Olaplex pintaa syvemmältä + ennen- ja jälkeenkuvat

NUDE

Tämän vuoden yksi kovimmista uutuuksista nousi kertaheitolla bloggaajien ja julkimoiden suureen suosioon. Eikä tämän postauksen tähtinimi, Olaplex, ole varmasti jäänyt sinunkaan näyttöpäätteeltäsi vilahtamatta.

Sain viime viikolla kokea sen ihmeen, josta kaikki on jo viimeiset puoli vuotta kohissut. Ja koska hiusteni rakenteen muutos oli niin dramaattinen, päätin syventyä tähän aiheeseen vähän paremmin. Jos siis mennäänkin vähän muovisen pullon pintaa syvemmälle!

Pakko myöntää, että vaikka kuinka ajattelen olevani ajantasalla uusimmista trendeistä ja tuotteista, Olaplexista minulla oli kyllä väärä käsitys. Päähäni oli iskostunut ajatus pelkästä kiiltohoitoaineesta, joka laitetaan värin joukkoon ja sillä selvä. Mutta tarina ja erityisesti kemia Olaplexin takana ovat paljon mielenkiintoisempia. Olaplex ei siis ole kiiltohoitoaine. Tämä onkin se seikka, mikä erottaa patentoidun Olaplexin tänä vuonna sen kintereillä markkinoille tulleista "kilpailijoistaan".

Ja mitä tämä hiusmaailman mullistanut aine sitten tekee? Lyhyesti sanottuna se korjaa hiusten rikkoutuneita rikkisiltoja. Nämä sillat yhdistävät hiusten keratiini-proteiinit toisiinsa luoden jälleen vahvan ja jämäkän hiuskuidun.

Kun hiusta käsitellään (esim. värjätään) tai se altistuu UV-säteilylle (tarkemmin sanottuna sen johdosta syntyneille happiradikaaleille) tai pelkästään pestään emäksisillä shampoilla, rikkisillat aukeavat. Jokaisen käsittelyn yhteydessä ehjien sidosten määrä siis vähenee ja hiuksen rakenne heikkenee.

Ja miksei kukaan sitten ole keksinyt korjata näitä tärkeitä sidoksia aiemmin? Siinäpä kysymys. Onneksi kalifornialaiset tohtorismiehet Eric Pressly ja Craig J. Hawker ottivat kopin hiusalaa vaivanneesta ongelmasta ja kehittivät ensimmäisen yhdisteen, joka pelastaa katkenneet rikkisillat. Koko Olaplex-hoidon teho ja maailmanmaine perustuvat siis vain tähän yhteen yhdisteeseen: Bis-aminopropyyli-dietyleeniglykoli-dimaleaattiin. Eli tuossa ylempänä näkyvään kaveriin.

Olaplex-hoidon minulle teki ystävällisesti Turun Avantgarden Juha Haavio. Yli 20 vuotiaan parturikampaamon ensimmäinen toimipiste sijaitsee Turun keskustassa Humalistonkadulla ja on tullut tunnetuksi mm. parin korttelin mittaisesta jonostaan vuonna 2013, kun asiakkaat saivat ilmaiseksi värin ja leikkauksen 12 tunnin ajan.

Ruskea värini oli kulunut blondatuista hiuksistani parin kuukauden aikana aika reilusti, joten väriä freesattiin tummempaan ja täyteläisempään ruskeaan.

Lopputulosta on hieman vaikeaa kuvailla sanoin, saati sitten kameralla. Toivottavasti iso osa teistä näki hiukseni videolla Snapchatissani (erikanaakka) heti hoidon jälkeen. Siinä hiusten vahva rakenne tuli paremmin esiin. Ainoa sana, jonka keksin kuvaamaan hoidon jälkeistä tunnetta hiuksissa oli jäntevyys. Hiukset todellakin tuntuivat terveemmiltä, sileämmiltä ja jämäkämmiltä. Olematta kuitenkaan raskaat tai lättänät.

Hoidon jälkeen hiukset ovat sellaiset, millaisiksi saan ne pesun, muotovaahdon, seerumin, hyvän föönauksen, kuivashampoon, ja lakan avulla. Hiukset ovat tyvestä kuohkeat (enemmän kuin koskaan) ja jämäkkyyden ansiosta ne eivät liiskaudu kiinni päänahkaan. Olenkin elellyt ponnaritta nyt koko viikon. Näin pitkää aikaa en liimalettini kanssa kulkenut ilman ponnaria tai kunnollista tyvitupeerausta ikinä. Ja tyvispray saa nyt jäädä ansaitulle lomalle. Olaplex-hoito jatkuu nyt kotona kampaamosta mukaan saadulla ylläpitoaineella.

Uskoisin, että eniten Olaplexista hyötyy todella huonokuntoinen hius, mutta aikamoisen tempun tämä teki omillekin suht hyväkuntoisille hiuksilleni. Kuulemma blondausta ei kampaajani tekisi enää ikinä ilman Olaplexia ja siinä hommassa ihmeaine on varmasti korvaamaton kovassa käsittelyssä olevan hiuksen suojana.

Olaplex-hoidon voi muuten tehdä ilman värjäystäkin. Ja muista tarkistaa kampaajaltasi lopullinen värjäyksen hinta, tämä ihmeaine ei nimittäin ole ilmaista.

Jos ei vielä tullut selväksi, minä olen myyty.

Olaplexin tuotteita voit ostaa mm. suomalaisesta Nordic Hair House -verkkokaupasta.

Kuva ja hyvä teksti samaisesta aiheesta täällä: Labmuffin.com. Kysymyksiä ja vastauksia löydät täältä.

Kommentit

Kiti

Mulle tehtiin Olaplex-hoito muutama kuukausi sitten värjäyksen yhteydessä. Se teki ihmeitä hennoille ja kuiville hiuksilleni! Hiukset ovat nyt vahvemmat ja jotenkin helpommin muotoiltavat. Aion uusia hoidon seuraavalla käynnillä. Suosittelen kaikille, kannattaa todellakin kokeilla!

Vierailija (Ei varmistettu)

Tää kuulostaa kyllä todella hyvältä!
Olen kuitenkin hieman skeptinen Olaplexin suhteen, koska olen muiden kokemusten perusteella ymmärtänyt silottavan hoitotuloksen kestävän melko lyhyen aikaa, vain parisen viikkoa. Onko sinulla tietoa, minkälainen kesto tuotteelle luvataan (tuon kotihoitotuotteen kanssa)?

Lullah

Mulla niin tekis mieli käydä Olaplex-käsittelyssä, kun nuo vaalennetut pituudet on vähän mitä on. Harmittaa vähän nyt tää Elumenilla värjääminen, ku Elumeniin tuota ei voi sekottaa, nii pitää erikseen käydä :D Noh, mutta muutenki oon kasvattamassa hapetteilla värjätyt osat pois, niin ehkä mun maailma ei kaadu. Ehkä sitten jos haluan jtn ombrea, niin sitten voi olla kiva. 

LA (Ei varmistettu)

Mulle tehtiin myös Olaplex pariviikkoa sitten, koska hiukset on pintakuivat ja latvat huonokuntoiset. Valitettavasti en voi sanoa, että olisi auttanut - samanlaiset latvat nyt kahden viikon jälkeen. En ostanut kotihoitoaineita, joten en osaa sanoa olisiko auttanut.

Marsublog

Samaa mieltä tehosta, mulla siis täysin valkoiseksi värjätty blondi + kotihoitoaine. Oikeasti ainut toimiva hoitava tuote jota olen ikinä kokeillut. Auttaa myös pitämään hiukseni suorina.

Vierailija (Ei varmistettu)

Aivan mielettömän kauniit hiukset sulla! Sopii tosi hyvin tuo tumma väri :)

Erika Naakka
NUDE

Ihanaa, kiitos paljon :)

ijipijoåpihio (Ei varmistettu)

Etkös oo kokeillut Niophlexiä kanssa? Oliko se mitään olaplexin rinnalla?

Erika Naakka
NUDE

Olen kokeillut ja jos nyt ihan näin supersuoraan sanotaan niin ei se kyllä ole edes verrattavissa tähän :D

Vilppus (Ei varmistettu)

Heippa, tämä ei nyt liity tähän postaukseen, mutta oletko naimisissa? Siskosi blogissa oli postaus kummiudesta, jossa mainittiin aviomies. Olen koko ajan luullut, että olet avoliitossa. Jos olet naimisissa, niin koska häät olivat? Millainen oli häämeikkisi? :D

Erika Naakka
NUDE

Haha no joo siellä on käynyt kyllä kirjoitusvirhetapaus :D Meikäläiseltä löytyy siis "vain" avomies :D

Vierailija (Ei varmistettu)

En ole kokeillut Olaplexiä, mutta kiinnostaisi kyllä, varsinkin kun oma tukka on luonnonkihara korppu vaikka kuinka öljyää ja trimmaa latvoja.

Mun mielestä on ihan älyttömän hienoa, että kirjoitat myös siitä kemiasta mikä näiden aineiden taustalla on. Huomaa että sulla on tiedetaustaa ja sisäinen nörttini on aina mielettömän innoissaan kun saan lukea miten tuotteet toimii, eikä vain niin että joku sanoo, että tää on hyvä, osta. Olin jo ihan innoissani sun misellivesipostauksestakin ja sen jälkeen olen ostanut tyytyväisenä jo useamman pullon. Vaikutat todella fiksulta tyypiltä ja sun blogia on aina ilo lukea, joten kiitos ja jatka samaan malliin! :)

kihara (Ei varmistettu)

Mun käyttämäni kampaamo ei ole ottanut Olaplexia "valikoimiinsa", koska tuote sisältää silikoniyhdisteitä/johdannaisia tms ja on siten ns "huijausta"..

Marco (Ei varmistettu)

Sun käyttämän kampaamon henkilökunta ei ole ihan ajan tasalla. Olaplex ei sisällä _mitään_ silikoneja eikä niiden johdannaisia. Inci-luettelot löytyy ihan pullojen kyljestä ja jos on oikeasti ammattitaitoinen kampaaja niin osaa lukea niistä että mitään silikoneja ei tuotteissa tosiaankaan ole.

Tässä vielä lainaus valmistajan sivuilta: "Olaplex is free of silicone, sulfates, phthalates, DEA, aldehydes, gluten and is never tested on animals."

SAMI-PETTERI

Mun tekis mieli itsekin kokeilla Olaplexiä, koska mulla on todella vahvat ennakkoluulot tuotteeseen. Mun vahva vastustus tuotetta kohtaan alkoi, kun näin sosiaalisessamediassa ja internetissä "ennen" ja "jälkeen" kuvia. Mikä niissä vahvasti ärsytti minua oli se että ennen kuva oli selkeästi "manipuloitu" näyttämään huonommalta, kuin ehkä todellisuudessa oli.

Itse raivostuin suorastaan kun näin Facebookissa parturi-kampaamon mainoksen, jossa "ennen" kuvassa oli selkeästi hiukset otettu ponnarista pois, tupeerattu pohjaa (latvasta) ja käsillä vähän lisää sotkettu. "Jälkeen" kuvassa hiukset oli värjäyksenkin vuoksi pestyt ja kiiltäväksi föönatut. Jotta mainos olisi uskottava, hiukset pitäisi pestä ja föönata jo "ennen" -kuvan kuvaamista. Tai edes harjata selväksi.

Anteeksi tämä avautuminen. Sinulle haluan kuitenkin sanoa, että kirjoituksesi oli hyvä. Se antoi realistisen ja luotettavan kuvan tuotteesta. 

 

Terveisin, Entinen Parturi-Kampaaja

http://www.samipetteri.com/MyBlog/

Kommentoi