Olaplex pintaa syvemmältä + ennen- ja jälkeenkuvat

Tämän vuoden yksi kovimmista uutuuksista nousi kertaheitolla bloggaajien ja julkimoiden suureen suosioon. Eikä tämän postauksen tähtinimi, Olaplex, ole varmasti jäänyt sinunkaan näyttöpäätteeltäsi vilahtamatta.

Sain viime viikolla kokea sen ihmeen, josta kaikki on jo viimeiset puoli vuotta kohissut. Ja koska hiusteni rakenteen muutos oli niin dramaattinen, päätin syventyä tähän aiheeseen vähän paremmin. Jos siis mennäänkin vähän muovisen pullon pintaa syvemmälle!

olaplex turku 2.jpg

Pakko myöntää, että vaikka kuinka ajattelen olevani ajantasalla uusimmista trendeistä ja tuotteista, Olaplexista minulla oli kyllä väärä käsitys. Päähäni oli iskostunut ajatus pelkästä kiiltohoitoaineesta, joka laitetaan värin joukkoon ja sillä selvä. Mutta tarina ja erityisesti kemia Olaplexin takana ovat paljon mielenkiintoisempia. Olaplex ei siis ole kiiltohoitoaine. Tämä onkin se seikka, mikä erottaa patentoidun Olaplexin tänä vuonna sen kintereillä markkinoille tulleista ”kilpailijoistaan”.

olaplex turku 3.jpg

Ja mitä tämä hiusmaailman mullistanut aine sitten tekee? Lyhyesti sanottuna se korjaa hiusten rikkoutuneita rikkisiltoja. Nämä sillat yhdistävät hiusten keratiini-proteiinit toisiinsa luoden jälleen vahvan ja jämäkän hiuskuidun.

Kun hiusta käsitellään (esim. värjätään) tai se altistuu UV-säteilylle (tarkemmin sanottuna sen johdosta syntyneille happiradikaaleille) tai pelkästään pestään emäksisillä shampoilla, rikkisillat aukeavat. Jokaisen käsittelyn yhteydessä ehjien sidosten määrä siis vähenee ja hiuksen rakenne heikkenee.

olaplex-structure.jpg

Ja miksei kukaan sitten ole keksinyt korjata näitä tärkeitä sidoksia aiemmin? Siinäpä kysymys. Onneksi kalifornialaiset tohtorismiehet Eric Pressly ja Craig J. Hawker ottivat kopin hiusalaa vaivanneesta ongelmasta ja kehittivät ensimmäisen yhdisteen, joka pelastaa katkenneet rikkisillat. Koko Olaplex-hoidon teho ja maailmanmaine perustuvat siis vain tähän yhteen yhdisteeseen: Bis-aminopropyyli-dietyleeniglykoli-dimaleaattiin. Eli tuossa ylempänä näkyvään kaveriin.

olaplex turku.jpg

Olaplex-hoidon minulle teki ystävällisesti Turun Avantgarden Juha Haavio. Yli 20 vuotiaan parturikampaamon ensimmäinen toimipiste sijaitsee Turun keskustassa Humalistonkadulla ja on tullut tunnetuksi mm. parin korttelin mittaisesta jonostaan vuonna 2013, kun asiakkaat saivat ilmaiseksi värin ja leikkauksen 12 tunnin ajan.

Ruskea värini oli kulunut blondatuista hiuksistani parin kuukauden aikana aika reilusti, joten väriä freesattiin tummempaan ja täyteläisempään ruskeaan.

olaplex.jpg

Lopputulosta on hieman vaikeaa kuvailla sanoin, saati sitten kameralla. Toivottavasti iso osa teistä näki hiukseni videolla Snapchatissani (erikanaakka) heti hoidon jälkeen. Siinä hiusten vahva rakenne tuli paremmin esiin. Ainoa sana, jonka keksin kuvaamaan hoidon jälkeistä tunnetta hiuksissa oli jäntevyys. Hiukset todellakin tuntuivat terveemmiltä, sileämmiltä ja jämäkämmiltä. Olematta kuitenkaan raskaat tai lättänät.

olaplex 2.jpg

Hoidon jälkeen hiukset ovat sellaiset, millaisiksi saan ne pesun, muotovaahdon, seerumin, hyvän föönauksen, kuivashampoon, ja lakan avulla. Hiukset ovat tyvestä kuohkeat (enemmän kuin koskaan) ja jämäkkyyden ansiosta ne eivät liiskaudu kiinni päänahkaan. Olenkin elellyt ponnaritta nyt koko viikon. Näin pitkää aikaa en liimalettini kanssa kulkenut ilman ponnaria tai kunnollista tyvitupeerausta ikinä. Ja tyvispray saa nyt jäädä ansaitulle lomalle. Olaplex-hoito jatkuu nyt kotona kampaamosta mukaan saadulla ylläpitoaineella.

Uskoisin, että eniten Olaplexista hyötyy todella huonokuntoinen hius, mutta aikamoisen tempun tämä teki omillekin suht hyväkuntoisille hiuksilleni. Kuulemma blondausta ei kampaajani tekisi enää ikinä ilman Olaplexia ja siinä hommassa ihmeaine on varmasti korvaamaton kovassa käsittelyssä olevan hiuksen suojana.

Olaplex-hoidon voi muuten tehdä ilman värjäystäkin. Ja muista tarkistaa kampaajaltasi lopullinen värjäyksen hinta, tämä ihmeaine ei nimittäin ole ilmaista.

Jos ei vielä tullut selväksi, minä olen myyty.

Olaplexin tuotteita voit ostaa mm. suomalaisesta Nordic Hair House -verkkokaupasta.

Kuva ja hyvä teksti samaisesta aiheesta täällä: Labmuffin.com. Kysymyksiä ja vastauksia löydät täältä.

Kommentit (15)
  1. Mulle tehtiin Olaplex-hoito muutama kuukausi sitten värjäyksen yhteydessä. Se teki ihmeitä hennoille ja kuiville hiuksilleni! Hiukset ovat nyt vahvemmat ja jotenkin helpommin muotoiltavat. Aion uusia hoidon seuraavalla käynnillä. Suosittelen kaikille, kannattaa todellakin kokeilla!

  2. Tää kuulostaa kyllä todella hyvältä!
    Olen kuitenkin hieman skeptinen Olaplexin suhteen, koska olen muiden kokemusten perusteella ymmärtänyt silottavan hoitotuloksen kestävän melko lyhyen aikaa, vain parisen viikkoa. Onko sinulla tietoa, minkälainen kesto tuotteelle luvataan (tuon kotihoitotuotteen kanssa)?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *