne ovat täysin erilaisia muotoilutuotteita. Who knew! Volyymia antavien tuotteiden tarkoituksena on erotella hiuksia, kun taas tekstuurituotteet tuovat niitä yhteen rakentaen näin tukkaan kitkaa ja rakennetta.

Tästä lähtien tartun ehdottomasti niihin volyymituotteisiin, sillä tämä lirutukka vaatii runsautta! Wellan EIMI-tuotesarjasta tuuheutta antavat mm. Dry me -kuivashampoo, Natural Volume ja Extra Volume -muotovaahdot sekä Body Crafter -muotoilusuihke. Rakenne- eli tekstuurituotteita ovat mm. Texture Touch -mattavaha, Pearl Styler ja Sculpt Force -muotoilugeelit.

wella_eimi_4.jpg

2. SUOLA VS. SOKERI

Samoin olen aina kuvitellut, että suola- ja sokerisuihkeilla tavoitellaan samaa asiaa: rakennetta. Mutta tässäkin asiassa olen ollut väärissä kuvitelmissa. Suolasuihkeen tarkoitus on nimittäin antaa sitä rakennetta, sokerisuihke antaa ilmavuutta. Lisäksi suolasuihke jättää hiuksen karheammaksi ja mattapintaiseksi, sokeri taas kiillottaa hiuksen pintaa.

Wella EIMI Sugar Lift -sokerisuihketta voi hyvin käyttää esimerkiksi föönauksen tai muotoiluraudan alla. Ocean Spritz on EIMI-sarjan suolasuihke.

wella_eimi_3.jpg

wella_eimi_6.jpg

3. HIUSLAKKAA MUOTOILURAUDAN ALLE

Olen joskus kuullut, että jotkut käyttävät hiuslakkaa esimerkiksi ennen kiharruspuikon käyttöä. Olen kuvitellut, että tämä on vain jotain hullua urbaani legendaa, eikä kukaan nyt oikeasti näin tee, ellei halua käräyttää tukkaansa katki.

Mutta vielä mitä, Joni kertoi, että näin voi ihan hyvin tehdä, kunhan lakassa on lämpösuojaominaisuus. Hän esimerkiksi tykkää suihkuttaa pumppulakkaa niin reippaasti tukkaan, että se siitä melkein läpimärkä ja pyörittää hiussuortuvan sitten kihartimen ympärille. Lakalla tukka suorastaan prässäytyy muotoonsa ja lopputulos on superpitävä ja kiiltävä. Tätä on vihdoin testattava! EIMI-sarjasta tähän sopii aerosoliton Flexible Finish -hiuskiinne.

wella_eimi_2.jpg

4. VAHAA MYÖS PITKILLE HIUKSILLE

Vaha ei ehkä ole se ensimmäinen muotoilutuote, johon pitkähiuksinen tarttuu. Mutta Jonin mukaan kyllä kannattaisi! Kokeile esimerkiksi hieroa hiusvahaa käsiisi ja käymään juuri tehdyt kiharat läpi. Saat hiuksiin erottelevuutta ja rakennetta ja tyveen kivasti nostetta. Tähän sopii Wella EIMI Grip Cream -mutoiluvoide jakiiltoa antava Shape Shift -muotoiluvaha.

Onko näistä uusista muotoilutuotesäännöistä yksikään teille jo ennestään tuttu? 🙂

Kommentit (5)
 1. Mahtavaa, olen jo pitkään kesyttänyt talvisin hiusvahan jämillä sähköistyvää kiharapehkoani 🙂 Ihana kuulla ettei se ollutkaan niin suuri synti ja häpeä

 2. Heippa! Jäi vähän kaihertamaan tuo ”lämpösuojaominaisuus”.. Hiljattain etsin tietoa eri muotoilutuotteista ja löysin tämän postauksen:
  http://www.lily.fi/blogit/id-rather-hair-you-now/totuus-muotoilutuotteiden-lamposuojista

  Näin olen tämän asian ihan itsekin päätellyt maalaisjärkeä käyttäen, ja siksi ei ole tullut niitä ikinä osteltua. Siispä ihmettelen, mitenkä Wellan kouluttaja voi puolestapuhua ominaisuutta jota ei ole. 😀

  Halusin kommentoida tätä siksi, ettei kukaan turhaa luota ”suojaan” jota ei oikeasti ole olemassa, jos ei asiasta vielä tiennyt. 🙂
  Niinkuin sinäkin sanoit, ”eikä kukaan nyt oikeasti näin tee, ellei halua käräyttää tukkaansa katki.”
  näin minäkin ajattelin, ja ajattelen vieläkin ! 😀

  Muut neuvot on kyllä hyviä ja aion pitää mielessä! Itse oon ainakin ollut ihan kujalla kaikista eri muotoilutuotteista kun niitä on niin paljon, ja just siks pitänyt erikseen googletella mitä mikäkin tekee. 😀 On kaiken maailman suola ja sokerijuttuja, kohta tulee varmaan joku mustapippurisuihkekin? ;D

  1. Joo, joskus itsekin kirjoittelin samasta aiheesta: http://www.lily.fi/blogit/nude/lamposuoja-ei-olekaan-lamposuoja

   Ja tosiaan, ei ole mitään ainetta, joka toimisi lämpötilan nousua estävänä tuotteena. Jos hius ei kuumene, ei se kyllä kiharrukaan 🙂 Mutta hoitavia ja rikkoutuneita proteiineja paikkaavia aineita lämpösuojaavissa tuotteissa on.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *